NB I: Úgy voltam vele, amíg maradok, beleadok mindent – Waltner az FTC legyőzése után

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.10.16. 20:48
null
Waltner Róbert az MTK után az FTC legyőzésével reagált az edzőváltással kapcsolatos pletykákra (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros hazai pályán 2–1-re kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó NB I 9. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A ZTE FC trénere, Waltner Róbert természetesen boldogan nyilatkozott a sajtótájékoztatón.

„Számunkra ez egy nagyszerű nap. A Fradi ellen idegenben játszani mindig nehéz. Magyarország egyik legjobb csapatáról beszélünk, amelyik nemzetközi szinten is jó teljesítményt nyújt. Próbáltam a játékosokat úgy felkészíteni, hogy tekintsék ajándéknak ezt a találkozót, hogy ilyen csodálatos stadionban egy nagyszerű csapat ellen játszhatnak. Próbálják kiélvezni minden másodpercét. Nem feltartott kézzel érkeztünk, mert minden meccsen győzni szeretnénk. Szerencse is kellett, ami az elmúlt fordulókban nem volt meg, most igen.”

Arról is megkérdezték: mennyire volt fontos neki ez a siker abból a szempontból, hogy a hírek arról szóltak, edzőváltás lehet Zalaegerszegen.

„Én is csak a sajtóban olvastam erről, de nem változtattam semmin, ugyanúgy készítettem fel a csapatot. Nem tudtam, mit hoz a jövő, úgy voltam vele, hogy amíg maradok, addig beleadok száz százalékot. A játékosoknak is elmondtam, hogy ne foglalkozzanak ezzel, csak a mérkőzésekkel. Az MTK ellen már jól néztünk ki, az a győzelem hitet adott, és felszabadultabb volt a felkészülésünk a Fradi ellen.”

A Nemzeti Sport kérdésére válaszolva a VAR-ral kapcsolatban elmondta: tanult kollégái, Bognár György és Horváth Ferenc nyilatkozataiból, és kommentálás helyett inkább nyel két nagyot.

WALTNER RÓBERT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger azzal kezdte, hogy gratulált a Zalaegerszegnek.

„Két-három helyzetben sem voltunk elég következetesek védekezésben. Gyakorlatilag az első pillanattól kezdve voltak lehetőségeink, két-három kapufánk, tizenegyesünk, jó helyzeteket dolgoztunk ki, csak nem tudtuk befejezni őket. Kicsit a szerencse is hiányzott. A csapat mindent megtett a győzelemért, kicsit csalódottak vagyunk, hogy ez nem sikerült.”

A Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elárulta: egyáltalán nem tartalékoltak a Celtic ellen, mindössze a válogatott terhelés miatt pihentetett néhány játékost.

Szóba került Franck Boli is, aki ezen a meccsen térhetett vissza a Ferencváros kezdőjébe.

„Nagyon motivált volt, nagyon akarta a sikert, ezért is kívántam neki, hogy szerezzen gólt. Ami elvárható tőle, azt megtette. Néhány hetet nem edzett a csapattal, de megbeszéltük, tisztáztuk a helyzetet. Vannak szabályok, amiket mindenkinek be kell tartania. A döntésemet megértette és sohasem kérdőjelezte meg. Szerintem mindenki megérdemel egy második lehetőséget, ezért is hoztuk vissza, és most együtt haladunk előre.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ

Ferencváros–Zalaegerszeg 1–2
Budapest, Groupama Aréna, 8169 néző. Vezette: Farkas Á.
Gólszerző: Vécsei (45.), ill. Szerafimov (7.), Koszta M. (22.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik