Paks: Egyértelmű volt, hogy itt maradok, ha számítanak rám – Hahn

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 10:38
null
Hahn János kezében alig férnek el a fontos gólt érő labdák (Fotó: Meder István)
A lapunktól ősszel 10-es osztályzatot kapó Hahn János szerződést hosszabbított a Pakssal, 2024-ig erősítheti a csapatot.

 

A szerződést meghosszabbították: Hahn János, a Paksi FC 25 éves támadója 2024-ig a tolnai klub játékosa marad. Vagy ha bárki szeretné őt a klubjában látni, ki kell vásárolnia.

„Nem volt nehéz döntés – mondta a támadó az aláírást követően.– Egyértelmű volt, hogy itt maradok, ha számítanak rám. Persze, szeretném én is kipróbálni magam erősebb bajnokságban, de úgy vagyok vele, a klubot semmiképpen sem akartam cserben hagyni, ha elmegyek, a Paks is kapjon értem pénzt.”

Tisztelet – ezt érzi a játékos, és azt mondja, a hosszabbítási ajánlat is azt tükrözte, hogy a zöld-fehérek is elismerik a tudását. A futballista 2012-ben lépett először pályára a klub mezében NB I-es bajnokin, azóta összesen 186 találkozón 44 gólt szerzett. Ebben az idényben tizenegy találkozón kilenc gólt szerzett, ez nagyszerű mutató, igaz, az MTK Budapest ellen három, a Puskás Akadémia ellen négy gólt szerzett, utóbbiért járt lapunktól a 10-es osztályzat.

„Természetesen tudom, hogy ennek a tízesnek is köszönhetem a klub által kínált szerződést – nevetett Hahn János. –  A viccet félretéve: fantasztikus ilyen érdemjegyet kapni, és az sem baj, ha ezzel cukkolják az embert. Amióta Bognár György az edzőnk, olyan futballt próbálunk játszani, amely nekem fekszik, talán ezt a gólok is mutatják. Ha valami nem sikerül, Gyuri akkor is úgy kritizál, hogy abból tanulni lehet: mi volt a probléma, nem jókor indultam, nem a megfelelő oldalra vártam a beadást, szóval, mindig segítő szándék van a tanácsai mögött, és még akkor is, ha nevetve azzal fejezi be: »Kisfiam, szedd össze magad!«”

Korábban lehetett arról hallani, hogy más NB I-es klubok érdeklődnek Hahn János iránt, kérdés, mennyire voltak konkrétak a megkeresések – a mostani hosszabbítás persze sok mindenre választ ad.

„Lehetek őszinte? – vett mély levegőt Hahn János.  – A Ferencváros és a Fehérvár más dimenzió, ezt mindenki tudja, ha ez a két klub érdeklődik, az fontos visszajelzés, ám az összes többi csapatot nézve nem érzem senkinél azt a hatalmas különbséget, amely miatt váltanék. Kis túlzással: ha nem a két élcsapat keres, a többi kínálhat száz forinttal többet – van, ami a Paks mellett szól. Hogy egy példát említsek: amikor sérült voltam, nem ment a játék, egy gólt rúgtam talán, Haraszti Zsolt ügyvezető mégis azt mondta, Jani, hosszabbítsunk szerződést. Ez a bizalom jele, még az anyagi feltételekben is érződött, pedig nem lett volna indokolt, hiszen nem játszottam előtte úgy, hogy ennyire bízzanak bennem. Ha akkor a klub így állt hozzám, akkor ezt nem felejtem el. Kétezerhuszonnégy messze van, de így mindketten biztonságban érezhetjük magunkat, nemcsak én, és ez nekem fontos volt, amikor újra Pakson köteleztem el magam.”

A támadó gyermekkora óta Pakson futballozik, illetve a 2013–2014-es idényben a Puskás Akadémia játékosa volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik