Erdész Fanniék egy győzelemre a bajnoki bronzéremtől (Fotó: dvtk.eu)

 

A Diósgyőr az alapszakasz során idegenben kétszer is megverte az Astrát (3–1, 4–1), ám ezek a sikerek nem sokat értek, a két fontosabb egymás elleni meccsükön ugyanis a rózsaszín mezes együttes nyert ebben az idényben: Szász Ferenc csapata március végén a Magyar Kupa elődöntőjében is 3–1-re győzte le riválisát.

A bajnokságban azonban még javíthat a Diósgyőr, a bronzcsata második felvonására szerdán kerül sor Üllőn.

A DVTK-val kapcsolatos e heti hír, hogy Fórizs Sándor vezetőedző – az Astra elleni párbaj kimenetelétől függetlenül – az idény végeztével távozik a kispadról. A 44 esztendős szakember az elmúlt öt évben két bajnoki bronzérmet nyert a csapattal, és kétszer kupadöntőbe vezette tanítványait.

Fórizs Sándor öt év után távozik a DVTK éléről (Fotó: Török Attila)

Szombaton lejátszották a másodosztály két bajnokcsapata, a Keleti csoportot megnyerő Soroksár és a nyugati első Puskás Akadémia feljutásért kiírt párharcának első mérkőzését is, amelyen a felcsútiak kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent harcoltak ki. A visszavágót szerdán rendezik a Pancho Arénában. A párharc győztese feljut az NB I-be, a vesztese pedig osztályozót játszik az élvonalban hetedik helyen végző Szent Mihállyal az első osztályú tagságért.

NŐI NB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
DVTK–Astra HFC 1–3
(Byrne 36., ill. Sipos L. 20., Szakonyi 42. – 11-esből, Gelb 62.)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1–0 az Astra javára

2. MÉRKŐZÉS
Május 26. (szerda), 17.30:
Astra HFC–DVTK 

NŐI NB II
RÁJÁTSZÁS A FELJUTÁSÉRT
1. MÉRKŐZÉS
Soroksár–Puskás Akadémia 2–2
(Németh D. 14., Horváth Zs. 29., ill. Tamók 50., Novák L. 81.)

VISSZAVÁGÓ
Május 26. (szerda), 17.00:
Puskás Akadémia–Soroksár