Női foci: modell is lehetne, de a futballt választotta a győriek támadója, Süle Dóra

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.13. 13:58
Süle Dóra nemrég még a német élvonalban futballozott, de most ismét az ETO FC Győrt erősíti. Az idehaza egyik legszebbnek tartott női futballistát már többször is megkörnyékezték a modellügynökségek, ám ő kitart a labdarúgás mellett. A Rába-partiak csatárával a Kisalföld készített interjút.
Süle Dóra felérne a dobogóra a Győrrel! GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotó: instagram.com/__sledra__)
Süle Dóra felérne a dobogóra a Győrrel! GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotó: instagram.com/__sledra__)

 

Süle Dóra a télen fél év után igazolt haza Németországból.

„Igazából több oka is volt ennek. A vírushelyzetet Németországban is megérezték a klubok, ahogy ezáltal a játékosok is. Plusz sok megígért dolog nem teljesült a klub részéről. Szerintem egy játékos akkor tud jól teljesíteni a pályán, ha kiegyensúlyozott a magánéletben is, és én ezek a dolgok miatt nem voltam teljesen az, így közös megegyezéssel, de elváltam az SC Sandtól.” Hozzátette, az viszont nem volt egyértelmű, hogy Győrbe tér vissza, hiszen egy olasz első osztályú csapat is megkereste őt, ám az idő rövidsége miatt nem akart elhamarkodott döntést hozni.

„Szerettem volna egy kicsit feltöltődni, visszaszerezni az önbizalmamat, a magabiztosságomat a pályán. Az ETO csak a nyolcadik helyen állt a bajnokságban, de végül úgy döntöttem, visszatérek a nevelőegyesületemhez.”

Süle megjegyezte, örömmel tölti el, hogy az ETO-val elkerülték a kiesést, s noha előzetesen fél évre írt alá, mivel sok minden változott a klubnál, sőt, egész Magyarországon a női foci megítélése kapcsán, két évvel meghosszabbította a szerződését.

A modellkedésről elmondta, sohasem bánta meg, hogy a futball mellett tette le a voksát.

Süle Dórát imádja a kamera (Fotó: instagram.com/__sledra__)
Süle Dórát imádja a kamera (Fotó: instagram.com/__sledra__)

 

„Nekem mindig is a labdarúgás volt az életem. Nem tagadom, nagyon szeretek a kamerák előtt is állni, viszont régebben úgy gondoltam, hogy ez a kettő nem fér össze. Most, kicsit érettebb fejjel azt mondanám, hogyha kapnék egy olyan ajánlatot, ami összeegyeztethető lenne a focival, akkor szívesen kipróbálnám magam a modellszakmában is.” Megjegyezte, ősszel lesznek majd fotós munkái.

„Szerintem egyáltalán nem hátrány – vélekedett Süle arról, hogy hátrány-e az ismertség a futballpályán. – Én amúgy mindig is próbáltam ezt a helyén kezelni. Igaz, előnynek sem kifejezetten mondanám, viszont úgy gondolom, akár velem, akár más női futballistával találkoznak a közösségi média felületein, több ember érdeklődését is felkeltheti a női labdarúgás.”

A Győrre visszatérve kijelentette, a mostani bajnokságnak nagy céllal futottak neki, mivel sok játékos, köztük több válogatott futballista érkezett a csapathoz a nyáron. Úgy véli, a dobogóra odaérhetnek.

Süle Dóra ismét bizonyítana a válogatottban (Fotó: instagram.com/__sledra__)
Süle Dóra ismét bizonyítana a válogatottban (Fotó: instagram.com/__sledra__)

 

A válogatott kapcsán hangsúlyozta, inspirálja őt, hogy ismét felhúzhassa a címeres mezt. Sajnálja, hogy a sérülések és a koronavírus miatt idén még egy összetartáson sem tudott részt venni, de azon lesz a bajnokságban, hogy bizonyítson az új kapitánynak.

„Úgy gondolom, hogy először is nagyon fontos, hogy csapatember vagyok. Bármit megtennék a csapatért és tudom jól, hogy egy játékos a csapat nélkül nem lehet sikeres. Emellett gyors és kreatív játékosnak tartom magam” – fogalmazta meg Süle az erősségeit, aki most nagyon jól érzi magát Győrben, de ha kapna egy visszautasíthatatlan ajánlatot külföldről, akkor fontolóra venné a külföldre igazolást.

A győriek játékosa leszögezte, a visszavonulása után nem szeretne elszakadni a sporttól, ezért a focihoz kapcsolódó szakmában képzeli el a jövőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik