Pintér Attila: A játékvezető nem adta meg, ami járt

Vágólapra másolva!
2018.03.04. 11:30
A DVTK–FTC (2–1) mérkőzés mestermérlegével már szombaton jelentkeztünk, most pedig jöjjön a többi edzői értékelés, így például saját helyzetéről is beszélő Vasas-trénerrel, Michael Oenninggel és a játékvezetőn két tizenegyest számon kérő Pintér Attilával. 

Pintér Attila két tizenegyest kért számon (Fotó: pfla.hu)
Pintér Attila két tizenegyest kért számon (Fotó: pfla.hu)
Pintér Attila két tizenegyest kért számon (Fotó: pfla.hu)
Pintér Attila két tizenegyest kért számon (Fotó: pfla.hu)
Pintér Attila két tizenegyest kért számon (Fotó: pfla.hu)

 

HALADÁS–VASAS 3–0

MICHAL HIPP, a Haladás vezetőedzője: – Nehéz mérkőzést vártam. Ha ránézünk a tabellára, láthatjuk, hogy számunkra nincs könnyű találkozó. Az időjárás egész héten zavarta a felkészülésünket, a sérülések miatt a kezdőcsapat is csak az utolsó pillanatban vált véglegessé. A Vasas jól futballozott a Videoton elleni első tavaszi fordulóban, ezért tiszteltük az ellenfelet, de mindent megtettünk, hogy eredményesek legyünk. Három gólt szereztünk, emellett több helyzetet kihagytunk, megérdemelten nyertünk. Az első húsz-huszonöt perc kiegyensúlyozott játékot hozott, de az első gól megnyugtatott minket, utána okosan futballoztunk, a második játékrész elején pedig újabb gólokat szereztünk. Ez döntő volt. Elégedett vagyok, a cserék is jól szálltak be a meccsbe, sajnos az első tavaszi fordulóban Újpesten nem így történt. Természetesen nagyon örülök az eredménynek, de keddtől már a következő meccsre készülünk. Elemeztük az angyalföldiek futballját, és mivel rendre három védővel lépnek pályára, az volt a célunk, hogy a középpályán fölényt harcoljunk ki. Ebben Kovács Lórántnak kulcsszerep jutott, számos akció tőle indult, és szerencsére jó százalékban használtuk ki a lehetőségeket. A győzelem a csapat érdeme, minden játékos tudja, mi a feladata – és mit akarunk játszani.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Nagyon csalódott vagyok, mert a heti edzésmunka alapján úgy láttam, a játékosok is tudják, milyen fontos meccs vár rájuk. Sajnos az elszántságból a pályán semmi sem látszott. Már az elejétől beszorított minket a Haladás, nem tudtuk a saját játékunkat nyújtani, és amikor kezdtük átvenni az irányítást, súlyos védelmi hiba után hátrányba kerültünk. Ezután nem tudtunk talpra állni, hiába igyekeztem átszervezni a csapatot, és más szerkezetben folytatni, a második játékrész elején újabb gólokat kaptunk, onnan pedig nem volt visszaút. Háromgólos hátrányban próbáltunk támadni, de az már semmire sem volt elég. Igen, képesnek tartom magamat arra, hogy kivezessem a csapatot a gödörből. Nem új problémákkal kell szembenéznünk, hanem a hónapok óta meglévő gondokat kell orvosolni. Most is kiderült, mennyit számít, ha a sérülések alakítják a kezdőcsapatot. Amikor két éve átvettem a Vasast, sokkal nehezebb helyzetben voltunk, mégis bent maradtunk. Most ismerem a játékosokat, tudom, mit gondolnak, és milyen hibákat kell kijavítani. Sajnos ezúttal újabb játékosok dőltek ki a sorból, Csiki Norbertre vélhetően hosszabb kihagyás vár. Hogy félek-e attól, hogy a vezetőség felállít a kispadról? Erre mit mondjak? Kérdezzék meg a vezetőséget.

ÚJPEST–MEZŐKÖVESD 2–3

NEBOJSA VIGNJEVICS: – Sajnos már a mérkőzés előtt a három pontról beszélt mindenki, ez óriási hiba volt. Ráadásul góllal kezdtünk, alighanem mindenki elhitte, ez a bajnoki már meg is van nyerve. Ezután nem harcoltunk, nem futottunk, inkább vártunk. Elaltattuk magunkat. Kétségtelen, a fordulás után ismét jól kezdtünk, csakhogy utána ismét megálltunk és kivártunk. De miért?! Én nem ezt kértem a fiúktól! Menni kellett volna továbbra is előre, és bevinni a kegyelemdöfést. A végére sajnos meglepett bennünket a Mezőkövesd, mi pedig kiestünk a ritmusból. Döntő volt, hogy eddig az idén gólt sem kaptunk, most rögtön hármat. Sajnos ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nagyon nem. Mérges voltam a kispadnál, Novothny Somával is kiabáltam, nem elég, ha gólt lő, harcolnia, futnia is kell.

TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd edzője: – Érezhető volt, hogy a kispadról beszálló játékosok potenciált jelentenek. Koszta Márk a kispadon kezdett, miközben ő a házi gólkirály, örömmel mondhatjuk, a klubépítés idáig jutott. Amióta Kuttor Attila a vezetőedzőnk, ingyen még semmit sem kaptunk, ezt sem sorolnám a szerencsés győzelmek közé. Sosem győztük még le az újpestieket. Kicsi lépés a bentmaradás felé, a jövő héten még közelebb kerülhetünk álmainkhoz. Az elmúlt fél év olyan helyzetet teremtett, hogy ilyen bravúrokra van szükség, sok ilyen mérkőzésünk lesz még a következő hetekben. Nincs okunk panaszra az első két tavaszi fordulóban elért négy pont miatt. Még egyszer mondom, nem úgy értük el ezt a sikert, hogy az ellenfél akaratgyengén lépett volna pályára, sőt... Jó Újpestet győztünk le.

PUSKÁS AKADÉMIA–DVSC 0–0


PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője:
– Jobban kezdte a mérkőzést a Debrecen, aztán fokozatosan átvettük a játék irányítását. Sokkal többet birtokoltuk a labdát, megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük, így pedig nem lehet győzni. Pláne akkor, ha a játékvezető nem adja meg, ami jár. Két tizenegyestől fosztott meg minket, de nekünk is értékesítenünk kellett volna a helyzeteinket. A Debrecen több játékosát is pihentette a hétközi találkozón, mi viszont a legjobb csapatunkkal álltunk fel akkor is, és még hosszabbításra is kényszerültünk. Erővel jól bírtuk, de szellemileg elfáradtunk szerdán, ezért is hoztunk ezúttal rossz döntéseket a pályán.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője: – Mindkét csapat fegyelmezetten játszott. A Puskás Akadémia jobb volt a labdatartásban, a helyzetek számát kiegyenlítettnek láttam, a döntetlen szerintem igazságos. Jól kezdtünk, az első húsz perc a miénk volt, utána megmutatkozott a felcsútiak fölénye. A második félidőben lehetett volna több lehetőségünk, ha a támadó harmadban nem kapkodunk. Sajnos nehézkesen kezdtük a tavaszt. Hazai pályán kikaptunk a Dorogtól, utána vereséget szenvedtünk a Balmazújvárostól, majd a kupában sikerült továbbjutnunk, és három gólt szereznünk. A Puskás Akadémia kiválóan védekezik, nem könnyű betalálni ellene.

BALMAZÚJVÁROS–PAKS 0–0

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Elégedett vagyok az eddigi két tavaszi meccsen szerzett négy ponttal. A télen ezt aláírtam volna. Egyedül amiatt lehetek szomorú, hogy a többi eredmény számunkra kedvezőtlenül alakult. El kell ismerni, nem volt jó meccs. A játék sava-borsa, vagyis a gól hiányzott, alig volt helyzet. Tudtuk, hogy a Paks ellen nem szabad kinyílni, a mi helyzetünkben minden pontot meg kell becsülni. A döntetlen igazságos. Dicséret illeti a csapatomat, mert hetek, sőt hónapok óta stabilan játszik. Csak azt sajnálom, hogy ez a tabellán elfoglalt helyezésünkben nem mutatkozik meg.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Ha abból indulok ki, hogy egy hete hazai pályán győztünk, most pedig idegenben értünk el döntetlent, nem lehetek csalódott. Számunkra az a fontos, hogy hazai pályán nyerjünk meg minél több meccset. Hajtós meccs volt, el kell ismerni, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Több játékosom hiányzott, ezt figyelembe véve nem rossz eredmény a nulla nulla. Jövő szombaton ismét hazai környezetben lépünk pályára, azt a mérkőzést jó lenne megnyernünk.


DVTK–FERENCVÁROS 2–1 – A MESTERMÉRLEGEKET ITT TALÁLJA MEG!

 

NB I, 2017–2018, 21. FORDULÓ
MÁRCIUS 3., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Haladás–Vasas 3–0
Szombathely, Haladás StadionBerke Balázs
DVTK–Ferencváros 1–2
Debrecen, Nagyerdei StadionFarkas Ádám
Balmazújváros–Paks 0–0
Balmazújváros, Városi StadionKassai Viktor
PAFC–DVSC 0–0
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
Újpest FC–Mezőkövesd 2–3
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
Bp. Honvéd–Videoton – elhalasztva Budapest, Bozsik József Stadion Bognár Tamás
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC21135344–21+2344
2. Videoton FC20125343–23+2041
3. Debreceni VSC2195734–25+932
4. Újpest FC2178629–28+129
5. Diósgyőri VTK2184935–33+228
6. Budapest Honvéd2084833–35–228
7. Paksi FC2177729–31–228
8. Puskás Akadémia FC2167826–31–525
9. Szombathelyi Haladás21721222–34–1223
10. Balmazújváros2158826–28–223
11. Vasas FC21631225–42–1721
12. Mezőkövesd Zsóry FC2148923–38–1520

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik