Rósa tizenegyesgólja döntött az FTC-Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2011.02.25. 18:56
null
Nem botlottak, bár a kép mást sugall: a ferencvárosiak három pontot szereztek a tavaszi rajton<br /> (Fotók: Németh Ferenc)
A Ferencváros győzelemmel kezdte meg tavaszi szereplését: a fővárosi zöld-fehérek a labdarúgó NB I 17. fordulójában 2–1-re nyertek az Üllői úton a KTE-Ereco ellen. A találkozón a kecskemétiek Tököli Attila szép góljával szereztek vezetést, és előnyüket az 50. percig, Preklet Csaba öngóljáig őrizték is. A hajrában aktívabb volt az (egyébként kiegyenlített) mérkőzésen a Ferencváros, és az aktivitás jutalma egy Rósa Dénes által gólra váltott tizenegyes lett – ez három pontot ért.

A MÉRKŐZÉS ONLINE-TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA MEG!

A Ferencváros 28 ponttal a negyedik helyen várta a találkozót, míg a kecskemétiek 21 ponttal a kilencedikek. A két csapat a második fordulóban mérkőzött meg egymással, a Ferencváros 1–1-es első félidőt követően 2­–1-re tudott nyerni Kecskeméten.

GYŐRI SIKERREL INDULT

Győri sikerrel indult a labdarúgó NB I tavaszi idénye: az ETO Rati Alekszidze szezonbeli negyedik góljával 1–0-ra győzni tudott a BFC Siófok otthonában.

Összefoglaló cikkünket itt olvashatják!»

Havas esőben, ideálisnak nem mondható körülmények között kezdődött a találkozó az Üllői úton – persze a ferencvárosiaknak lehet, hogy a pályán még mindig könnyebb dolga van, mint azon kívül az utóbbi napok eseményeit tekintve. Az első felhördülést az 5. percben némi balhé váltotta ki, a kecskeméti Alempijevics egy kemény belépővel szabadította el az indulatokat. Fáradozásainak egy sárga lap lett a jutalma...

A 9. percben a Schembrinek visszacsapó Balogh Béla húzta ki a gyufát a nézőknél, de az első tíz percben a szabálytalanságokon kívül nem történt semmi érdemleges. Egymással és a talajjal is küzdöttek a játékosok, rengeteg hibával.

Tököli  szép góllal szerzett vezetést a KTE-nek 
(Fotók: Németh Ferenc)
Tököli szép góllal szerzett vezetést a KTE-nek (Fotók: Németh Ferenc)

A 13. percben egy védelmi kihagyás után Schembri harcolt ki egy szögletet, a jobb oldali beadást viszont Ribánszki simán lehúzta. Az első lövést Marek Heinz eresztette meg, a KTE kapusa minden nehézség nélkül fogta a megpattant és lelassult labdát – kicsivel aktívabb volt a Ferencváros. A zöld-fehér szurkolótábor első „Berki, takarodj!”-kórusára 17. percet kellett várni, a visszatérő vezetőnek címzett rigmustól zengett az Üllői út...

A 22. percben a Kecskemét is eljutott lövésig (Ranilovicnak nem emelkedett meg a pulzusa túlzottan), a vendégek feljebb tolták a védekezést, de sok pontatlansággal építették támadásaikat. Az első nagy helyzetet aztán a 27. perc hozta meg: egy szépen kijátszott vendégakció után Litsingi laposan, 12 méterről célozta meg a bal alsót, de Ranilovic gyors vetődéssel mentett, a kipattanót pedig a védők eltakarították.

Az FTC ezt nem hagyta szó (és ziccer) nélkül, egy bal oldali beadást Schembri ívelten visszafejelt a hosszú sarok irányába, de a labda a háló tetejére hullott, pedig Ribánszki már verve volt. A kihagyott helyzetet sajnálhatták a hazaiak, mert a 37. percben Litsingi balról nyesett keresztbe a védők felett, Tököli Attila érkezett, és a tökéletes passzt kapásból a hálóba vágta – 0–1!

TÖKÖLI ATTILA GÓLJA
(A Duna Tv felvétele)

 

A választ három perc múlva Józsi György postázta kevés híján, a Fradi-középpályás lövése a jobb oldali kapufáról vágódott ki – Ribánszki bravúrral még hozzáért a lövéshez. A félidő utolsó percében még a tizenhatoson belül, Mohl mellett összeeső Schembri reklamált tizenegyest, de nem kapta meg, így dühöngéssel vezette le az indulatait – 0–1-gyel zárult a félidő.

A második 45 percet kecskeméti sortűz vezette be: Litsingi próbálkozott először helyzetből, labdája kipattant a védőkről, jött Alempijevics, aki ismételt távolról, a léc mentett Ranilovic helyett.

Az FTC megúszta a helyzetet, és első igazán veszélyes, második félidőbeli akciója után egyenlített, igaz, ehhez a kecskeméti Preklet Csaba kellett. André Schembri húzott el a jobb szélen, élesen középre lőtt labdájára a hosszún érkezett Rósa, de nem volt már rá szükség: a visszafutó vendégjátékos ugyanis a léc alá lőtt két méterről saját kapujába – öngól, 1–1! A szünetben beállt Preklet öt perc alatt kapott egy sárgát és szerzett egy öngólt bemutatkozó mérkőzésén...

PREKLET CSABA ÖNGÓLJA

 



 

(A Duna Tv felvétele)

Tomiszlav Szivics váltott, Foxi helyén a Videotontól megszerzett Vujovics folytatta. A feltűnően bizonytalan Preklet a 61. percben elbámészkodott, Schembri megelőzte, de fejesével nem talált kaput. Fél perccel később Rósa Dénes lapos, erőtlen lövését kellett védenie Ribánszkinak.

Rósa koncentrál - a büntető előtti pillanat
Rósa koncentrál - a büntető előtti pillanat

Prukner László Tóth Bencét dobta harcba a 68. percben, a fiatal játékos Sztanicsot váltotta.Hosszabb helyzet nélküli időszakot követően Ribánszkinak kellett nagyot védeni, a kecskeméti kapus a 74. percben Tóth Bence lövését tolta ki. Egy perccel később Schembri lesről talált a hálóba.

Nem maradtak abba a ferencvárosi támadások, Tutorics 12 méteres lövése egy védőről pattant fölé, igaz, ezt a játékvezető nem észlelte – szöglet helyett kirúgás. A Ferencváros aktivitásának a hajrában tizenegyes lett a jutalma: Rósa Dénes esett el Balogh Béla mellett, Szabó Zsolt befújta a büntetőt, amit a kecskemétiek alighanem vitatnak még egy ideig... A 88. percben a büntetőnek a sértett Rósa futott neki, és higgadtan a jobbra induló Ribánszki mellett a kapu bal oldalába helyezett, 2–1.

RÓSA DÉNES GÓLJA
ű
A (Duna Tv felvétele)

A Ferencváros pontosan lemásolta első fordulóbeli eredményét: 0–1-ről fordított (akkor a Paks volt az „áldozat”), ez volt a második eset, hogy az FTC hátrányba került egy meccsen a bajnoki szezonban, de három pontot szerzett. A kiegyenlített találkozón a KTE talán megérdemelte volna a döntetlent, de a hajrában a házigazdák aktivitása és Rósa Dénes büntetője döntött.

Rósa és Bori látványos párharca
Rósa és Bori látványos párharca
FERENCVÁROS–KECSKEMÉT 2–1 (ÖSSZEFOGLALÓ)
(A Duna Tv felvétele)
TV-INTERJÚK A MÉRKŐZÉS UTÁN

PRUKNER LÁSZLÓ, a Ferencváros szakmai igazgatója: – Örülünk a győzelemnek, nagyon nehéz és keserves első félidő után született meg. Igyekeztünk a lehető legkevesebbet foglalkozni a pályán kívüli eseményekkel, bár megjegyzem, lelki sérülések nélkül nehéz túljutni egy ilyen helyzeten. A második félidőben tudtunk váltani, szerintem a látottak alapján megérdemelten nyertünk. A Kecskemétnek is voltak helyzetei, de nekünk több, úgyhogy rászolgáltunk a győzelemre.


TOMISZLAV SZIVICS, a Kecskemét vezetőedzője:
– Radanovics kiválása a védelemből érzékenyen érintette a csapatot, a fiatal játékos (Preklet Csaba) egyelőre nem tudta őt pótolni, teljesen megváltozott a játékunk. A szünet után a Ferencváros mindent feltett a támadásokra, eközben a mi afrikai támadóinknak egyre kevésbé ízlett ez a játéktér. Gratulálok a Ferencvárosnak, nincsen semmi baj, megyünk tovább.

 

NEM KELL SZÉGYENKEZNÜNK – PRUKNER LÁSZLÓ
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 16 11 3 2 33–16 +17 36
2. Ferencvárosi TC 17 10 1 6 31–24 +7 31
3. ZTE FC 16 9 2 5 30–23 +7 29
4. Kaposvári Rákóczi 16 9 2 5 26–20 +6 29
5. DVSC-TEVA 16 8 4 4 30–22 +8 28
6. Paksi FC 16 8 4 4 28–22 +6 28
7. Lombard Pápa Termál FC 16 7 2 7 26–28 –2 23
8. Győri ETO FC 17 6 5 6 20–20 0 23
9. Budapest Honvéd 16 6 4 6 19–18 +1 22
10. Kecskeméti TE-Ereco 17 7 10 31–37 –6 21
11. Újpest FC 16 5 4 7 26–22 +4 19
12. MTK Budapest 16 5 4 7 19–25 –6 19
13. Vasas 16 5 2 9 23–32 –9 17
14. BFC Siófok 17 4 5 8 14–22 –8 17
15. Szombathelyi Haladás 16 4 4 8 22–24 –2 16
16. Szolnoki MÁV FC 16 2 2 12 11–34 –23 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik