Holender góllal debütált, fordulatos meccsen ikszelt a Vasas és a Paks

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.08.05. 19:48
A labdarúgó NB I 2. fordulójának nyitó mérkőzésén az újonc Vasas az Illovszky-stadionban 2–2-re végzett a Pakssal. A hazaiak első gólját a korábbi gólkirály, a piros-kékben most debütáló Holender Filip lőtte. Mindkét csapatban kizárólag magyar játékosok léptek pályára. 
Parázs hangulatban ért véget a mérkőzés (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Parázs hangulatban ért véget a mérkőzés (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Vasas FC–Paksi FC 2–2 (Holender 36., Radó 45., ill. Szabó B. 8., Haraszti 48.)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2429 néző. Vezette: Pillók

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Micsoda kezdés! Új arénájában élvonalbeli mérkőzést rendezhetett a Vasas, és egy perc sem telt, máris gólt szerzett a csapat – talpra ugrott minden angyalföldi az Illovszky Rudolf Stadionban. Álomszerű kezdés lehetett volna, hiszen a korábbi kispesti támadó, Holender Filip fejelt közelről a paksi kapuba, új játékos ennél jobb bemutatkozásról legfeljebb a mesében olvashatott... Ám hiába ünnepeltek a piros-kékek, a VAR-vizsgálat azt mutatta, a támadó kézzel ért a labdához, középkezdés helyett szabadrúgással folytatódott a játék. Pedig a Kecskeméten pontot szerző Vasasnak minden bizonnyal jókora lökést adott volna, ha az első támadásból gól születik. És milyen a kapussors? A mérkőzés napján derült ki, hogy Nagy Gergely, aki korábban a Vasas játékosa volt, és most Pakson véd, pozitív koronavírustesztet adott, így került Rácz Gergő a gólvonalra, és kapott (volna) azonnal gólt...

A folytatásban azt láttuk, hogy Kuttor Attila vezetőedző három belső és két szélső védővel küldte harcba csapatát, amely jelentősen átalakult a múlt heti, KTE elleni 0–0 után – vagy inkább éppen amiatt. A vendég Paks a Mol Fehérvár FC elleni 2–0 után optimista hangulatban érkezhetett a Fáy utcába, és az első tolnai villanás máris gólt, ráadásul érvényes gólt hozott. A Gyirmótról érkező Varga Barnabás passza után a 21 éves Szabó Bálint lekezelte, majd a hosszú sarokba csavarta a labdát. Természetesen a Vasas mindent megpróbált, hogy minél hamarabb egyenlítsen. A három belső védő előtt Berecz Zsombor helyezkedett, s a két szélső védő, Szivacski Donát és Silye Erik próbált minél többször felzárkózni a támadásokhoz a vonal mellett, hogy széthúzzák a paksi védelmet. Waltner Róbert csapatában Varga Barnabás helyezkedett legelöl, Haraszti Zsolt mögötte kapott szerepet, de lehetett látni, hogy amiként Waltner Róbert ígérte, mindenki másnak megvolt a pontos feladata a védekezésben. Sokáig úgy tűnt, jól zár a zöld-fehérek hátsó alakzata, ám gyors összjátékot követően Radó András beadására Holender Filip érkezett jó ütemben, és a hálóba lőtt:

Mégiscsak összejött az álomszerű bemutatkozása.

Fordulatosan alakult a mérkőzés (Fotó: Török Attila)
Fordulatosan alakult a mérkőzés (Fotó: Török Attila)

Egyre többet volt a labda a paksi térfélen, és mielőtt véget ért volna a játékrész, Radó András már a Vasast juttatta vezetéshez! Három gól az első félidőben – a két klub irányvonalának megfelelően csak magyar állampolgárok kaptak szerepet a pályán, és lám, ők is tudnak gólt rúgni!

Waltner Róbert hármat cserélt a szünetben, de talán ő sem gondolta, hogy döntése ilyen hamar kifizetődik. Ígéretes kontratámadás végén Radó András passzolt pontatlanul, a néhány másodperce pályán lévő Papp Kristóf a vele együtt beszálló Sajbán Máté elé tálalt, aki combbal úgy vette át a labdát, hogy azonnal ütemelőnybe került a védőivel szemben, Haraszti Zsolthoz passzolt, akinek lövése után irányt változtatott a labda, és Jova Levente már nem tudott védeni – ismét döntetlen volt tehát az állás. Annak ellenére, hogy nagy melegben zajlott a mérkőzés, jó volt az iram, nem fékeztek a játékosok, mind a két csapat a győzelemre tört. A vendégeknél Nagy Richárd játéklehetőséget kapott, nem sokkal később Böde Dániel is, ez pedig egyértelműen azt jelentette, hogy a Paks mind a három pontot el akarja vinni a Fáy utcából. Hol a Vasas, hol a Paks tűnt jobbnak, hullámzó volt a játék.

Holender és Waltner akadt össze a hajrában (Fotó: Török Attila)
Holender és Waltner akadt össze a hajrában (Fotó: Török Attila)

Gól már nem született, ám váratlanul és szokatlanul indulatosan ért véget a meccs. Egy hosszú indításra Holender Filip rajtolt, a paksi kispad felé guruló labdára Waltner Róbert vezetőedző is rámozdult, egyértelműen azzal a szándékkal, hogy megzavarja a Vasas csatárát – ez pedig sportszerűtlen megoldás volt a szakvezető részéről. A Vasas játékosai rossz néven vették mindezt, a paksiak persze edzőjük védelmére keltek, lökdösődés alakult ki – így ért véget a magyaros rangadó.

HOLENDER: NINCS HARAG, MINDENKI NYERNI AKAR

HARASZTI: IDŐZÍTETT BOMBA VOLT AZ EGÉSZ MÉRKŐZÉSEN

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2022–2023, 2. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 5., péntek
Vasas FC–Paksi FC 2–2

Budapest, Illovszky Rudolf StadionPillók Ádám
2429
Augusztus 6., szombat
20.00: Debreceni VSC–Kecskeméti TE
(Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
Augusztus 7., vasárnap
15.30: Kisvárda–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport)
Kisvárda, Várkerti Stadion
17.45: Puskás Akadémia–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho Aréna
20.00: Mol Fehérvár FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
A Zalaegerszeg–Ferencváros bajnokit elhalasztották.
AZ ÁLLÁS
1. Paksi FC 2 1 1 4–2 +2 4
2. Zalaegerszegi TE 1 1 1–0 +1 3
2. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
4. Vasas FC 2 2 2–2 0 2
5. Kisvárda 1 1 2–2 0 1
5. Debreceni VSC 1 1 2–2 0 1
7. Újpest FC 1 1 1–1 0 1
7. Mezőkövesd 1 1 1–1 0 1
9. Kecskeméti TE 1 1 0–0 0 1
10. Puskás Akadémia 1 1 0–1 –1 0
10. Budapest Honvéd 1 1 0–1 –1 0
12. Mol Fehérvár 1 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik