Rég várt klasszis az NB I-ben, elhomályosítja a „libalegelős” derbit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.06. 16:57
null
Lazovics klasszis gólt lőtt a Honvédnak (Fotó: Török Attila)
A hétvégén ugyan rendeztek egy „libalegelős” derbit (alighanem leginkább Thomas Doll nyilatkozatáról marad emlékezetes a múlt szombati meccs) , de a fordulóra visszatekintő cikkünk fókuszába most mégsem a nem éppen eseménydús Újpest–FTC meccset helyeztük, hanem az első és második csatáját, a Videoton–Honvéd mérkőzést, illetve a Videoton szerb támadóját, a hét emberét, a kétgólos Danko Lazovicsot és a Honvédnak lőtt első, klasszisgólját, amelyet a forduló találatának választottunk.

♦ LAZOVICS KLASSZIS GÓLJA

A VIDEOTONBAN CSAK LÉGIÓSOK SZÁLLÍTJÁK A GÓLOKAT

♦ A HÉT NEGATÍV FŐSZEREPLŐJE

A DERBIRŐL

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK

A FORDULÓ GÓLJA, A HÉT EMBERE – DANKO LAZOVICS

Kezdjük a sort Lazovics szépségdíjas góljával!

A Videoton vezetőedzőjét, Henning Berget Éric Cantona korábbi manchesteri góljára emlékeztette az átemelős találat (a francia középpályás akkor jelentette be a visszavonulását, amikor Berg megérkezett az MU-hoz, már nem játszottak együtt). A fehérváriak honlapja egymás mellé is illesztette a két gólt.

A magunk részéről Kiss László 1981. májusi, Norvégia elleni találata jutott eszünkbe, amellyel 2–1-re nyertünk. Ez annyiból is hasonlít Lazovics góljára, hogy Kiss is tizenhatoson kívülről lőtte, és ő is bal lábbal.

Kiss László gólja a norvégok ellen

„Magam is úgy érzem, hogy szép volt, láttam, hogy kinn áll a kapus, gondoltam, alábökök a labdának, szerencsém volt, hogy bement. A másodiknál is volt némi mázlim, de az a lényeg, hogy a hálóban kötött ki a labda. Örülök, hogy újra az élen állunk, de most már a Diósgyőr elleni mérkőzésre kell figyelnünk” – mondta a góljairól Lazovics.

A 33 éves, 47-szeres válogatott (a nemzeti csapatban 11 gólt szerzett) Lazovics a legtöbb bajnoki gólját eddig a holland PSV-ben szerezte, 82 találkozón 24-et. Találatai nagy részét az öt és feles és a tizenegyes pont közötti területről jegyezte, viszont kiváló rúgótechnikáját már máskor is bizonyította, 2011-ben például a Zenit–Anzsi meccsen lőtt több mint 20 méterről szabadrúgásból a jobb felsőbe.

Lazovics góljai a PSV-ben

Lazovics szabadrúgása az Anzsi ellen

A Videoton nyáron szerződtette, mind a 22 bajnokin játszott, eddig kilenc gólt szerzett és közvetlenül nyolcat elő is készített. A Honvéd elleni volt a második duplája az NB I-ben (korábban az MTK-nak is kettőt lőtt novemberben), a hétvégi teljesítményére az InStattól 419 pontot kapott, ez volt a legjobbja a szezonban, a teljes idényt tekintve pedig ez volt a harmadik legjobb egyéni produkció az élvonalban (másik két fehérvári játékos előzi csak meg: Marko Scsepovics, 20. forduló, 479 pont; Lang Ádám, 7. forduló, 435 pont).

Rá nyugodtan mondhatjuk: ilyen légiósokra van szükség az NB I-ben! A szurkolók régóta az ilyen, valós minőséget hozó külföldiekre várnak, igazi főnyeremény lehet ő a Vidi számára (a szintén nyáron szerződtetett szerb csapattársával, Marko Scsepvoccsal együtt), főleg, hogy ingyen érkezett. Persze, hogy mennyit profitál belőle a Vidi, az igazán majd nyáron, a nemzetközi porondon dől el – feltéve, hogy marad addig…

A VIDEOTONBAN CSAK LÉGIÓSOK SZÁLLÍTJÁK A GÓLOKAT

A tavaszi három fordulóban a Videoton játékosai szerezték a legtöbb gólt az NB I-ben, nyolcat. A fehérváriaknál kizárólag légiósok találtak a kapuba, a góllövőlistát vezető Marko Scsepovics háromszor, góllistán szintén előkelő helyen álló (Eppel Mártonnal holtversenyben második) Danko Lazovics kétszer, Asmir Suljic, Anel Hadzic és Stopira egyszer volt eredményes.

A Videotonban egyébként az első két tavaszi meccsen, az Újpest és a Ferencváros elleni bajnokin egyaránt hét külföldi kezdett, a hétvégi fordulóban, a Honvéd ellen „csak" hat, Hadzic ugyanis sérülés miatt nem léphetett pályára, így a kezdéskor Nego, Vinícius, Stopira, Suljic, Lazovics és Scsepovics képviselte a légiósokat, majd csereként a télen igazolt horvát csatár, Mirko Maric is pályára lépett.

A Honvéd legyőzésével a Videoton ismét az élre ugrott, és az NB I-ben jelenleg a fehérváriaknak a leghosszabb a veretlenségi sorozata. Hat forduló óta nem találtak legyőzőre, legutóbb november 19-én, Mezőkövesden kaptak ki.

Ha a legutóbbi öt forduló eredményeit nézzük, akkor a Paksot emelhetjük ki, a tolnaiak mindenféle csinnadratta nélkül, szép csendben lépegetnek előre, és az előző öt játéknapon ők szerezték a legtöbb pontot, összesen 13-at. Négyszer győztek (Haladás 2–1, Vasas 1–0, Mezőkövesd 5–0, MTK 2–1), egyszer ikszeltek (a tavaszi nyitó fordulóban 0–0 a Gyirmóttal). A Videoton után ők érték el a második legtöbb gólt a téli szünet óta, s mind a hét tavaszi találatukat magyar játékos szerezte (Szabó J. 2, Bartha, Gévay, Kulcsár, Papp, Vernes). Tegyük hozzá, külföldi futballista nem is lehetett volna eredményes, hiszen a Paksi FC csak magyar nemzetiségű labdarúgókat foglalkoztat.

A HÉT NEGATÍV FŐSZEREPLŐJE – ANDÓ-SZABÓ SÁNDOR

Kikelt magából Marco Rossi a Videoton–Bp. Honvéd bajnoki utáni sajtótájékoztatón. A kispestiek vezetőedzője felettébb hangosan zsörtölődött, szó szerint ordított a felcsúti sajtóteremben, amikor szóba került Andó-Szabó Sándor, a bajnoki játékvezetője. Azt kérte, nézzük meg együtt, hogy Andó-Szabó Sándor hány mérkőzést vezetett nekik, s hányat tudtak ezekből megnyerni.

Videoton–Bp. Honvéd 3–0

Nos, a Nemzeti Sport hétfői számában megjelenő cikkben utánajártunk. A Honvéd 2014 augusztusa óta Andó-Szabó dirigálása mellett egyszer sem tudott győzni. Vagyis Marco Rossinak abban valóban igaza van, hogy ha ő vezetett nekik, az utóbbi tizenegy bajnokin nem termett nekik babér. A bíró ezeken az összecsapásokon lapunktól egy 9-es, öt 7-es, két 6-os és három 5-ös osztályzatot kapott, ami 6.5-ös átlagnak felel meg. A Bp. Honvéd a tizenegy találkozóból ötször ért el döntetlent, hatszor kikapott.

Azt is tegyük hozzá, hogy a játékvezető szombaton nemcsak azért kapott nagyon alacsonynak számító 5-ös osztályzatot, mert a kispestiek kárára tévedett (Ivan Lovric véleményes kiállítása mellett Rossi azt kérte számon, hogy Davide Lanzafamét buktatták a tizenhatoson belül, de nem kaptak tizenegyest), hanem azért is, mert a Videotonéra is, amikor a kapujából kivetődő Gróf Dávid megrúgta a gólhelyzetben kilépő Scsepovicsot, de elmaradt a büntető.

ANDÓ-SZABÓ SÁNDOR A HONVÉD MECCSEIN 2014 AUGUSZTUSA ÓTA
2014. 08. 30.: Újpest–Honvéd 0–0 (bajnoki)
2014. 12. 06.: Honvéd–Győr 0–2 (bajnoki)
2015. 04. 11.: Honvéd–DVTK 1–1 (bajnoki)
2015. 05. 01.: Paks–Honvéd 0–0 (bajnoki)
2015. 08. 02.: Honvéd–DVSC 3–3 (bajnoki)
2015. 09. 12.: Honvéd–Vasas 0–1 (bajnoki)
2016. 02. 13.: Honvéd–Haladás 0–1 (bajnoki)
2016. 04. 10.: Ferencváros–Honvéd 2–1 (bajnoki)
2016. 08. 17.: Vasas–Honvéd 2–0 (bajnoki)
2016. 10. 15.: Honvéd–Újpest 1–1 (bajnoki)
2017. 03. 04.: Videoton–Honvéd 3–0 (bajnoki)


...ÉS VOLT EGY DERBI IS

♦ A mérkőzés lefújása után a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a Szusza Ferenc Stadion játékterére panaszkodott (tehén-, illetve libalegelőhöz hasonlította pályát, és azt mondta, hogy Németországban ilyen az ötödosztályban sincs...), és hazai részről Nebojsa Vignjevics is megemlítette a rossz talajt, csakúgy, mint a derbi más szereplője, például Lovrencsics Gergő vagy Balajcza Szabolcs – utóbbi úgy fogalmazott, hogy a felújítás előtt az Újpestnek volt az egyik legjobb pályája...

Túl azon, hogy a múlt héten Németországban is elmaradt meccs (a Sportfreunde Lotte–Dortmund kupatalálkozó), mert a havazás miatt nem tudták játékra alkalmassá tenni a pályát, a derbi valóban jobb talajt érdemelt volna. Egy héttel ezelőtt mi is azt fejtegettük, hogy miként lehet nyolc nap alatt négy mérkőzést lejátszani egy olyan stadionban, ahol két héttel ezelőtt a jeges talaj miatt elhalasztottak egy bajnokit. Nos, így lehetett lejátszani, a göröngyös, rossz talaj miatt nem alakult ki élvezetes játék a derbin.

A HÉT SZURKOLÓI: A szelfiző gyerekek az újpesti tábor közepén (Fotó: Veres Viktor)
A HÉT SZURKOLÓI: A szelfiző gyerekek az újpesti tábor közepén (Fotó: Veres Viktor)

♦ Ha nagyon leegyszerűsítjük a szombati Újpest–Ferencváros rangadót, akkor két rutinos kulcsember, Gera Zoltán és Balajcza Szabolcspárviadalaként” aposztrofálhatnánk, hiszen a mindent eldöntő gól szabadrúgásból esett, amelyet Gera végzett el, és a gólvonalon Balajcza Szabolcs helyezkedett.

A labda a sorfalban álló újpesti Nemanja Andricson irányt változtatva a kapuban kötött ki, s Gerának (valamint Andricsnak is) jobb, hogy most, s nem két-három évtizeddel ezelőtt esett így ez a gól... Régebben ugyanis a magyar sportújságírásban – így a Nemzeti Sportnál is – szigorú volt a gól/öngól megítélése, többek között a sorfalon irányt változtató lövésnél is annak a játékosnak adták öngólként a találatot, akin megpattant a labda (abból indultak ki a kollégák, hogy csak azért lett gól, mert a labda irányt változtatott, emiatt nem tudta hárítani a kapus a lövést). Az utóbbi időben viszont a nemzetközi szövetségek irányelvei alapján ilyen esetekben is a lövő játékosnak kell adni a gólt.

Újpest–Ferencváros 0–1

De térjünk vissza Gera Zoltánra és Balajcza Szabolcsra. A dél-dunántúli régióból származó, nagyjából egyidős két labdarúgó (Gera Pécsen született 1979. április 22-én, Balajcza Kaposváron látta meg a napvilágot 1979. július 14-én), már több mint húsz éve ismeri egymást, hiszen a kilencvenes évek végén a Pécs és a Kaposvár többször is megmérkőzött egymással, ám érdekes módon bajnoki meccsen a pályán csak 2014-ben találkoztak először.

Gera 1997 őszén mutatkozott be a felnőtteknél a PMFC másodosztályú csapatában (Róth Antal volt akkor a pécsiek vezetőedzője), míg Balajcza egy évvel később, 1998 őszén védett először bajnokin, a szintén másodosztályú Kaposvárban. Balajcza akkor még – Házi László és Ferencz Norbert mögött – a harmadik számú kapusa volt a Rákóczinak (az 1998–1999-es szezonban csupán három bajnokin kapott lehetőséget), a következő idényben, 1999 őszén viszont 13 fordulón keresztül az ő nevével kezdődött a kaposváriak összeállítása. November 13-án jött a dél-dunántúli rangadó, ám a pécsiek elleni meccsen Bőzsöny János nem neki, hanem Házinak szavazott bizalmat, így a pályán elmaradt a Balajcza, Gera találkozó (a kaposvári meccsen Dragan Puskas találatával a pécsiek nyertek 1–0-ra). Ráadásul ezután a PMFC a téli szünetben a Gázszer FC NB I-es jogának megvásárlásával osztályt váltott, felkerült az NB I-be, majd fél évvel később Gera átigazolt a Ferencvároshoz, és amikor a Kaposvár – Balajczával a soraiban – 2004 nyarán feljutott az élvonalba, Gera átigazolt Angliába, a WBA-hoz…

Bajnokin tehát már csak azután játszhattak egymás ellen, hogy Gera tíz évnyi légióskodás után 2014 nyarán hazatért a Ferencvároshoz. Azóta ez volt a nyolcadik „randevújuk", az eredménylista Gera szempontjából: 1–2, 2–0, 2–1, 0–1, 2–2, 1–0 (MK-döntő, gól), 3–3, 1–0 (gól). A Fradi négyszer, az Újpest kétszer győzött, amikor Gera és Balajcza is játszott a derbin, két meccs iksz lett, a Ferencváros csatára kétszer vette be Balajcza kapuját.

A végére hagytuk, hogy azért csak sikerült „kibányásznunk" egy korábbi találkozásukat is: 2002. november 22-én a Kaposvár Magyar Kupa-mérkőzésen fogadta a Ferencvárost, a hazaiak kapujában Balajczával (és elöl Rajczi Péterrel), a vendégek csatársorában Gerával (és Tököli Attilával). Rajczi és Jovics góljával 1–1-gyel zárult a 120 perc, majd tizenegyesekkel a Ferencváros jutott tovább. A kapusok csatáját ugyanis Szűcs Lajos nyerte meg Balajczával szemben...

♦ Maradjunk még Gera Zoltánnál, a mostani volt ugyanis Fradi-játékosként a hatodik gólja az Újpest ellen. 2002 márciusában az Üllői úton 2–0-ra nyert az FTC, Gera szerezte az első gólt a 38. percben, utána Lipcsei Péter volt még eredményes. 2003 áprilisában odahaza 2–1-re nyert a Fradi Gera és Jovics találatával. Ugyanebben az évben szeptemberben 1–1-et játszott a Ferencváros a Megyeri úton, Gera egyenlített, majd novemberben az Üllői úton 1–1-nél a győztes gólt szerezte (2–1). Angliából való visszatérése után – ahogy fentebb említettük – a tavalyi Magyar Kupa-döntőben és a legutóbbi fordulóban talált be az Újpest kapujába, mind a kétszer az ő góljával győzött a Ferencváros. Ha összegzünk, elmondhatjuk: ha Gera gólt szerzett az Újpest ellen, a Fradi ötször nyert, egyszer ikszelt a lila-fehérekkel.

♦ A Videoton elleni meccsen kiállított, két bajnokira eltiltott Souleymane Diarra nem léphetett pályára szombaton, így az Újpest – hosszú idő után – színes bőrű, afrikai származású labdarúgó nélkül állt ki a Ferencváros elleni derbire. Diarra az ősszel játszott a Groupama Arénában, és gólt szerzett a 3–3-as döntetlent hozó derbin, előtte a Magyar Kupa-döntőn (0–1) és a 2016 tavaszi bajnokin (2–2) is szerepelt, mind a kétszer csereként lépett pályára. 2015 őszén a szenegáli Mbaye Diagne játszott mind a két derbin, a Szusza Ferenc Stadionban (1–2) és a Groupama Arénában is gólt szerzett, utóbbi győztes találat volt (1–0). Tovább haladva az időben visszafelé, 2014 áprilisában az Üllői úton a francia (de szintén színes bőrű) Loic Nego és a nigériai Kim Ojo játszott a Fradi ellen (0–2), előtte a Megyeri úton, a 2–1-es Újpest-sikert hozó bajnokin Nego állt be csereként. 2012 és 2014 között újpesti részről a kongói Bavon Tshibuabua képviselte az afrikai származású labdarúgókat a derbiken (ő élete első NB I-es mérkőzésén győztes gólt szerzett a Fradi ellen – 2012. augusztus 19-én), de akkoriban a togói Eninful is pályára lépett az FTC ellen. Legutóbb a négy évvel ezelőtti, 2013. március 10-én lejátszott mérkőzésen, a régi Üllői úti stadion lebontás előtti utolsó bajnokiján lépett pályára afrikai légiós nélkül az Újpest (Eninful csere volt, de nem állították be, Tshibuabua sérülés miatt hagyta ki a találkozót), akkor 2–1-re kikaptak a lila-fehérek. A Fradi első gólját a színes bőrű Somália, győztes találatát az újpestiek ellen ünnepelni „nagyon tudó" Vladan Csukics szerezte...

A tavaszi bajnokikon nem kapott még gólt a Ferencváros, NB I-es mérkőzésen legutóbb Torghelle Sándor vette be Dibusz Dénes kapuját, még a decemberi FTC–MTK mérkőzés 82. percében. Összesen 278 játékperce nem kapitulált a Fradi védelme, ilyen hosszú kapott gól nélküli sorozatuk ebben a kiírásban nem volt a zöld-fehéreknek.

Ha az összes tétmérkőzést nézzük, még hosszabb ez a széria, hiszen a múlt szerdán a Honvéd elleni MK-nyolcaddöntő visszavágóját is kapott gól nélkül hozta le a Ferencváros védelme. Tétmeccsen legutóbb a kispestiek elleni kupapárharc első meccsén zörrent meg a Fradi hálója, a 88. percben Davide Lanzafame volt eredményes – tétmérkőzésen tehát 362 játékperce érintetlen a Fradi kapuja.

A hét balhéja. A derbi után az újpesti táborban maradt szurkolók egy kisebb csoportja összetűzésbe került a rendezőkkel, a nézeteltérésnek rendőri beavatkozás vetett véget.


TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK

KANTA JÓZSEF SZÁZADOS LETT – MTK-LEGENDÁK NYOMÁBAN

Az MTK–Paks mérkőzés utolsó perceiben Kanta József büntetőből betalált, és bár ez csak a szépítéshez volt elegendő (2–1-re nyertek a vendégek), Kanta számára mindenképpen emlékezetes pillanat lehetett, hiszen ez volt a 100. NB I-es gólja, s mindegyiket az MTK színeiben szerezte. Van még 8 bajnoki találata MTK-játékosként, de azt NB II-es mérkőzéseken „termelte", a 2011–2012-es idényben ugyanis a kék-fehérek a másodosztályban szerepeltek. A fővárosi klub örökranglistáján az élvonalbeli bajnoki gólok tekintetében Hidegkuti Nándor, Cseh II László, Sándor Károly, Illés Béla, Palotás Péter, Molnár György és Orth György előzi őt meg.

DVTK: KÉT ÉVVEL EZELŐTT JOBBAN SIKERÜLT VITELKI ZOLTÁN BELÉPŐJE

A DVTK vezetősége a múlt csütörtökön menesztette az NB I-es labdarúgócsapat vezetőezőjét, Horváth Ferencet.A Debrecen és a Videoton elleni bajnokira Vitelki Zoltánt bízta meg az edzői teendők ellátásával(az új szakvezető – minden bizonnyal Bódog Tamás – a hétvégi forduló után, a válogatott vb-selejtezője miatt beiktatott hosszabb bajnoki szünetben veszi át az együttes irányítását).

Vitelki másodszor próbál beugróként segíteni a DVTK-n.A diósgyőriek korábbi játékosa 2015 áprilisában, a 3–0-s Fradi-sikerrel végződő FTC–DVTK mérkőzés után vette át a menesztett Tomiszlav Szivics helyét a Diósgyőr kispadján, és akkor kifejezetten sikeres volt a beugrása: a hátralévő öt fordulóban négyszer győzött, egyszer ikszelt a csapattal (Lombard Pápa 2–1, Dunaújváros 0–0, Győri ETO 4–1, Nyíregyháza 2–1, MTK 1–0).Vitelki akkor veretlen maradt a DVTK-val,ezúttal viszonta diósgyőriek 3–0-ra kikaptak Debrecenben.

A DVTK az egyetlen csapat, amely mind a három tavaszi bajnokiját elvesztette,azaz 2017-ben az NB I-ben még nem szerzett pontot (a Magyar Kupában viszont kettős győzelemmel továbbjutott a negyeddöntőbe).A leghosszabb nyeretlenségi szériája viszont nem a DVTK-nak van, hanem a Gyirmót FC Győrnek.A kisalföldieksorozatban tizenegy bajnoki mérkőzésen nem tudtak győzni,azaz úgy játszották le a bajnokság második körét, hogy egyik ellenfelüket sem sikerült megverniük. Legutóbb 2016. szeptember 24-en nyertek, a Haladást múlták felül Sopronban 1–0-ra.

A DVTK-hoz kötődik a hét távozója is: a DVSCtől elszenvedett vereség másnapján jelentette be a diósgyőri klub, hogy Elek Ákos Kazahsztánba szerződik.

A legcsalódottabb szurkolótábor – így fogadták a DVTK-t a debreceni vereség után

KÉT MECCS, KÉT ZAKÓ, HÉT KAPOTT GÓL – DE AZÉRT VAN EGY JÓ HÍRÜNK IS

A biztató tavaszi rajt – 3–0-s siker a megyei rivális DVTK felett – után alaposan visszaesett a Mezőkövesd Zsóry FC, előző két bajnoki mérkőzését elvesztette, méghozzá úgy, hogy e két találkozón egyetlen gólt sem szerzett, és hetet kapott. Pakson 5–0-ra, a Vasastól odahaza 2–0-ra kapott ki. Ráadásul a hét gólból négyet rögzített szituáció után szedett be a gárda, Pakson háromszor szögletet, a Vasas ellen egyszer oldalszabadrúgást követően kapitulált a kövesdiek védelme – nem csoda, hogy Tomiszlav Szivics vezetőedző „már oda sem mer nézni, amikor az ellenfél sarokrúgáshoz vagy szabadrúgáshoz készülődik”.

A két vereség után aligha jó a hangulat a klubnál, de hogy írjunk valami pozitívumot is: a hírek szerint március 6-án, azaz ma nyílik meg a mezőkövesdi Zsóry fürdő új, fedett élményfürdője. A paksi és a Vasas elleni hideg zuhany után jól eshet a testnek és a léleknek is a meleg gyógyvíz vagy egy hidromasszázs…

NB I, 2016–2017, 22. FORDULÓ
MÁRCIUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Vasas
0–2

Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József
2200
MTK Budapest–Paks 1–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
1818
DVSC–DVTK
3–0

Debrecen, Nagyerdei Stadion
Kassai Viktor
4214
Videoton–Bp. Honvéd 3–0
Felcsút, Pancho Aréna
Andó-Szabó Sándor
2749
Gyirmót–Haladás
1–2

Győr, Alcufer-stadion
Vad II István
1010
Újpest–Ferencváros 0–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Farkas Ádám
8005
A 22. forduló össznézőszáma: 19 996, átlag: 3333.
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 22 12 5 5 47–20 +27 41
2. Budapest Honvéd 22 12 4 6 35–21 +14 40
3. Vasas FC 21 11 5 5 33–19 +14 38
4. Ferencvárosi TC 22 9 8 5 35–27 +8 35
5. Mezőkövesd Zsóry FC 22 8 6 8 24–29 –5 30
6. Újpest FC 22 7 9 6 33–32 +1 30
7. Paksi FC 22 7 9 6 25–25 0 30
8. Szombathelyi Haladás 21 8 5 8 24–26 –2 29
9. Debreceni VSC 22 6 6 10 23–27 –4 24
10. MTK Budapest 22 5 8 9 17–27 –10 23
11. Diósgyőri VTK 22 6 3 13 26–45 –19 21
12. Gyirmót FC Győr 22 3 6 13 10–34 –24 15



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik