NS-klub: Kocsárdi Gergely újoncként a négygólos Füle Antalt fogta

Vágólapra másolva!
2022.04.27. 13:42
null
Kocsárdi Gergely 17 és fél éven keresztül futballozott Zalaegerszegen (Fotó: Dömötör Csaba)
Fölényes győzelemmel mutatkozott be az U18-as válogatott az 1993 őszén kezdődő ifjúsági Európa-bajnoki selejtező csoportmérkőzéseinek első fordulójában. Ubrankovics Mihály szövetségi edző Luxemburg ellen (4–0) a kezdőcsapatban számított a 17 éves Kocsárdi Gergelyre is, sőt összességében állandó kezdőjátékosnak számított az Ausztria és Luxemburg előtt az első helyen végző csapatban.

 

„A pótselejtezőt Fehéroroszország ellen játszottuk kilencvennégy áprilisában és májusában – emlékezett Kocsárdi Gergely, aki pályafutása alatt jobbhátvédként futballozott, de fiatalon az úgynevezett emberfogó szerepben lépett pályára. – Az egész selejtezősorozatból leginkább a pótselejtező első mérkőzése maradt meg az emlékezetemben, mert az ellenfél első góljánál csapattársam, Rózsavölgyi Gábor rácsúszott a kezemre, szétnyílt a bőr, és mentő vitt a tatabányai kórházba, hogy gyorsan összevarrják a sebet. Később tudtam meg, hogy kikaptunk kettő egyre, és mivel a visszavágón idegenben csak gól nélküli döntetlent értünk el, nem jutottunk ki az Eb-re.”

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE!

A fiatal Kocsárdi Gergely az ifjúsági válogatott után visszatért klubjához, a Zalaegerszeghez, amely 1994 tavaszán a második helyen végzett az NB II Nyugati csoportjában, és készülhetett az osztályozóra.

„A Siófok ellen játszottunk, idegenben négy háromra nyertünk, majd otthon nyolcezer szurkoló előtt hat nullára, így feljutottunk az NB I-be.”

Az élvonalban aztán 1994 októberéig kellett várni arra, hogy a fiatal védő először pályára lépjen.

„Vácon játszottunk, kikaptunk öt kettőre, a szünetben álltam be, amikor a hazaiak Füle Antal góljával vezettek egy nullára. Emberfogóként éppen a csatárra kellett vigyáznom, mentségemre szóljon, hogy a szögleteknél másra hárult ez a szerep, mert Füle a fejjátékban nagyon erős volt. A második félidőben szerzett még három gólt, nálunk pedig Preisinger Sándor duplázott.”

A szerény bemutatkozást követően Kocsárdi tizenhét és fél éven keresztül futballozott Zalaegerszegen, fél idényt töltött csak a szlovéniai Lendvánál. A ZTE vezetősége visszahívta, s az élvonalban 458 bajnokin lépett pályára, tagja volt a 2002-ben bajnoki címet szerző, illetve a 2010-ben a Magyar Kupában döntőt játszó csapatnak.

„Nem számítottam felkapott labdarúgónak, de a kilencvenes években egyébként sem volt divat mindenáron külföldre szerződni. És egyébként is, a szülővárosomban, a családom közelében futballozhattam, szóval nem vágytam másik klubhoz.”

Kocsárdi Gergely jelenleg az NK Lendava sportigazgatója, és a szlovén klub akadémiájának kiépítésén dolgozik.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik