Női MK: az FTC három, az ETO hat gólt szerezve elődöntős

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.16. 22:20
null
Herczeg Andrea (10) góljával szerezte meg a vezetést a Viktória a DVTK ellen (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A címvédő Ferencváros, a Haladás Viktória, az ETO FC Győr és a Soroksár jutott be a legjobb négy közé a női labdarúgó Magyar Kupában.

 

Még mielőtt az NB I-ben megkezdődtek volna a tavaszi küzdelmek, szerdán lejátszották a negyeddöntőket a női Magyar Kupában. A címvédő Ferencváros 3–0-ra nyert otthon a végig alárendelt szerepben futballozó Astra ellen. A zöld-fehéreknél bemutatkozott az MTK korábbi középhátvédje, a télen szerződtetett Demeter Réka – aki az utolsó tíz percet töltötte a pályán –, míg a hozzá hasonlóan csereként beálló Nagy Viktória hatalmas gólt lőtt a meccs hajrájában.

Élvonalbeli együttesek csaptak össze egymással Szombathelyen is, ahol a Haladás Viktória váratlanul simán, 4–0-ra legyőzte a Diósgyőrt. Betalált többek között a Győrből érkező Feketevízi Tímea is.

Az ETO fölényes győzelmet aratott az NB II Keleti csoportjában második helyen álló Újpest vendégeként, hat góljából négyet Süle Dóra szerzett, és eredményes volt az egyik téli szerzemény, a holland Corina Luijks is. A Soroksár nyolcat hintett a Kazincbarcikának, így nincs már versenyben alsóbb osztályú csapat.

NŐI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Ferencváros–Astra HFC 3–0
(Vágó F. 12., Németh H. 60., Nagy Viktória 82.)
Haladás Viktória–Diósgyőri VTK 4–0 (Herczeg 20., Feketevízi 51., Gődér 66., Urbán V. 82.)
Újpest FC (II.)–ETO FC Győr 0–6 (Süle D. 11., 25., 37., 51., Cameron 49., Luijks 85.)
Kazincbarcika (II.)–Soroksár 0–8 (Kis A. 10., 66., Benke D. 15., Benke A. 19., Antalicz 32., Győrik 39., Molnár A. 56., Szabó B. 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik