Női NB I: az FTC nyerte meg a bajnoki döntő első mérkőzését

M. D., V. GY.M. D., V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 19:16
null
Vanessa Marques szorongatja Csányi Diánát (Fotó: Patkovics Bence)
A Ferencváros 3–0-ra megverte az alapszakaszgyőztes MTK-t a női labdarúgó NB I döntőjének első mérkőzésén, ezzel 1–0-s előnybe került az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

 

A találkozóra a Szőnyi úti BVSC-pályán került sor, mert a többek között a női Magyar Kupa döntőjének is otthont adó Új Hidegkuti Nándor Stadionban felújítási munkálatok folynak. A két csapat ebben az idényben ezt megelőzően négyszer játszott egymással (a bajnokságban háromszor, a kupában egyszer), és háromszor a Ferencváros nyert.

Már sosem tudjuk meg, hogyan alakult volna a bajnoki döntő első felvonása, ha a mérkőzés elején a 16 éves Mayer Zsófia ziccerét a zöld-fehérek amerikai kapusa, Chandra Bednar nem védi ki, azt viszont megállapíthatjuk, hogy az MTK-nak utóbb sokba került az elpackázott lehetőség.

A félidő derekán egy szabadrúgásnál a léc még segített a hazaiaknak, a 39. percben azonban Vágó Fanny nem túl erős, de annál pontosabb lövésénél már nem, így a zöld-fehérek a válogatott támadó találatával megszerezték a vezetést. Vágónak a 2020–2021-es évadban ez volt a hetedik gólja az MTK ellen, a bajnokságban pedig összességében a 27. találata. Róla egyébként tudni érdemes még, hogy „másodállásban” az NB II Keleti csoportját megnyerő, így a feljutásért harcban álló Soroksár edzőjeként dolgozik.

A szünet után, már napsütésben a duplázni óhajtó Ferencváros – amely a kupadöntőben az Astrát verte meg (5–1)Tiffany Cameron jól helyezett lövésével kétgólosra növelte előnyét, majd a meccs hosszabbításában Fenyvesi Evelin is betalált, tőle szokatlan módon fejjel.

Az FTC így 3–0-ra megnyerte a bajnoki döntő első mérkőzését, és egy győzelemre került fennállása negyedik bajnoki címétől. A finálé második meccsét szerdán a Kocsis Sándor Sportközpontban rendezik meg.

NŐI NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MTK HUNGÁRIA–FTC-TELEKOM 0–3 (0–1)
Budapest Szőnyi út, 100 néző.
Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Deme Rajmund)
MTK: Samu – Szemán-Tóth, Boyle (Farádi-Szabó 86.), Curless, Pinczi – Mayer (Legendás 69.), Bokor, Csányi, Kocsán – Stephens (Németh L., 69.), Pápai. Vezetőedző: Tóth Mihály
FTC: Bednar – Mosdóczi, Zlidnis, Szabó V. – Nagy Virág (Czellér 69.), Brandon, Fenyvesi, Marques, Papp L. (Pusztai 56.) – Cameron (Nagy Viktória 74.), Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Vágó (0–1) a 39., Cameron (0–2) az 53., Fenyvesi (0–3) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Mihály:
– Az döntötte el a mérkőzést, hogy ki szerzi az első gólt. Sajnos mi nulla-nullánál kihagytunk egy ziccert, majd a szünet előtt előnybe kerültek a vendégek. A második kapott gólt követően jobban kinyíltunk, több helyzete volt a Fradinak, és ekkor már jobban is játszott. A futball örök igazsága, hogy lőtt gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Készülünk a szerdára, ahol szeretnénk javítani, de ahhoz el kell hinnünk, hogy idegenben is nyerni tudunk.
Dörnyei Balázs:– Egy kis lépéssel közelebb kerültünk a bajnoki cím megnyeréséhez, egy jó, lüktető mérkőzésen. Kemény meccset játszottunk, s jó időben szereztük a gólokat, melyek közül talán a második volt a legfontosabb.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása:
1–0 a Ferencváros javára

2. MÉRKŐZÉS
Május 26. (szerda), 17.30:
Ferencváros–MTK

3. MÉRKŐZÉS – ha szükséges
Május 30. (vasárnap), 17.00:
MTK–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik