Női futball: Bene Ferenc lett a bajnoki bronzérmes új edzője

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.01. 18:16
null
Bene Ferenc a női futballban vállalt munkát (Fotó: Dömötör Csaba)
Bene Ferencet nevezték ki a női labdarúgó NB I legutóbbi kiírásában bronzérmes, a Magyar Kupában döntős Astra HFC új vezetőedzőjének – jelentette be az üllői klub a hivatalos honlapján.

 

A 42 éves pro licences szakember legutóbb a Vasas férficsapatának vezetőedzőjeként dolgozott, de a gyenge NB II-es idénykezdet után tavaly augusztusban menesztették posztjáról. Azóta nem volt csapata. Korábban irányította az NB I-es Lombard Pápát és az NB II-es Gyirmót FC Győrt, illetve állt az MLSZ alkalmazásában is.

„Nagy kihívás számomra ez az új pozíció, hiszen nem dolgoztam még női labdarúgókkal, de édesapám egykoron igen, azóta nyomon követem a női futballt” – idézi az Astra honlapja Bene Ferencet, aki ezzel rögtön rátapintott a „lényegre”, a magyar női labdarúgásban ugyanis – mint az MLSZ női futballal foglalkozó aloldala írja – korábban sosem volt arra példa, hogy apa és fia is női NB I-es csapatot irányítson: Bene Ferenc édesapja az 1990-es években a László Kórház bajnokcsapatának edzője volt.

Bene Ferenc elődje, Szász Ferenc az üllői klub megfogalmazása szerint azért távozott a bajnoki bronzérmes és kupadöntős Astrától, mert „visszautasíthatatlan ajánlatot” kapott a férfi labdarúgásból.

Szász Ferenc kupadöntőbe és bajnoki bronzéremre vezette az Astrát (Fotó: Török Attila)
Szász Ferenc kupadöntőbe és bajnoki bronzéremre vezette az Astrát (Fotó: Török Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik