Paks: Konkrét ajánlat érkezett Ádám Martinért – Haraszti Zsolt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.09. 07:50
null
A magyar labdarúgó-élvonal ásza, Ádám Martin 31 gólt is „elvihet” magával… (Fotó: Árvai Károly)
A paksi ügyvezető, Haraszti Zsolt a válogatott mérkőzései után ül tárgyalóasztalhoz Ádám Martinnal.

 

Véget ért egy fejezet a Paksi FC életében: hetek óta tudni lehet, hogy a következő idénynek már nem Bognár György irányításával fut neki a csapat – a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó az élvonaltól búcsúzó MTK Budapest sportigazgatójaként folytatja. A 60 éves szakember a 2020–2021-es idény 4. fordulóját követően lett a paksiak vezetőedzője, 62 bajnokin dirigált a kispadról, mind a két idényben a felsőházba vezette a csapatot (előbb a 4., aztán a 6. helyen végzett vele), de talán ennél is fontosabb, hogy mindkét bajnoki évadban a Paksi FC szerezte a legtöbb gólt (76-ot, valamint 75-öt), ráadásul május 11-én története során először Magyar Kupa-döntőt játszott.

A Ferencváros ellen 3–0-ra elveszített finálé után tizenöt nappal az is kiderült, hogy Waltner Róbert veszi át az együttes irányítását, aki az előző bajnoki évben a ZTE FC vezetőedzője volt, és a 4. helyen állt a csapattal, amikor a 25. fordulót követően benyújtotta lemondását. Az első osztályban Kaposváron és Zalaegerszegen is bizonyító tréner először június 13-án, hétfőn találkozik a labdarúgókkal, öt nappal később pedig már mérkőzésen is felmérheti a kerettagokat: a Komárom-Esztergom megyei Kecskéd KSK alapításának 75. évfordulóját ünnepli, és a nap csúcseseményeként gálameccset játszik a Pakssal. Ami biztos, a 2021–2022-es bajnokságot 31 találattal gólkirályként záró Ádám Martin nem lép pályára azon a mérkőzésen. A miértre egyszerű a válasz: négy nappal korábban, június 14-én a válogatott Angliában játszik Nemzetek Ligája-meccset, utána pedig Ádám Martin pihenőt kap. Mi több, az is elképzelhető, hogy a Paks mezében utoljára a Magyar Kupa-döntőn láthatták a szurkolók, mivel jó eséllyel külföldön folytatja pályafutását.

Haraszti Zsolt (Fotó: Török Attila)
Haraszti Zsolt (Fotó: Török Attila)

„Ádám Martinért már érkezett egy konkrét ajánlat, abban maradtunk vele, a válogatott mérkőzései után leülünk és megbeszéljük, milyen elképzelései vannak a jövőjéről – árulta el a paksiak ügyvezetője, Haraszti Zsolt. –      Egyébként nemcsak őt keresik, több kerettagunk iránt van érdeklődés, a célunk azonban egyértelmű: szeretnénk megőrizni az értékeinket! Egyelőre annyi biztos, hogy a kölcsön­adott játékosok közül Lorentz Márton Siófokról, Debreceni Ákos Szegedről és Nyári Patrik a III. Kerülettől visszatér, és a csapattal kezdi el a felkészülést, de igaz ez több olyan futballistára is, aki az előző idényben még az NB III-as kerethez tartozott. Nagy mozgás nem lesz, egy-két távozó és érkező várható.”

Hogy honnan érkezett ajánlat Ádám Martinért?

Találgatásba felesleges bocsátkozni, még a télen az egyik dél-koreai klub akarta szerződtetni, nem lenne meglepetés, ha az a vonal még mindig élne, de hallani lehetett török és lengyel együttesek érdeklődéséről is. Rövidesen felgyorsulhatnak az események, mindenesetre Ádám távozása esetén 31 gólt kell(ene) pótolni, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Visszatérve a paksiak felkészülésére, a már említett gálamérkőzés után a csapat a BFC Siófokkal, a DAC-cal, a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával és a III. Kerülettel is megmérkőzik, majd július 10-től egy héten át Szlovéniában, Zrecében edzőtáborozik. A bajnoki főpróbát július 23-án a Pécsi MFC és a Kozármisleny elleni két találkozó jelenti.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Bognár Dávid (Kazincbarcika), Borsos Vilmos (Diósgyőri VTK),Debreceni Ákos(Szeged-Csanád Grosics Akadémia),Lorentz Márton (BFC Siófok),Nyári Patrik(III. Kerületi TVE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nagy Gergő (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Távozók: Bognár István (MTK Budapest, legutóbb kölcsönben Arisz Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Ulszan Hyundai – Dél-Korea, Besiktas – Törökország)

A PAKSI FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdése:
június 13.
Edzőtábor: július 10-től Zrece (Szlovénia)
Felkészülési mérkőzések
Június 25.:
Paksi FC–BFC Siófok (NB II)
Június 30.: DAC (szlovákiai)–Paksi FC, Dunaszerdahely
Július 6.: Paksi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)
Július 9.: Paksi FC–III. Kerületi TVE (NB III)
Július 23.: Paksi FC–Pécsi MFC (NB II)
Július 23.:
Paksi FC–Kozármisleny (NB II)
A szlovéniai edzőtábor három mérkőzése még szervezés alatt áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik