Puskás Akadémia: Skribek nem ünnepelné meg a gólját Zalaegerszegen

Vágólapra másolva!
2022.03.19. 09:12
null
Bízhatnak Skribek Alenben: a Puskás Akadémia játékosa gólt lőhet a ZTE ellen (Fotó: Földi Imre)
Skribek Alen, a Puskás Akadémia szélsője jó szívvel gondol vissza a Zalaegerszegen töltött fél idényére, ám szombaton gólt akar szerezni a ZTE Arénában.

 

Korábbi társait szomorítaná el Skribek Alen. A Puskás Akadémia játékosa az őszi szezont kölcsönben a ZTE-nél töltötte, tizenhét bajnokin lépett pályára, s két gólt szerzett. A fiatal csatár a két csapat legutóbbi, Zalaegerszegen játszott bajnokiján betalált a felcsútiak kapujába, más kérdés, hogy a végén a PAFC 3–1-re győzött.

4 mérkőzés óta veretlen a ZTE, két győzelem és két döntetlen a mérlege, ráadásul 401 perce gólt sem kapott.
22 pontot szerzett ebben az idényben idegenben a Puskás Akadémia, éppen annyit, mint hazai pályán.

„Remek érzés volt gólt szerezni a Puskás Akadémia ellen – mondta lapunknak a húszéves futballista. – Szeretek gólt lőni, minden tiszteletem a Zalaegerszegé, de remélem, szombaton is betalálok a ZTE Arénában. Ha így lesz, természetesen nem fogok ünnepelni, jó szívvel gondolok vissza a ZTE-nél töltött félévemre, szerettem ott lenni, csak jó emlékeim vannak. Úgy hallottam, a klubnál is kedveltek, s több játékossal a mai napig tartom a kapcsolatot. Sokat lendített a karrieremen az Egerszegen eltöltött idő, hiszen sokat fejlődtem, ahogy most is folyamatosan javulok a Puskás Akadémiánál.”

Skribek Alen a tavaszi szezont a kispadon kezdte, ám a legutóbbi négy bajnokin már rendre a kezdőcsapatban kapott helyet, hol szélsőként, hol csatárként számolt vele Hornyák Zsolt vezetőedző.

„Érzem Hornyák Zsolt bizalmát, ami sokat jelent nekem. Szélső vagyok, a ZTE-nél is ezen a poszton játszottam, kicsit furcsa lenne háttal a kapunak játszani. Igaz, az U21-es válogatottban centerként szoktam szerepelni, amivel nincs bajom, ám szélsőként érzem magam a legjobban. Egyébként mindegy is, hol játszom, a lényeg, hogy a pályán legyek, segítsem a csapatomat, és meg tudjam ragadni az alkalmat a bizonyításra. Jobban örülnék persze, ha több gólt szereznék, ám úgy érzem, mezőnyben így is sokat segítek a csapatnak. Kritikus vagyok magammal szemben, ám tudom, minél többet játszom az NB I-ben, annál rutinosabb leszek.”

A Puskás Akadémia három győzelemmel kezdte az évet (FTC 1–0, Mol Fehérvár 1–0, Mezőkövesd 2–1), ám ezután négy nyeretlen mérkőzés következett (MTK 1–2, DVSC 0–2, Honvéd 0–0, Újpest 1–2), majd az elmúlt fordulóban, több mint egy hónap után sikerült ismét győzni a Paks ellen 2–0-ra.

„Remélem, a Paks elleni győzelemmel végleg magunk mögött hagytuk a rossz szériát, s bízom benne, a bajnokság végéig már nem kerülünk hullámvölgybe. A válogatott szünet után a Ferencvárost fogadjuk, a bajnoki cím szempontjából fontos találkozó lesz, szerintem azon a meccsen eldőlhetnek a fontos kérdések.”

A ZTE elleni bajnoki után az U21-es válogatotthoz csatlakozik Skribek Alen, hiszen Gera Zoltán szövetségi edző számít rá a San Marino és a Lengyelország elleni Eb-selejtezőn.

„Mindig öröm csatlakozni a válogatotthoz, a San Marino elleni meccset kötelező megnyerni. A kinti találkozó szép emlék, nyertünk négy nullára, ráadásul dupláztam, és most is hasonló mérkőzésre számítok. A lengyelek ellen itthon kettő kettőt játszottunk, szerintem kint is színvonalas csata vár ránk.”

NB I, 2021–2022, 25. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Március 18., péntek
Ferencváros–Mezőkövesd 1–0
Budapest, Groupama Aréna
Bogár Gergő
6517
Március 19., szombat
15.00: ZTE FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport+)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Pintér Csaba
17.30: Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)Gyirmót, Alcufer StadionKarakó Ferenc
19.45: MTK Budapest–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionVad II. István
Március 20., vasárnap
13.15: Paksi FC–Debreceni VSC
Paks, Paksi FC Stadion
18.30: Újpest FC–Budapest Honvéd
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik