Őrült hajrá és döntetlen az Újpest–Zalaegerszeg bajnokin

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.09.13. 19:50
Az Újpest mozgalmas, érdekes hajrá után 2–2-t játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I 6. fordulójának záró mérkőzésén.
Végül senki sem kerekedett felül a másikon

A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A FORDULÓ GALÉRIÁJÁT (Fotó: Török Attila)
Végül senki sem kerekedett felül a másikon A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A FORDULÓ GALÉRIÁJÁT (Fotó: Török Attila)

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Újpest FC–Zalaegerszegi TE 2–2 (Beridze 13., Bjelos 90+2., ill. Koszta 82., Spoljaric 90+3.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1308 néző. Vezette: Solymosi
Kiállítva: Pauljevics (68. – Újpest)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Tekintve, hogy hétfő este rendezték meg a mérkőzést, továbbá a házigazda Újpest gyengén szerepel, szervezett szurkolói csoportjaik pedig bojkottálják a hazai mérkőzéseket, nem lehetett csodálkozni azon, hogy alig több mint ezer néző gyűlt össze a Szusza Ferenc Stadionban megnézni az ugyancsak nem fényesen muzsikáló Zalaegerszeg vendégjátékát.

Az már jóval meglepőbb volt, hogy a kezdőcsapatból ezúttal kimaradt és csak a kispadon foglalt helyet az újpestiek eddigi toronymagasan legjobbja, a francia Yohan Croizet – mint kiderült, az idegenlégiós megfázásos, náthás betegséggel küzd, ezért maradt ki.

Ellenben visszatért a pályára másfél hónap kényszerű kihagyás után Giorgi Beridze, aki az elmúlt hetekben nagyon hiányzott Michael Oenning csapatából.

A 13. percben ezt be is bizonyította a grúz légiós, amikor kapuba talált. Az ezen a mérkőzésen a klub kötelékében 150. NB I-es mérkőzését játszó, egyébként pedig Újpestre tavaly épp Zalaegerszegről visszatérő Nikola Mitrovics tanári passza után Beridze három védő szorításában, 11 méterről jobbal lőtt nagy erővel a kapu bal oldalába.

Különös közjátéka volt a mérkőzésnek, hogy a gyéren „benépesített” vendégszektorba mintegy tízperces késéssel megérkezett egy nagyobb csoport, és rögvest szidalmazni kezdte egymást a két tábor. Ismerve az újpestiek nagy riválisai, a ferencvárosiak Zalaegerszeg iránti rokonszenvét, sejthető volt, hogy valójában nem kék-fehér, hanem zöld-fehér drukkerek vannak a vendégszektorban. És amikor a helyi műsorközlő humorosan felszólította „mindhárom” csapat szurkolótáborát, hogy mindenki a saját csapatának szurkoljon, fel is hangzott a vendégszektorból a Fradi-induló…

No, de vissza a pályán történtekhez! A vezetés tudatában is fölényben futballozott az Újpest, többet birtokolta a labdát, még ha igazán nagy gólhelyzete nem is volt több (Georgiosz Kutrumbiszé az lett volna a 34. percben, amikor Demjén Patrik bravúrral tolta ki lövését a léc alól – ha nem lett volna les). De hogy mennyire elégedetlen volt a látottakkal Waltner Róbert, jól jelzi, hogy a ZTE mestere már a 32. percben lecserélte Zimonyi Dávidot.

A második félidőre aztán már beállt Croizet is, tovább növelve az esélyét annak, hogy az Újpest megszerzi első győzelmét ebben a bajnokságban. Alig változott a játék képe a szünet után, jórészt az egerszegiek térfelén folyt a játék, és az újpestiek minden mozdulatán érződött, hogy szeretnék mielőbb bevinni a megnyugtató második találatot. Gyakran berendezkedtek a lilák az ellenfél tizenhatosa előtt, de ritkán tudtak kialakítani lövőhelyzetet. A hazai mezőnyfölény ellenére inkább Banai Dávid kapuja forgott veszélyben, az 55. percben Skribek Alen lövését kellett védenie vetődve, a 64. percben pedig Emir Halilovic csak centikkel helyezett a jobb kapufa mellé.

Több mint húsz perc volt még hátra, amikor igencsak megnehezítette a saját helyzetét az Újpest: a Gergényi Bencének egy kakaskodás végén visszaütő Branko Pauljevics egyből piros lapot kapott Solymosi Péter játékvezetőtől. Az addig 3–5–2-es felállásban játszó Újpestnek azonnal változtatnia kellett a jobb oldali felfutó kiesése miatt, és drasztikus átalakítást hajtott végre Oenning: öt védővel és három középpályással játszott tovább az Újpest, csak Croizet maradt elöl – és a hazai gárda próbálta kibekkelni a hátralévő időt.

De nem sikerült – a 82. percben Koszta Márk fejjel egyenlített. És három perccel később egy kontratámadás végén Meshack Ubochioma kis híján megnyerte a meccset a vendégeknek, de aztán még az Újpestnek is volt kapufája. Az őrültté váló mérkőzés ráadásának perceiben betalált az Újpest, majd szinte azonnal a ZTE is, így a szurkolók rövid idő alatt megélték a mennyet és a poklot is.

Az Újpest leginkább mégis önmagát hibáztathatja, hogy továbbra is várnia kell az első győzelmére. 2–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

NB I, 2021–2022, 6. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 10., péntek
Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 5–0
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
3089
Szeptember 11., szombat
Budapest Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest,Bozsik Aréna
Karakó Ferenc
4046
Paks–MTK Budapest 3–2
Paks,Paksi FC StadionBerke Balázs1175
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2
Mezőkövesd,Városi Stadion
Bognár Tamás800
Szeptember 12., vasárnap
Puskás Akadémia–Kisvárda 0–1
Felcsút,Pancho Aréna
Farkas Ádám
500
Szeptember 13., hétfő
Újpest FC–Zalaegerszegi TE 2–2
Budapest, Szusza Ferenc StadionSolymosi Péter
1308

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 6 5 1 10–5 +5 15
2. Paksi FC 6 3 1 2 17–13 +4 10
3. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–5 +5 9
4. Puskás Akadémia 5 3 2 7–9 –2 9
5. Mol Fehérvár 5 2 3 8–6 +2 9
6. Debreceni VSC 6 2 2 2 17–12 +5 8
7. Mezőkövesd 6 2 2 2 9–12 –3 8
8. MTK Budapest 6 2 1 3 8–9 –1 7
8. Budapest Honvéd 6 2 1 3 8–9 –1 7
10. Zalaegerszegi TE 6 1 2 3 9–13 –4 5
11. Újpest FC 6 3 3 8–11 –3 3
12. Gyirmót FC Győr6333–10–73
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik