Puskás Akadémia: „Az egyik szemem sír, a másik nevet” – Kiss Tamás a hollandiai idényéről

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 07:36
null
Kiss Tamás jó formában várja az európai kupacsatát (Fotó: Puskás Akadémia)
Két gólt szerzett a Puskás Akadémia első felkészülési mérkőzésén a Hollandiából visszatérő Kiss Tamás.

 

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését Ausztriában a Puskás Akadémia, fölényesen, 4–0-ra győzött az osztrák második ligás St. Pölten ellen, a gólokat Kiss Tamás (2), az új szerzemény Lamin Colley, valamint a bokatöréséből felépülő Sahab Zahedi szerezte. Hornyák Zsolt vezetőedző hat saját nevelésű labdarúgót is a kezdő tizenegybe nevezett (Tóth Balázs, Spandler Csaba, Corbu Marius, Komáromi György, a Svájcból hazatérő Gruber Zsombor, valamint a Puskás–Suzuki-kupán még az U17-es együttest erősítő Major Marcell), és csak alig több mint tíz percet kellett várni az első gólra, amely a Hollandiából visszatérő Kiss Tamás nevéhez fűződött.

„Sikerült győzelemmel kezdeni az idényt, ami akkor is jó érzés, ha a megnyert meccs még csak a felkészülés részét képezi  – mondta lapunknak a csapata első két gólját jegyző Kiss Tamás. –  Komáromi György mindkét gólomat remekül készítette elő, a beadásaival azonnal helyzetet teremtett, nekem pedig csak arra kellett figyelnem, hogy higgadt maradjak a befejezéseknél. Gólt mindig jó szerezni, reményeim szerint a mostani formámat tovább tudom vinni, és a bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is segítem a csapatot.”

Az előző idénynek a Puskás Akadémia játékosaként vágott neki, kezdőként lépett pályára az első két bajnokin az Újpest (2–1) és a Paks (1–6) ellen, utána egy évre Hollandiába, az SC Cambuur csapatához került kölcsönbe. A 21 esztendős futballista tizenegy bajnokin jutott lehetőséghez (kétszer kezdőként), egy gólt szerzett, és bár a holland bajnokságot a kilencedik helyen befejező klubnak opciója volt megvásárlására, a felkészülést már Felcsúton kezdte el.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet, amikor a hollandiai idényemre gondolok – folytatta Kiss Tamás.  – Az első fél év döntő része nekem és a csapatnak is jól sikerült, minden bizonnyal ennek is köszönhetem, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívott a válogatottba, és San Marino, valamint Lengyelország ellen pályára is küldött. A második fél év sajnos kevésbé volt sikeres, ebben alighanem szerepet játszott az is, hogy egészségügyi okokból edzőt váltottunk, a kispadra érkező új tréner pedig nem az általam képviselt stílust részesítette előnyben. Hollandiában nagyon nyílt futballt játszanak a csapatok, nem a védekezésen van a hangsúly, és bár a játék sokszor csapkodó, a nézők számára egyben látványos is. Egyik pillanatban az egyik kapu, nem sokkal később pedig a másik előtt adódik lehetőség, ez a játékfelfogás élvezetessé teszi a meccseket. Mindentől függetlenül egyértelmű, hogy sokat tapasztaltam, mentálisan erősebb lettem, azt remélem, ez a pályán is visszaköszön, és gólokkal, gólpasszokkal segítem a Puskás Akadémiát.”

Két hét múlva ilyenkor a felcsúti csapat már túl lesz a portugál Guimaraes elleni Európa-konferencialiga-párharc első meccsén, Kiss Tamás a gyorsaságával sokat tehet a papírforma borításáért.

„Az előző idényekben sikeres volt a Puskás Akadémia, remélem, újabb emlékezetes évad következik, és abban nekem is szerepem lesz  – folytatta a kétszeres válogatott szélső. – Most még a felkészülési mérkőzések a fontosak, azokból kell a lehető legtöbbet kihozni, a Guimaraes elleni találkozóról csak utánuk érdemes beszélni. Mindenki számára világos, hogy a portugál gárda jelentős játékerőt képvisel, de ha igazi csapatot alkotunk, jó eredményt érhetünk el – az pedig hatalmas lökést adna a bajnokságra.”

MÁRKÁS CSAPATOKKAL JÁTSZANAK A FELCSÚTIAK
A Puskás Akadémia ausztriai edzőtáborában a St. Pölten elleni mérkőzés jelentette az első erőpróbát, a következő két rivális jóval nagyobb játékerőt képvisel a második ligás osztrák csapatnál. Vasárnap a Sl­­a­via Praha lesz az ellenfél, amelyet tavaly a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében a Ferencváros búcsúztatott, és ismét aranyérmes lett hazája bajnokságában, szerdán pedig a német Bundesliga legutóbbi 9. helyezettje, a  Hoffenheim  ellen lépnek pályára Kiss Tamásék.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik