Négy vidista, három győri, két fradista - az NSO álomcsapatában

Vágólapra másolva!
2012.12.08. 16:18
null
A listavezető Győrből három játékos került be az ősz csapatába (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport Online hét elején indított szavazásában az ősz válogatottjára és a legszebb gólra is szavazhattak olvasóink. Lássuk az egyes kategóriák győzteseit!

A kapusok között szoros versenyben Szűcs Lajos győzött, aki a Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeálló rangsorban is a legjobbnak bizonyult. Olvasóinknál a voksok harminc százalékát begyűjtve, a győri Szasa Sztevanovicsot (26 százalék) és a Kaposváron remeklő Lubus Hajdúchot (22 százalék) megelőzve lett első a 39 éves pápai kapuvédő.

A Videoton védői az osztályzatonkénti rangsorban nem emelkedtek ki, mert kevesebb meccset játszottak, mivel Paulo Sousa az Európa-ligában gyakran rotálta csapatát. Az NSO csapatának jelöltjei közé viszont már a 17 „őszi” meccs negyedével be lehetett kerülni, és akit a fehérváriak közül jelöltünk, azt be is választották olvasóink az ősz válogatottjába. Így az Európa-ligában is jól teljesítő Álvaro Brachi, Marco Caneira és Paulo Vinícius is tagja lett a csapatnak.

A jobb oldali védők pozíciójában a spanyol Álvaro Brachi (37 százalék) nagy fölénnyel utasította maga mögé Sós Márkót (16 százalék, KTE-Phoenix Mecano), míg a jobb oldali belső védők között a portugál Marco Caneira (44 százalék) nyert Lipták Zoltánt (28 százalék, Győri ETO) megelőzve.

MÁTÉ JÁNOS NYERTE A LEGSZEBB GÓLOK VERSENYÉT
A legszebb gólok versenyét a ferencvárosi Máté János Pápa elleni, szabadrúgásból elért találata nyerte meg. Itt azért valószínűleg érvényesült a klubszimpátia. Fórumozóink közül ugyanis többen is Koltai Tamás DVTK elleni első találatát emelték ki, de az a gól holtversenyben csak a harmadik helyen végzett. Máté 24 százalékkal nyert, a második helyen a szintén népes szurkolótábort maga mögött tudó diósgyőri Tisza Tibor végzett, aki az MTK elleni góljával került rá a 23-as jelöltlistára.

A legnagyobb „csata” a teljes csapatot figyelembe véve a bal oldali belső védők között alakult ki. Az egész ősszel jó teljesítményt nyújtó, a válogatottba is visszakerülő győri Takács Ákos sokáig vezetett szavazásunkban, de végül 52 szavazattal alulmaradt a brazil Viníciusszal szemben (az ETO játékosa a szavazatok 27, a fehérvári légiós 28 százalékát gyűjtötte be).

A bal oldali védők között viszont simán nyert a győri Völgyi Dániel (30 százalék), annak ellenére, hogy csak hatszor játszott az ősszel. A második Korhut Mihály lett (DVSC-Teva, 19 százalék).

A jobb oldali középpályások versenyét az ETO-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó Koltai Tamás (45 százalék) nyerte meg Gyurcsó Ádám (28 százalék) előtt.

MÁTÉ JÁNOS (FTC) TALÁLATA A PÁPA ELLEN 4:53-TÓL
AZ ŐSZ VÁLOGATOTTJA AZ NSO-NÁL AZ OLVASÓK SZAVAZATAI ALAPJÁN

Szűcs Lajos (Lombard Pápa, 2023 szavazat) – Álvaro Brachi (Videoton, 2424), Marco Caneira (Videoton, 2875), Paulo Vinícius (Videoton, 1858), Völgyi Dániel (Győri ETO, 1945 szavazat) – Koltai Tamás (Győri ETO, 2947), Böde Dániel (Ferencváros, 2915), Varga József (DVSC-Teva, 2123), Julian Jenner (Ferencváros, 2516) – Nikolics Nemanja (Videoton, 2455), Varga Roland (Győri ETO, 3084)

Szavazásunkon a legsimább versenyfutás a támadó középpályásoké volt. A hét jelölt közül a 17 meccsen nyolc gólt szerző, az idei utolsó fordulóban duplázó ferencvárosi Böde Dániel (41 százalék) nagyon meggyőző, 36 százaléknyi különbséggel nyert. A szintén ferencvárosi, az ősz közben érkező, elsősorban remek átadásaival, beíveléseivel, illetve öt gólpasszával kitűnő holland Julian Jenner (36 százalék) is nyert kategóriájában, a bal oldali középpályások között, valamivel szorosabb versenyben a disógyőriek spanyol légiósát, José Luquét (20 százalék) előzte meg.

Ugyanakkor még mielőtt azt hinnénk, hogy a ferencvárosi játékosok a legnagyobb számban szavazó drukkereik miatt kerültek be a csapatba, érdemes megnézni a védekező középpályások versenyét. A válogatottban is alapembernek számító debreceni Varga József (2123 szavazat, 30 százalék) egyedül több voksot kapott, mint a második helyen végző Józsi György (1507, 21 százalék) és Vladan Csukics (449, 6 százalék) együtt.

A támadók között a fehérvári Nikolics Nemanja (37 százalék) a debreceni Adamo Coulibaly (22 százalék), míg a győri Varga Roland az ősz egyik nagy felfedezettje, Csiki Norbert (MTK, 28 százalék) előtt került be az NSO csapatába. Varga az összes posztot figyelembe véve a legtöbb szavazatot kapta, ami alátámasztja azt a vélekedést, miszerint az egész ősz egyik legjobb teljesítményét ő nyújtotta.

Az internetes szavazások során összeálló válogatottakkal kapcsolatban gyakori vélemény, hogy nem valós erőviszonyokat, nem valós sorrendet tükröznek, hanem a hovatartozás alapján állítják őket össze a drukkerek (ezt a vélekedést némileg alátámasztja, hogy a bajnokságban második helyen álló MTK-ból egyetlen játékos sem került be az ősz csapatába…). Akárhogy is legyen, az NSO ősz csapata, a Szűcs – Brachi, Caneira, Vinícius, Völgyi – Koltai, Böde, Varga J., Jenner – Nikolics, Varga R. összetételű együttes meglehetően ütősnek tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik