Női NB I: négygólos döntetlen született az Újpest-Fradin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.21. 10:46
A JET-SOL Liga női labdarúgó NB I 10. fordulójának rangadóján az Astra HFC magabiztosan győzte le az ebben a bajnokságban várhatóan felsőházba jutó csapatok ellen még pont nélküli Viktória Trend Optika FC-t, és megszilárdította a helyét a tabella élén.

 

A csepeli mérkőzésen Nagy Dóra révén a Viktória hagyta ki az első helyzeteket – ám ezt az Astra kíméletlenül „megtorolta". A 32. percben Sümegi Éva fordult le a vendégek tizenhatosán belül védőjéről, Tóth Alexandráról, majd higgadtan lőtte a hálóba a rózsaszín mezesek első találatát. Az 57. percben egyenlített a Viktória, Heike Manhart szabadrúgását Kovács Klaudia az előrehúzódó Marsai Nikolett elé ütötte, aki közelről egyenlített. A hajrában viszont a mérleg nyelve ismét az Astra felé billent, elsősorban azért, mert a hazai csapat játékosai jobban akarták a győzelmet: a 72. percben egy jobbról bejövő szögletnél senki sem ért a labdához, így a hosszú oldalon érkező Szabó Boglárka számára nem jelentett gondot, hogy – a késlekedő Manhart mellett – a hálóba stukkolja csapata győztes gólját.

A bajnoki címvédő MTK Hungária sima, ám „pürroszi" győzelmet aratott Szegeden. A válogatott keret többségét adó kék-fehérek nagy menetelés közepén utaztak a Boszorkányokhoz, hiszen a Turbine Potsdam elleni két BL-meccs, az Újpest és a Szeged elleni bajnokik után Pádár Anitáékra kedden a Ferencváros elleni bajnoki rangadó, majd az Ausztria, illetve Bulgária elleni vb-selejtező vár. Medgyes Péter ennek ellenére gyakorlatilag legerősebb csapatával állt ki a meccsre – simán nyert is az MTK, ám a kék-fehérek és a válogatott két kulcsembere, Smuczer Angéla és Vágó Fanny sérülést szenvedett.

A szintén a keddi „csúcsderbire" készülő Ferencváros viszont pihentette kulcsemberei többségét az Újpest ellen, szem előtt tartva, hogy a bajnokság speciális lebonyolítási rendjében ez az eredmény várhatóan nem befolyásolja majd a végkimenetelt. Dörnyei Balázs hét olyan játékost jelölt a kezdő tizenegybe, aki nem tartozik az alapcsapatba, miközben Mosdóczi, Vőfély, Rudán, Szabó Viktória, Zeller, Kaján, Nagypál és Benak is hiányzott a pályáról. Mindez természetesen semmit sem von le a jól küzdő, a pontszerzésért mindent megtevő Újpest érdeméből, amely a bő félóra játék után bekapott gól után szinte azonnal egyenlített, fordítani is tudott és esélye volt akár a három pont megszerzésére is.

Kiegyenlített mérkőzésen, nagy csatában tartotta otthon a Femina a három pontot a Budapest Honvéd ellen. Staar Gabriella góljával még a piros-feketék vezettek, de a rákospalotaiak két rögzített játékhelyzetet követően – Szeitl és Zólyomi révén – fordítottak, majd előnyüket meg is tudták őrizni a lefújásig.

A JET-SOL Ligában bajnoki fordulót csak két hét múlva rendeznek legközelebb, ennek ellenére mozgalmas időszak következik a hazai női labdarúgásban. Kedden 17 órától a Népligetben a Ferencváros és az MTK vív olyan mérkőzést, amely akár a bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja, utána pedig a válogatott kerül reflektorfénybe. Vágó Attila csapata szombaton, majd a következő csütörtökön – egyaránt 17 órakor, a Bozsik-stadionban – Ausztria, illetve Bulgária válogatottját fogadja.

JET-SOL LIGA NŐI LABDARÚGÓ NB I, 10. FORDULÓ
Szegedi AK–MTK Hungária 1–6 (1–2)
G: Dudás (14.), ill. Pádár (18., 48.), Csiszár (2.), Tatai (51.), Nagy L. (68.), Méry (89.)
1. FC Femina–Budapest Honvéd 2–1 (2–1)
G: Szeitl (27.), Zólyomi (35.), ill. Staar (22.)
Újpesti TE–Ferencváros 2–2 (1–1)
G: Mátyás (33.), Külüs (56.), ill. Bognár (32.), Krivanjeva (64.)
Astra HFC–Viktória Trend Optika FC 2–1 (1–0)
G: Sümegi (32.), Szabó B. (72.), ill. Marsai (57.)

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. ASTRA 10 9 0 1 32–6 27
2. MTK 8 7 0 1 52–5 21
3. VIKTÓRIA 9 5 0 4 28–14 15
4. FTC 7 4 2 1 28–9 14
5. 1. FC. FEMINA 10 3 2 5 16–21 11
6. ÚJPEST
10 2 2 6 8–43 8
7. SZEGEDI AK BOSZORKÁNYOK 9 2 0 7 12–47 6
8. BUDAPEST HONVÉD 9 1 0 8 8–39 3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik