NB I: vörös ég alatt az FTC, légi fotón a DVSC stadionja - pazar látvány

Vágólapra másolva!
2013.12.10. 15:32
null
Az épülő új FTC-stadion (<a href="https://www.facebook.com/pages/Az-%C3%BAj-Ferencv%C3%A1rosi-stadion-avagy-%C3%89p%C3%ADteni-szeret%C3%BCnk/514263381989778" target="_blank"><strong>Fotó: Market Építő Zrt. Facebook/Králik Zsolt</strong></a>)
A Market Építő Zrt. és a Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Zrt. gyönyörű fotókat tett közzé az épülő új FTC-, illetve DVSC-stadionról – a ferencvárosi aréna impozáns látvány a vöröslő ég alatt, a debreceni nem különben pazar a megosztott légi felvételen.

Az országgyűlés huszonhat stadion fejlesztésére különített el pénzt a jövő évi költségvetésben a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként.

A kormány által beterjesztett javaslat 12 milliárd forintot szán a program megvalósítására. A parlamenti szakbizottság ezt – egy hétfőn elfogadott – módosító indítványban pontosította, tételesen felsorolva, hogy mely 26 – első- és másodosztályú csapatnak otthont adó – létesítmény fejlesztésére jut pénz jövőre.

A javaslat alapján a győri, a kaposvári, a kecskeméti, a paksi, a pápai és a békéscsabai stadion felújítására egyenként 560 millió forintot fordítanak. Ugyanennyi pénz jut a budapesti Szusza Ferenc és Hidegkuti Nándor Stadion fejlesztésére.

Félmilliárd forintot különítenek el a 2014-es költségvetésben a pécsi, a nyíregyházi és a zalaegerszegi, valamint a fővárosi Illovszky Rudolf Stadion felújítására.

A legtöbb pénz, egyenként 600 millió forint a siófoki, a dunaújvárosi és a gyirmóti stadion fejlesztésére jut, míg a budapesti Bozsik Stadion, valamint az ajkai, a balmazújvárosi, a ceglédi, a kozármislenyi, a soproni, a szolnoki és a tatabányai létesítményekére 400-400 millió.

A mezőkövesdi stadion fejlesztésére 220 millió forintot, a szigetszentmiklósi és a kisvárdai futballpálya felújítására 120-120 millió forintot költenek, míg 95 millióból tartalékot képeznek.

A 2014-es költségvetés – amelyet várhatóan jövő kedden fogad el az Országgyűlés – az említett fejlesztéseken túl több stadionépítést is előirányoz. A debreceni stadion építésére 1.8 milliárd, a szombathelyiére 4.6 milliárd, a székesfehérváriéra 4.5 milliárd, a diósgyőriére 1.75 milliárd forintot különítenek el, míg a ferencvárosiéra 8.4 milliárd forintot.

Az épülő új Nagyerdei Stadion (Fotó: Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Zrt./civishir.hu)
Az épülő új Nagyerdei Stadion (Fotó: Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Zrt./civishir.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik