Osváth Attilának kijutott a „jóból”; Baráth Botond nem aggódik a bennmaradás miatt

Vágólapra másolva!
2022.01.27. 23:24
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

• A Paksi FC védőjének, Osváth Attilának az elmúlt fél évben kijutott a „jóból”: a nyáron megműtötték a sarkát (amely már az előző idényben is sok gondot okozott neki), és csak november 28-án, a Debfreceni VSC elleni 1–1-es mérkőzésen játszhatott újra az első osztályban. A 26 éves labdarúgó visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, nagy reményekkel várta a téli felkészülést, ám a Covid-járvány őt sem kímélte, így nem utazhatott el csapata törökországi edzőtáborába. Most már túl van a betegségen, és ha Bognár György vezetőedző úgy dönt, már szombaton, a ZTE FC elleni mérkőzésen pályára léphet.
• A Paksi FC védőjének, Osváth Attilának az elmúlt fél évben kijutott a „jóból”:
a nyáron megműtötték a sarkát (amely már az előző idényben is sok gondot okozott neki), és csak november 28-án, a Debfreceni VSC elleni 1–1-es mérkőzésen játszhatott újra az első osztályban. A 26 éves labdarúgó visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, nagy reményekkel várta a téli felkészülést, ám a Covid-járvány őt sem kímélte, így nem utazhatott el csapata törökországi edzőtáborába. Most már túl van a betegségen, és ha Bognár György vezetőedző úgy dönt, már szombaton, a ZTE FC elleni mérkőzésen pályára léphet.

• Nem aggódik a bennmaradás miatt a tavaszi folytatást a 8. helyről váró Bp. Honvéd védője, Baráth Botond. Tavaly csak az utolsó előtti fordulóban dőlt el, hogy nem esnek ki a kispestiek; az azt megelőző heteket Baráth nem kívánja senkinek, sokkal inkább stresszmentes évet kér magának. Igaz, a téli felkészülésük nem volt éppen nyugodt, megtörtént, hogy az első csapatból mindössze heten tudtak edzeni. Baráth legutóbb 2019 novemberében volt a válogatott tagja, de nem tett le arról, hogy tizenkettedszer, majd még többször felhúzza a címeres mezt.

• Sportkrém mellékletünk e heti vendége Kiss Tamás. Az SC Cambuur légiósa sportos családba született, nagypapája, édesapja és annak testvére a téti csapatban futballozott. Papája és a nagybátyja később Győrbe, az ETO-hoz került, a második csapatig jutottak, ám a szívük mindkettejüket visszahúzta Tétre, jobban érdekelte őket a vadászat. A kétszeres válogatott is szívesen járja az erdőt, ám neki a futball az első. Leeuwarden városában él, a centrumban lakik, egy perc alatt a főtéren lehet. Mégsem lehet teljes a boldogsága, ugyanis Hollandiában zárt kapuk mögött rendezik a meccseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik