Puskás Akadémia: svéd válogatott szélsőt szemelt ki a klub – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.12.08. 16:55
null
Levi (balra) iránt nagy az érdeklődés Svédországon belül is (Fotó: Getty Images)<br />
A svéd Expressen értesülései szerint a Puskás Akadémia a téli átigazolási időszakban lecsaphat az IFK Norrköping egyszeres svéd válogatott szélsőjére, Jonathan Levire.

A 26 esztendős játékost a nyáron a szintén svéd AIK szerette volna szerződtetni, és korábban a Malmővel is összeboronálták már. A fotbolltransfers.com beszámolója szerint Levinek még egy évig érvényes a szerződése az IFK Norrköpingnél, amely egyébként felkészült a pótlására, a Brommapojkarna támadóját, Oscar Petterssont szeretné megszerezni.

Az említett portál szerint egyébként több csapat is kinézte magának Levit, ám az érdeklődők közül egyedül a Puskás Akadémiát nevesítik – kiemelve azt, hogy a szélső a jövő év végéig még élő szerződése ellenére külföldi klubok ajánlata esetén távozhat a gárdától.

Levi a svéd válogatottban 2019 novemberében egy mérkőzésen jutott szerephez, s a november elején véget ért svéd bajnokság során 29 mérkőzésen hat gólja mellett hét gólpasszt is jegyzett.

A transfermarkt.com szerint Levi piaci értéke 1.8 millió euró, amivel a Norrköping keretének második legértékesebb tagja – a Puskás Akadémia keretének viszont a legértékesebbje lenne.

Levi egyébként a Norrköping előtt 2020 februárjáig a Rosenborg futballistája volt, amely kölcsönadta őt az Elfsborgnak, míg a norvég együttes előtt megfordult még hazájában az Eskilsminne, a Landskrona és az ÖstersIF színeiben is.

A Puskás Akadémia átigazolási sajtóhíreket nem kommentál.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatértek:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Jonathan Levi (svéd, IFK Norrköping – Svédország)
Távozók: –
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik