PAFC: Spandlerben maradt hiányérzet az FTC elleni iksz után

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 12:00
null
Spandler Csaba (középen) és a Puskás Akadémia küzdelmes meccsen ikszelt az FTC-vel szombaton (Fotó: Árvai Károly)
Maradt hiányérzet a felcsúti Spandler Csabában a Ferencváros elleni döntetlen után, de azért nem elégedetlen az egy ponttal sem.

Értékes pontot szerzett a Puskás Akadémia az első tavaszi fordulóban a Ferencváros ellen – igaz, nem sok hiányzott, hogy három pont legyen abból az egyből, mert Luciano Slagveer első félidőben szerzett gólja után csak a 82. percben tudott egyenlíteni a zöld-fehér együttes Myrto Uzuni szabadrúgásból lőtt góljával.

„Nem volt felhőtlen az örömünk a lefújás után, vagy inkább úgy mondanám, maradt bennünk hiányérzet, még úgy is, hogy előzetesen talán mindannyian aláírtuk volna az egy pontot a bajnok ellen  – mondta lapunk megkeresésére Spandler Csaba, a felcsútiak belső védője. – Igaz, az első félidőben az FTC-nek is voltak helyzetei, a lécet is eltalálta, mi viszont veszélyesen kontráztunk. Sajnáljuk azt a szabadrúgást a végén, talán elkerülhető lett volna a szabálytalanság a tizenhatosunk előtt. Az biztos, remekül találta el a labdát Uzuni, védhetetlen lövés volt.”

A 24 éves labdarúgó a csapat játékával összességében elégedett.

„Át tudtuk menteni a bajnokságra az Újpest elleni főpróbán gyakorolt futballunkat. Inkább csak az bánt, hogy túl sok rossz passzunk volt olyankor, amikor kontrát indíthattunk volna, néha a mi kontráinkból a Ferencváros tudott ellentámadást vezetni. Erőnlétileg nem volt különösebb problémánk, jól bírtuk az FTC ellen kilencven percen át. Szükség is lesz az erőnkre, mert kemény meccssorozatba kezdünk. Ki kell használnunk, hogy bő a keretünk, mert mindenkire szükség lesz.”

A Puskás Akadémia a következő fordulóban az MTK Budapest vendégeként lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

„Figyeltük az MTK meccsét a Budafok ellen, nagyon dinamikus, gyors futballt játszó csapat. Sok fiatal játékosuk van a kék-fehéreknek, de ott van a Ferencvárostól frissen érkező rutinos Varga Roland vagy a belső védő Pintér Ádám tapasztalata – remek csapat állt össze. Szrdjan Dimitrov és Bojan Miovszki jól érzi a másik játékát, keresik egymást a labdával. Veszélyes csapat az MTK, de nem félünk senkitől, minden meccsen a győzelem a célunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik