Paks: Bizonyítási vágy van bennem – Waltner Róbert

Z. A., P. K.Z. A., P. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 11:38
null
Waltner Róbert (balra) és stábja munkába állt Pakson
Május 26-án vált hivatalossá, hogy a Paksi FC Waltner Róbert irányításával vág neki a 2022–2023-as bajnoki idénynek: a  44 esztendős szakember hétfőn a felkészülés első állomásaként már az első edzését is megtartotta a labdarúgóknak.

 

 

Az előző bajnoki évadot a felsőházban a hatodik helyen záró, a Magyar Kupában döntőt játszó csapat kerete egyelőre nem teljes: Ádám Martin tagja Marco Rossi szövetségi kapitány keretének, és az Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készül, Szabó Bálint az U21-es, Simon Barnabás az U18-as válogatottban szerepelt, így ők nem voltak ott az első gyakorláson.

Ahogy játékosként is volt bennem drukk, amikor új csapatba igazoltam, úgy edzőként is hasonló a helyzet: bizonyítási vágy van bennem, várom a közös munkát, hogy megismerjem a játékosokat, a klub dolgozóit – mondta Waltner Róbert, aki március 25-én mondott fel a bajnokságban akkor még negyedik helyen álló ZTE FC-nél. – Délelőtt orvosi vizsgálaton vettek részt a labdarúgók, utána az első edzés következett, a héten végig hazai környezetben zajlik a munka.”

A hét lezárásaként egyébként gálamérkőzésre hivatalos az együttes (a Komárom-Esztergom megyei Kecskéd KSK alapításának hetvenötödik évfordulója lesz), majd egy héttel később, június 25-én a BFC Siófok elleni felkészülési találkozó következik. Mint megírtuk, az előző idény gólkirályáért, Ádám Martinért a Paksi FC már konkrét ajánlatot kapott. A támadó azóta három válogatott találkozón is pályára lépett, így az lenne a meglepő, ha nem futna be újabb ajánlat.

A paksifc.hu tájékoztatásából az is kiderül, hogy ezen a héten az első kerethez Budai Imre, Kovács László, Szekszárdi Milán, Süvöltős Adrián, Pesti Zoltán és Volter Patrik csatlakozott a tartalékcsapatból és megkezdte a munkát az első együttessel a kölcsönből visszatérő Lorentz Márton (Siófok), Debreceni Ákos (Szeged) és Nyári Patrik (III. Kerület) is. A paksiak július 10-én utaznak szlovéniai edzőtáborba, ahol három edzőmecset terveznek – az ellenfelek még nem ismertek.

A PAKSI FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdése:
június 13.
Edzőtábor: Zrece (Szlovénia), július 10–16.
Felkészülési mérkőzések
Június 25.:
Paksi FC–BFC Siófok (NB II)
Június 30.: DAC (szlovákiai)–Paksi FC, Dunaszerdahely
Július 6.: Paksi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)
Július 9.: Paksi FC–III. Kerületi TVE (NB III)
Július 23.: Paksi FC–Pécsi MFC (NB II)
Július 23.:
Paksi FC–Kozármisleny (NB II)
A szlovéniai edzőtábor három mérkőzése még szervezés alatt áll.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Bognár Dávid (Kazincbarcika), Borsos Vilmos (Diósgyőri VTK),Debreceni Ákos(Szeged-Csanád Grosics Akadémia),Lorentz Márton (BFC Siófok),Nyári Patrik(III. Kerületi TVE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nagy Gergő (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Távozók: Bognár István (MTK Budapest, legutóbb kölcsönben Arisz Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Ulszan Hyundai – Dél-Korea, Besiktas – Törökország, Genoa – Olaszország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik