A bajnokságban sereghajtó együttes közleményében az áll, Jagodics Márk a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén, míg a kapus Gyurján Márton a keddi visszavágón sérült meg. Mindketten több hétre kidőltek.

„A mezőkövesdi Magyar Kupa-meccsen szúró fájdalmat éreztem a jobb combomban, ám nem gondoltam, hogy nagy gond lehet, ezért nem kértem cserét, végigjátszottam a találkozót – mondta a 26 esztendős Jagodics Márk a haladas.hu-nak. A fájdalom viszont később sem múlt el, így megvizsgáltak, és kiderült, három milliméter hosszan beszakadt a combhajlító izmom. Azóta egy hét már eltelt, rehabilitációra, fizioterápiára járok, a masszőrök kezelnek. Jövő héten elkezdhetek szobabiciklizni, kocogni, majd – attól függően, milyen gyorsan gyógyulok – újabb nyolc-tíz nap elteltével már edzhetek. Úgy tervezem, hogy a március 16-i, FTC elleni mérkőzésen térek vissza a pályára.”

„Az első félidőben egy hazaadást rúgtam vissza, de mielőtt még labdához értem, éreztem, hogy a jobb combomban elpattant valami – idézi a 23 éves Gyurján Mártont a vasiak honlapja. – Üzentem Rózsa Dánielnek, hogy menjen el melegíteni, mert lehet, nem tudom folytatni a játékot. Még tíz percig a pályán voltam, ám mivel a fájdalom nem múlt, cserét kértem. Egyelőre a masszőrök kezelnek, csütörtökön megyek ultrahangos vizsgálatra, nagy valószínűséggel elszakadt a combfeszítő izmom. Ez a szakadás méretétől függően többhetes kihagyást jelent.”

További hír a Haladás kapcsán, hogy a vállműtét után lábadozó Bosnjak Predrag a tavasszal nem léphet pályára, a bokasérüléssel bajlódó Priskin Tamás visszatérésére pedig még heteket kell várni.

Jagodics az idényben 21 tétmeccsen lépett pályára a Haliban, Gyurján pedig a Magyar Kupában kapott lehetőséget (öt alkalommal).