NB I: válogatott kiszemelt Lengyelországból – Fradi vagy Vidi?

Vágólapra másolva!
2019.01.11. 12:10
null
Lasa Dvali (jobbra) magyar élcsapathoz kerülhet (Fotó: Twitter)
A Nemzeti Sport Online lengyel kollégáktól úgy értesült, hogy a Pogon Szczecin 23 éves, 12-szeres grúz válogatott védője, Lasa Dvali iránt Magyarországról érdeklődnek.

 

Lasa Dvali 2017 nyarán szerződött a Pogon Szczecinhez, az elmúlt másfél évben 46 élvonalbeli bajnokin három gólt szerzett. A 23 éves, 191 centi magas, bal lábas belső védő 12-szer szerepelt a grúz válogatottban, ősszel a Nemzetek Ligájában is szerepelt, a D-liga 1. csoportját megnyerő csapatban a lettek és a kazahok elleni két győztes meccset végigjátszotta.

Dvalinak 2019 decemberéig szól a szerződése a Pogonnál, de úgy hírlik, nem kíván hosszabbítani, és az őszi szezon hajrájában, az utolsó öt meccsen már nem is játszott. Lengyel kollégáktól úgy értesültünk, Magyarországról érdeklődnek iránta.

Miután a játékosnak a becsült értéke 500 ezer euró, és élő szerződése miatt a klubjával is meg kell egyezni, feltételezhetjük, hogy a Fradi és a Mol Vidi FC jöhet szóba Magyarországról, a többi hazai klub nem szokott ilyen értékű labdarúgókat kivásárolni az élő szerződéséből.

Konkrétan nem tudjuk, melyik csapatról van szó, de ha figyelembe vesszük, hogy a Ferencváros Szerhij Rebrov vezetőedző érkezése óta előszeretettel igazol a volt szovjet utódállamok területéről játékosokat, ráadásul a belső védő Otigba Kenneth éppen most esett át egy operáción, van egy sejtésünk, melyik magyar csapatról lehet szó… Mindemellett Maciej Kaliszuk úgy értesült, hogy a Ferencváros vinné Dvalit – erről nem sokkal cikkünk megjelenése után a Twitter-oldalán tett bejegyzést a lengyel Przeglad Sportowy újságírója.



Már csak azért is a Fradi tűnik esélyesebbnek, mert a Vidi éppen most hosszabbított szerződést Fiola Attilával, és ősszel az Európa-ligában is helyt állt a Vidi a Fiola, Juhász, Vinícius trióval, ráadásul Kubatov Gábor klubelnök elismerte, hogy biztosan szeretnének még egy belső védőt szerződtetni. A hírek szerint egyébként a Fradi a keleti piacok mellett Brazíliában néz még játékosokat, a napokban is a dél-amerikai országban járt a klub egyik megfigyelője.

A Ferencváros és a Mol Vidi FC átigazolási híreket nem kommentál, és valószínűsíthető, hogyha Dvali valóban képbe is került, ő csak egy kiszemelt a „sok” közül, lengyel forrásaink szerint még semmi sem dőlt el, folytatódnak az egyeztetések. A grúz játékos 23 éves kora ellenére egyébként már hét országban futballozott, szerepelt többek között Angliában (Reading FC), Törökországban (Kasimpasa) és Németországban (MSV Duisburg) is.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Ihor Haratin
(ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Lasa Dvali (grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik