NS-klub: Hajdu Attila öt percet védhetett első NB I-es meccsén

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.06.09. 09:38
null
Hajdu Attila (Fotó: Tumbász Hédi)
Fontos helyszín a váci stadion Hajdu Attila életében. A tízszeres válogatott kapus 1991. november 23-án, a Vác–Tatabánya (3–0) bajnokin lépett először pályára az élvonalban.

„Kaptam öt percet Koszta János lecserélése után – kezdte az 51 éves Hajdu Attila, aki 1991 és 2004 között tartó pályafutása alatt 190 NB I-es bajnokin játszott. – Nagy Tibor csapattársam hazaadására rávetődtem, akkor még szabályos volt. Csank János meg is szólt érte, hogy ennyire azért nem kell lelkesedni. Három és fél éven keresztül csak edzettem, szóval nekem azért emlékezetes maradt a meccs. Ráadásul ez az egy jutott nekem a Vácban, mert kölcsönbe a Szegedhez kerültem. Az NB II-ben azonban nem sokáig maradtam, mert játszottunk egy edzőmeccset a Csepellel, amelynek Varga István volt az edzője, és kezdeményezte az átigazolásomat. Aztán kilencvenhárom őszén a Siófok elleni bajnoki szünetében lecserélte Szieben Lászlót, és nekem olyan jól ment a védés, hogy a következő fordulóban, Vácon már a kezdőcsapat tagja voltam. Kikaptunk három egyre, de az a stadion nekem azért fontos, mert az első bajnokim mellett ott játszottam az első olyan mérkőzésemet is, amelyen kezdő voltam.”

Bár Mészöly Kálmán szövetségi kapitánynak köszönhetően Csepel-játékosként mutatkozott be a válogatottban, nyugodtan kijelenthető, hogy pályafutása akkor teljesedett ki, amikor 1995 nyarán visszatért nevelőegyesületébe, az FTC-be. A Ferencváros ezután megnyerte a bajnokságot, majd a klub és játékosai életében történelmi jelentőségű hónapok következtek.

„A Debrecen elleni vesztes meccsel kezdtük a bajnokságot, de négy nap múlva már következett az Anderlechttel megvívott BL-selejtező, majd a továbbjutás után a csoportmérkőzések. Euforikus hangulatban készültem a meccsekre, és örömjátékként éltem meg a Grasshoppers, az Ajax és a Real Madrid elleni találkozókat.”

Bár többször jó teljesítményt nyújtott, a legemlékezetesebb talán a Grasshoppers elleni (3–0) első csoportmérkőzés volt, amelyen kétgólos vezetésnél kivédte Murat Yakin tizenegyesét.

„Valóban fontos pillanatban védtem, de talán idősebb Knézy Jenő kommentálása miatt maradt meg az emberek emlékezetében.”

A nagyobb mérethez kattintson a képre!
A nagyobb mérethez kattintson a képre!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik