NB II: két hónapot kell kihagynia a Fradi és a Vidi kiszemeltjének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.06. 09:09
Húzta, ameddig lehetett – Hangya Szilveszter, az NB II-be kiesett Vasas futballistája már a téli felkészülés során megsérült. Az egyik esésnél úgy tette le a kezét a földre, hogy megsérült a csuklója, de hétfőig várt a műtéttel. 

„Fájt, be is volt kötve tavasszal, de szerettem volna segíteni a csapatnak, ezért halogattam a műtétet, ugyanis így két hónapra kiestem a munkából – mondta Hangya Szilveszter, a Vasas 24 esztendős játékosa. – Elszakadt egy szalag is a bal csuklómban, a sajkacsontom pedig száznyolcvan fokban elfordult. Német doktor műtött, aki három lyukat fúrt a csuklómba, amelyet három csavarral stabilizált, ezek örökre benne is maradnak a kezemben. Drótokkal is fixálta a sérült részt, ezeket nyolc hét után kiveszi. Be van gipszelve a kezem, hat hét után könnyített rögzítést kapok. Nem szabad lógatnom a kezem, mert bedagadna, ezért fel van kötve – szóval, most nem könnyű az életem.” „Fájt, be is volt kötve tavasszal, de szerettem volna segíteni a csapatnak, ezért halogattam a műtétet, ugyanis így két hónapra kiestem a munkából – mondta Hangya Szilveszter, a Vasas 24 esztendős játékosa. – Elszakadt egy szalag is a bal csuklómban, a sajkacsontom pedig száznyolcvan fokban elfordult. Német doktor műtött, aki három lyukat fúrt a csuklómba, amelyet három csavarral stabilizált, ezek örökre benne is maradnak a kezemben. Drótokkal is fixálta a sérült részt, ezeket nyolc hét után kiveszi. Be van gipszelve a kezem, hat hét után könnyített rögzítést kapok. Nem szabad lógatnom a kezem, mert bedagadna, ezért fel van kötve – szóval, most nem könnyű az életem.”

Témánál is vagyunk. A Vasas legutóbb hat esztendeje búcsúzott az élvonaltól, ezt elkerülhette volna, ha múlt hét szombaton nyer Kispesten – de a Honvéd győzött 3–1-re.

„Fájó, hogy bár akartunk, igazából esélyünk sem volt nyerni, így sereghajtóként végeztünk, és kiestünk. Amikor megkaptuk az első gólt a kispestiektől, éreztem, hogy nem tudunk két gólt szerezni. Nem segítette az együttest, hogy Vít Benes előző nap, pénteken jelezte, az esküvője miatt elutazik, s nem lesz jelen a meccsen szombaton. Ilyet én még nem hallottam, tényleg elképesztő! Persze nem emiatt végeztünk az utolsó helyen, az egész szezonban gyengén teljesítettünk, csak egy-egy fellángolásunk volt, például a Honvéd ellen nyertünk négy-egyre. A Diósgyőr ellen a hosszabbításban veszítettünk két pontot, ez sokba került. Összességében nagyon kevés gólt szereztünk, mindössze harmincnyolcat, viszont kaptunk hatvanegyet, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy meccsenként kétszer vették be a kapunkat. Így nem lehetett bent maradni. Ettől függetlenül nem gondoltam volna fél évvel ezelőtt, hogy mi búcsúzunk el az NB I-től. Szégyelljük magunkat, de ez már nem segít a Vasason.”

Egyelőre nem tudni, mi lesz a klub sorsa – a hétfői évzáró vacsorán sem hangzott el semmilyen konkrétum az együttes jövőjével kapcsolatban, csupán annyi, hogy a futballistáknak június 21-én edzésre kell jelentkezniük. Még arról sem esett szó, ki követheti a kispadon a távozó Michael Oenninget. Lehet, hogy Hangya Szilveszter két hét múlva már nem lesz az angyalföldiek labdarúgója, hiszen mint azt a Nemzeti Sport Online kedden jelezte, a bajnok Videoton és az ezüstérmes Ferencváros is érdeklődik iránta (csakúgy, mint Berecz Zsombor iránt).

„Egyelőre arra szeretnék koncentrálni, hogy kipihenjem magam. Három és fél évvel ezelőtt szerződtem a Vasasba, sohasem felejtem el, hogy Angyalföldön megkaptam az esélyt a bizonyításra, hittek bennem, NB I-es játékossá válhattam. Szereztünk bronzérmet, eljutottunk a Magyar Kupa-döntőbe, pályára léptünk az Európa-ligában. Hogy mit hoz a jövő, az egyelőre kérdés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik