Labdarúgó­-válogatottunk tagjai ezúttal megértően reagáltak a közönségtől érkező kritikákra, hiszen szó sincs sértődésről, ellenben Dzsudzsáktól Stieberig egyaránt érzik, hogy ennél lényegesen több kell. A Lazio albán légiósa, Lorik Cana szerint nem voltunk elég bátrak, Pintér Attila szövetségi kapitány ugyanakkor a közelmúlt utánpótlásképzésében véli felfedezni a mai bajok okát.

• Megnyugodhatnak Diósgyőrben, hiszen Tomiszlav Szivics féléves eltiltását egy évre felfüggesztette az MLSZ illetékes testülete. A bunyevác tréner így nemcsak az Európa­-ligában, de az NB I­-ben is leülhet a kispadra, és ha jól viselkedik, ez így marad az idény végéig. Szivics mindenesetre azt ígéri, mostantól olyan lesz, mint Szűz Mária...

Véber György az állástalan edzők nyugalmával várja a nyarat, ám eldöntötte, hogy nem lesz örökké ilyen nyugodt – amint azt Pietsch Tibornak elmesélte: ha augusztusig nem kap ajánlatot, felhagy az edzői pályával.

• Egy éve ilyenkor éppen befejezte az NB II­-es szezont, a Haladásba szerződött, szerdán már a válogatottban is bemutatkozott Albánia ellen, csütörtökön pedig – a hírek szerint 300 ezer euróért – aláírta hároméves szerződését a Ferencvároshoz Bosnjak Predrag balhátvéd.

• 4. részéhez érkezett a debreceni futballt boncolgató sorozatunk: ezúttal a pénzügyeket járta körül Voleszák Gábor és Bereczky Attila. Ebből egyebek mellett kiderül az is, hogy egyfelől ideje lenne újra nagyot villantani valamelyik európai kupában, másrészt az új Nagyerdei Stadionban is jelentős bevételi források rejteznek.

• Forr a víz a festői Maty­-éren – ezúttal a férfi kajak négyesek Eb­ és vb­ válogatóján. Ahol Fábián Lászlóné egyik kvartettje (a Kucsera Gábor által fémjelzett, elvben esélytelenebb) legyőzte a másikat, az olimpiai ezüstérmes Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman négyest.