Félbeszakadt a ZTE–Puskás Akadémia meccs, az MLSZ később dönt a folytatásról

VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 17:40
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a ZTE–Puskás Akadémia találkozót Bogár Gergő játékvezető a mérkőzés 70. percében, 1–2-es állásnál félbeszakította a pályára zúduló hatalmas eső és villámlás miatt. Szűk fél óra várakozás után a játékvezető jelezte, a ZTE Aréna gyepe játékra alkalmatlan, s mivel a pálya talaja belátható időn belül nem fog javulni, közölte, ma nem lesz folytatás.
A pillanat, amikor Bogár Gergő játékvezető (középen) az öltözőbe parancsolta a csapatokat 
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A FORDULÓRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT (Fotó: Szabó Miklós)
A pillanat, amikor Bogár Gergő játékvezető (középen) az öltözőbe parancsolta a csapatokat A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A FORDULÓRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT (Fotó: Szabó Miklós)

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

ZTE FC–Puskás Akadémia – 1–2-nél, a 70. percben félbeszakadt
Zalaegerszeg, ZTE Aréna. Vezette: Bogár

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Kezdjük a végén, pontosabban majdnem a végén, ugyanis a Zalaegerszegre (is) lecsapó hatalmas vihar miatt a 70. perben félbeszakadt a ZTE FC–Puskás Akadémia bajnoki, a vendégek 2–1-re vezettek.

S akkor a meccs kezdetéről is essék szó... Tizenkilencre lapot húzott Waltner Róbert, a ZTE FC előző fordulóban kiállított, így eltiltott vezetőedzője, aki nem ülhetett a kispadon, helyette az erőnléti edző, Ferenczi István irányította a csapatot. A két rutinos belső védő, Bobál Dávid és Kálnoki-Kis Dávid eltiltása miatt kényszerből a húszéves Sebestyén Lórántot állította a védelem tengelyébe a Puskás Akadémia elleni bajnokin, úgy, hogy a játékos korábban még egyetlen mérkőzésen sem futballozott az NB I-ben. Igaz, Nikola Szerafimov sem a megszokott pozícióban szerepelt, ő a védelem jobb oldaláról került középre Kálnoki-Kis helyére. A kockázatvállalás egyébiránt a döntést igazolta, legalábbis az első félidő elején, hiszen mindkét játékos egyszerűen, de megbízhatóan futballozott, s mivel hátul működött minden rendesen, a ZTE FC bátrabban támadhatott, s a 13. percben meg is szerezte a vezetést. Skribek Alen ritkán látható nagy gólt varázsolt a vendégek kapujának bal felső sarkába, a találat, no meg a hazaiak elszántsága jelezte, nem lesz könnyű dolga a Puskás Akadémiának, hogy valamit jóvátegyen a legutóbb Pakstól elszenvedett katasztrofális, 6–1-es vereség után.

A ZTE FC vezető gólja után valamelyest alábbhagyott az amúgy sem öldöklő iram, a hazaiak a területek szűkítésére, valamint kontraakciók vezetésére rendezkedtek be, a 4–3–3-as hadrendben futballozó Puskás Akadémia pedig megpróbált rést vágni a falon. Kevés sikerrel, mert ugyan a labdabirtoklás rendben volt, ám cselek, sikeres egy az egy elleni játék nélkül lehetetlen váratlan helyzetet teremteni a kapu előtt, így aztán hiába a fölény, a kiszámítható, könnyen kiismerhető futballal semmire sem mentek a vendégek. A hazai együttes pedig gyors támadásokkal próbálkozott, de ahogy múltak a percek, úgy fogyott a játékosok elől a levegő, egyre gyakoribbá váltak a pontatlan passzok, indítások.

A szünet után ugyan nem cseréltek a vendégek, de változott a taktikájuk. Rájöttek, hogy a tömörülő védelem ellen a legjobb fegyver a lövés. Bele is kezdtek az alapos tűzijátékba, amelyet önfeláldozó blokkokkal próbáltak hatástalanítani a zalai védők, de az elmúlt bajnokságban még velük futballozó Artem Favorov lövését már nem sikerült hatástalanítani. Ettől kezdve állandósult a felcsúti fölény, igaz, az orkánszerű szél is a vendégeket támogatta, a ZTE játékosai a felezővonalig is csak ritkán jutottak el. Ahogy erősödött a viharos szél, úgy vált egyre veszélyesebbé a Puskás Akadémia, s az eredmény sem marad el. A 67. percben Jakov Puljic megszerezte a vezetést. Bizonyára nagy kő esett le Hornyák Zsolt vezetőedző szívéről, hogy nem kell ismét újabb kínos magyarázkodásba kezdenie.

Aztán a 70. percben a vihar az öltözőbe zavarta a játékosokat, a nézőket meg a lelátó alá, félelmetes vihar tört rá Zalaegerszegre.

A szabályoknak megfelelően fél órát várt a játékvezető, majd az idő elteltével megnézte a pályát, s úgy ítélte meg, hogy játékra alkalmatlan. Nem csoda, hiszen a hatalmas mennyiségű csapadék miatt kis tavakat lehetett látni, s bár korszerű vízelvezetést építettek a talaj alá, a csövek képtelenek voltak elvezetni a nagy mennyiségű vizet. A szabályok értelmében a mérkőzés félbeszakadt, mégpedig 2–1-es Puskás Akadémia-vezetésnél.

Az MLSZ röviddel később hivatalos Twitter-csatornáján közölte, a szövetség versenybizottsága hoz döntést a találkozó folytatásáról, ám azt nem részletezik, hogy mikor születhet döntés, és azt sem, hogy milyen döntés születhet.

 


A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján megtalálható a „Labdarúgás versenyszabályzata” című dokumentumának 43. § (1) bekezdésének f. pontja kimondja, hogy a időjárás miatt a játékvezető a mérkőzés beszüntetése mellett dönt, akkor az MLSZ versenybizottságának három döntési lehetősége van a mérkőzés lezárásával kapcsolatban. A testület dönthet a teljes újrajátszásáról, vagy a hátralévő játékidő lejátszását rendelheti el, vagy a pályán a félbeszakadáskor elért eredményt hirdeti ki végeredménynek.

Ami biztos, hogy a meghozott döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2021–2022, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
AUGUSZTUS 13. (péntek)
MTK Budapest–Kisvárda 1–2 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion1500
Antal Péter
AUGUSZTUS 14. (szombat)
Paksi FC–DVSC 3–3
Paks, Paksi FC Stadion 1798
Zierkelbach Péter
Ferencvárosi TC–Mezőkövesd 4–1
Budapest, Groupama Aréna5677
Pintér Csaba
Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC 1–1 Gyirmót, ALCUFER Stadion
1822
Karakó Ferenc
AUGUSZTUS 15. (vasárnap)
ZTE FC–Puskás Akadémia 1–2-nél félbeszakadt
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Bogár Gergő
20.00: Újpest FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc StadionBerke Balázs

 

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 3 3 6–3 +3 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Debreceni VSC 3 1 2 9–6 +3 5
4. Paksi FC 3 1 1 1 11–7 +4 4
5. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
6. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
7. Puskás Akadémia 2 1 1 3–7 –4 3
8. Mol Fehérvár 2 2 2–2 0 2
9. Gyirmót FC Győr 3 2 1 3–4 –1 2
10. Zalaegerszegi TE 2 1 1 3–4 –1 1
10. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 1
12. Budapest Honvéd221–5–40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik