Rossi: Puskás Ferenc csapata több tiszteletet érdemelne ebben az országban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.05. 13:56
null
Marco Rossi csapata 3–0-s vereséget szenvedett Felcsúton, a Videoton vendégeként (Fotó: Török Attila)
Az Újpest–FTC derbi után már idéztük az edzői nyilatkozatokat, most lássuk, mit mondtak a szakvezetők a másik öt meccs után. A legsarkosabb véleményt a Honvédot irányító Marco Rossi fogalmazta meg a Videoton elleni 3–0-s vereséget követően.  

VIDEOTON– BP. HONVÉD 3–0

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Jó és veszélyes csapat ellen játszottunk. Nemcsak a kispestieknek, hanem nekünk is kellett figyelnünk hátul, főleg a szabad- és szögletrúgásoknál, de szerencsére megoldottuk. Az első gólunk után nyíltabbá vált a mérkőzés, több lehetőségünk is akadt, de a pálya talaja nem kedvezett a gyors játékunknak. Remek, hogy a tabella élén állunk. Nem gyakori, hogy ilyen parádés gólt lássunk. Nekem Éric Cantona gólja jutott eszembe, a Manchester United legendája szerzett hasonlót. Hihetetlen, hogy Danko Lazovics futtából, ballal lőtt, ráadásul gól nélküli állásnál választotta ezt a megoldást. Fantasztikus formában van a támadónk. Rögtön a kispesti kiállítás után nem működött úgy a csapat, ahogyan kellett volna, a kispestieknek több veszélyes beadásuk is volt, de ezeket kivédekeztük. Amúgy tévhit, hogy ha az ellenfél megfogyatkozik, akkor biztosan megnyered a meccset: erről szó sincs! A hullámvölgy után bizonyítottuk, hogy jó csapat a Videoton, s három-nullára nyertünk.

MARCO ROSSI, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – A Videotonnak az első gólig szinte lehetősége sem akadt, egyszer adott be Asmir Suljic, és ennyi. Ivan Lovric kiállítása meghatározó volt, egyelőre nem tudom megmondani, jogos volt-e. Mindenképp figyelemre méltó, hogy tíz emberrel mi kényszerítettük rá az akaratunkat a hazaiakra. Valószínű, hogy a Videoton külső segítség nélkül is megnyerte volna a mérkőzést. De nézzük meg együtt, hogy Andó-Szabó Sándor hány mérkőzést vezetett nekünk, s hányat tudtunk ezekből megnyerni. Ezzel nem támadok meg senkit, csak mondom, hogy nézzük meg – mondta a szakember, aki arra is reagált, hogy a Videoton sem kapott meg egy tizenegyest, amikor Gróf Dávid buktatta Marko Scsepovicsot. – Scsepovics esetéig nem jutunk el, ha előtte tizenegyest kapunk Davide Lanzafame buktatásáért… Csak hangsúlyozni tudom, a Videotonnak mindene megvan, saját erőből is bizonyosan begyűjtötte volna a három pontot. A legendás Puskás Ferenc csapata, a Honvéd több tiszteletet érdemelne ebben az országban.

MEZŐKÖVESD–VASAS 0–2

TOMISZLAV SZIVICS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Szezonbeli legjobbunkat nyújtottuk, nem tehetek szemrehányást a csapatnak. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de egyszer sem találtunk be, a Vasas viszont minden lehetőségét kihasználta. Sok nehézséggel küzdünk, hiányzott a kapusunk, a belső védőnk – és a szerencse is. A Vasas nagyon jó csapat, látványos futballt játszik, látszik, sok munka van benne. Idővel mi is így nézünk majd ki, mert jó úton járunk. Nem kaptunk meg egy tizenegyest, lehet, úgy azért más lett volna a meccs. Még többet kell dolgozni, fejlődni. Már az első félidőben is veszélyesek voltunk, a Vasasnak nem volt helyzete, lezártuk a területet, sajnos azonban megint szabadrúgás után kaptunk gólt, nem merek már ilyenkor a pályára nézni. Ahogy néztem, a Kövesd az ősszel is ezt játszotta, úgy fest, a kontra fekszik a csapatnak, ezt a fajta futballt akartuk megvalósítani. Szerintem rendben volt így. Kevés hiányzott, de azt a keveset gólnak hívják, úgyhogy mégsem olyan kevés.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Fontos győzelmet arattunk. A legjobb pillanatban szereztük meg a vezetést. Az első félidőben magabiztosan futballoztunk, a másodikban a második gól után alábbhagyott a lendületünk, persze tudtuk, hogy jelentős játékerejű csapat a Mezőkövesd. A hazaiak sokszor kerültek a tizenhatosunk előtt létszámfölénybe, korábban az ilyet sikerült megakadályoznunk. Most erősítettem a védelmen, s megérdemelten győztünk – fogalmazott a szakember, aki kérdésre válaszolva csapata második gólszerzőjéről, Berecz Zsomborról is szót ejtett. – Nagyon sokra tartom Berecz Zsombort, nem eshetünk azonban abba a hibába, hogy túl nagy terhet rakunk rá. Olyan poszton játszik, amelyen hétről hétre meg tudja mutatni, mire képes. A lényeg, hogy további tapasztalatokat szerezzen, és még jobb legyen.

DVSC–DVTK 3–0

LEONEL PONTES, a Debrecen vezetőedzője: – Azzal szeretném kezdeni, hogy a mai győzelmet a kórházban lévő játékosunknak, Horváth Zsoltnak ajánljuk, aki korábban rengeteget tett a csapatért. Ami a találkozót illeti, olykor rossz játékkal nyersz, máskor jól futballozol, mégis vereséget szenvedsz. A Diósgyőr elleni három pontnak azért örülök, mert a játékunk és az eredmény egyaránt rendben volt. Az első félidőben helyzete sem volt ellenfelünknek, a vezetés megszerzése után sokkal felszabadultabban futballoztunk, és az őszi szezonnal ellentétben ezúttal belőttük a helyzeteinket. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a csapatot nem tizenegy játékos alkotja, örülök, hogy a pályán lévő labdarúgók fontosnak tartották, hogy a társaikkal és a stáb tagjaival is megosszák az örömöt. Ami pedig engem illet… Nos, egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és együtt veszítünk. Ugyanakkor a győzelemnek csak szombat este örülhettünk, vasárnaptól már a Paks elleni, jövő heti meccsre készülünk. Tettünk egy lépést előre, de még nem értünk ki az alagútból, fordulóról fordulóra lépkedünk a kijárat felé. Egész héten nagyon keményen dolgoztak a labdarúgóim, ezzel a hozzáállással kell készülnünk a továbbiakban is.

VITELKI ZOLTÁN, a Diósgyőr megbízott edzője: – Az edzőváltás után mindig nehéz beugrani, akár sikeres, akár sikertelen csapatról beszélünk. Ugyanakkor a mai vereséget teljes mértékben magamra vállalom, engem terhel a felelősség, nem tudtam felkészíteni a labdarúgókat. Taktikailag és mentálisan sem, és ami a legfontosabb, kellő hitet sem tudtam nekik adni arra vonatkozóan, hogy nyerhetnek Debrecenben. Ez utóbbin kell a leghamarabb változtatnunk a jövő héten. Fontos, hogy a meccsen elkövetett hibákat kijavítsuk, szerencsére egy hét több, mint egy nap. Most már nem nézhetjük, ki az ellenfél. Gólokat kell lőni, és meg kell nyerni a meccseket, ehhez viszont sokkal többet kell tenni, és nagyobb alázatra lesz szükség. A szünetben arról beszéltünk, hogy a korai góllal ismét nyílttá tehetnénk a meccset, de a szépítés helyett újabbat kaptunk, utána nem volt visszaút. Agyalok rajta, hogyan lehetne kirángatni a játékosokat a gödörből, remélem, hogy a következő héten megtaláljuk a választ a kérdésre. Ha nem sikerül, akkor nekem is el kell gondolkodnom azon, mit csinálok rosszul. Egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy sokkal többet kell dolgoznunk.

GYIRMÓT–HALADÁS 1–2

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Játékosaim valóban mindent megtettek a győzelemért, elszántan és lelkesen futballoztak, ám döntő helyzetekben hibáztak. Ez ezen a szinten megengedhetetlen. Senki sem készülhet fel arra, hogy az első kapura tartó lövésből gólt kap. A szombathelyi vezetés megfogott bennünket, de nem estünk tőle össze. A szünetben azt mondtam, hogy mielőbb szépíteni kell, s ennek érdekében át is szerveztem a csapatot. Hiába, mert kimaradtak a helyzetek, s csak későn jött a szépítés. Igaz, a hajrában voltak helyzeteink, és egyenlíthettünk is volna. Egy biztos: nem érdemeltünk vereséget. Az is biztos, hogy a Paks és a Haladás ellen is győzelmet vártunk el. Egyébként pedig ennél idegesítőbb helyzet nincs is, mint amilyenben most vagyunk, hiszen keményen dolgozunk az edzéseken, mindent megteszünk a mérkőzéseken, ám nincs sikerélményünk.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Sokkal inkább csapatként működtünk, mint legutóbb. A játékosok átérezték, milyen óriási felelősség hárul rájuk, és hogy mekkora tétje van a Gyirmót elleni mérkőzésnek. Óriási jelentőségű volt a korán szerzett gól, mert még inkább összerántotta a csapatot. Aztán a második gólunk is kellő időben született, sőt ha Kovács Lóránt a második helyzetét is értékesíti, izgalommentesen ért volna véget a találkozó. Többen is remekül futballoztak. Király Gábor magabiztosan védett, Halmosi Péter rendkívül fontos gólt szerzett. Természetesen örülök Kovács Lóránt játékának is, aki élt a bizalommal, és meg kell említenem a csereként beálló Tóth Mátét, mert beállásával szilárdabb lett a bal oldalunk.

MTK–PAKS 1–2

TAMÁSI ZSOLT, az MTK Budapest vezetőedzője: – Nagyon csalódott vagyok. Annak ellenére, hogy ilyen mérkőzésre számítottam. Az első félidőben nem volt minőség a játékunkban, hiába készültünk a szabad- és szögletrúgások hatástalanítására, láthatjuk, mi lett belőle… Lélektani hátrányba kerültünk, ez látszott a játékosokon. Sokkal akaratosabb játékot várnék el a futballistáinktól. Megvertek minket fejjel, hiába elemeztük a paksiak szögleteit. A fordulás után megpróbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, szerkezetet váltottunk, sajnálom, hogy csak a hosszabbításban szépítettünk. Eredménykényszerben vagyunk, egyértelműen többet kellett volna tennünk a gólszerzésért. Arra készültünk, hogy támadunk, és megyünk bátran előre. Roppant bosszantó, hogy nem próbálkoztunk. Az ősz folyamán is ez volt a probléma az MTK-ban. Nincs varázspálca a kezünkben, játékosaim ennyire voltak képesek a támadóharmadban.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Sajnos mindkét csapaton látszódott, hogy nehéz helyzetben van, néha kapkodva futballoztunk. Még akkor is, ha megérdemelten szereztük meg a vezetést, és jókor szereztük a második gólt is. Lélektanilag ekkor előnybe kerültünk, ez nem kérdés. Egyértelmű volt, hogy a második félidőben az MTK mindent megpróbál, hogy egyenlítsen, megfordítsa az eredményt. Ekkor a kontráinkból többet kihozhattunk volna. Egy góllal mindenképpen jobbak voltunk. Minden pont élet-halál kérdése, megyünk tovább, küzdünk, harcolunk. Kis lépés a mostani a bennmaradásért folytatott küzdelmünkben.

ÚJPEST–FTC 0–1

NB I, 2016–2017, 22. FORDULÓ
MÁRCIUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–Vasas 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József
MTK Budapest–Paks 1–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
DVSC–DVTK 3–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Kassai Viktor
Videoton–Bp. Honvéd 3–0
Felcsút, Pancho Aréna
Andó-Szabó Sándor
Gyirmót–Haladás 1–2
Győr, Alcufer Stadion
Vad II István
Újpest–Ferencváros 0–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Farkas Ádám
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 22 12 5 5 47–20 +27 41
2. Budapest Honvéd 22 12 4 6 35–21 +14 40
3. Vasas FC 21 11 5 5 33–19 +14 38
4. Ferencvárosi TC 22 9 8 5 35–27 +8 35
5. Mezőkövesd Zsóry FC 22 8 6 8 24–29 –5 30
6. Újpest FC 22 7 9 6 33–32 +1 30
7. Paksi FC 22 7 9 6 25–25 0 30
8. Szombathelyi Haladás 21 8 5 8 24–26 –2 29
9. Debreceni VSC 22 6 6 10 23–27 –4 24
10. MTK Budapest 22 5 8 9 17–27 –10 23
11. Diósgyőri VTK 22 6 3 13 26–45 –19 21
12. Gyirmót FC Győr 22 3 6 13 10–34 –24 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik