NB I: Tóth Balázs hat sárgával végig tudta játszani a meccset - Csertői

Vágólapra másolva!
2014.02.28. 22:10
null
Csertői Aurél szerint bátortalanok voltak (Fotó: Czerkl Gábor)
A Puskás Akadémia 1–0-ra nyert a Paks ellen az NB I tavaszi idénynyitóján. A meccs után Csertői Aurél, a vendégek mestere értetlenségének adott hangot, amiért a győztes gólt szerző Tóth II Balázs „hat sárgával” végig a pályán lehetett. Benczés Miklós, a PAFC vezetőedzője szerint a többet vállalkozó csapat győzött.

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: „Bátrabban kellett volna futballozni, mezőnyben jól dolgoztunk, az ellenfélnek igazán nem volt helyzete, egy átlövés döntött. Nem játszottunk jól, már késő volt, amikor elkezdtünk rohamozni. Tudunk ennél is jobban játszani, mint amit most mutattunk. Viszont egy Tóth Balázs nevű játékos hat sárgával végig tud játszani egy meccset, azt elég furcsának tartjuk. Nem erre fogjuk, visszanézzük majd a kiállítást is, de a játékunk ma nem volt elég a győzelemhez. Kicsit bátortalanok voltunk, ezen változtatni kell, az kevés, hogy három játékos futballozik jól egy csapatban."

Tóth II Balázs, a Puskás Akadémia játékosa: „Jobb, ha nem mondok semmit Csertői Aurél véleményére, mert az első félidőben körülbelül négy olyan szituáció volt, amikor sárgát érően állítottak meg minket, mégsem kaptak lapot. A legfontosabb volt, hogy nagyon szervezettek legyünk, és kapott gól nélkül lehozzuk a meccset. Éreztük mindannyian, hogy jól sikerült a felkészülés, és gólt fogunk rúgni, ez össze is jött. A csapat erejét tükrözi az 1–0-s siker, kiváló rajt volt. Sokat beszéltünk róla, ha betömörül az ellenfél, próbáljunk átlőni. Örültem a gólnak, az elrúgás pillanatában tudtam, hogy jól eltaláltam."

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője: „Megnyugodtam a győzelem után, az elejétől kézben tartottuk a találkozót, mi tettünk többet a sikerért. Nem azt mondom, hogy nagyon jól játszottunk, de sok minden visszaköszönt abból, amit gyakoroltunk. A félidőben kiadtam, hogy távolról lőjünk, a gólnak már volt előzménye is. Több gólhelyzetünk volt, gratulálok a srácoknak, ki fog jönni az elvégzett munka eredménye. Meccs előtt is elmondtam, hogy nagyon fiatal a védelmünk, Vaskó Tomival egy kis rutint szereztünk, vezére a hátsó alakzatnak. Nagyon hatékonyak voltunk hátul, pedig tudjuk, az ellenfélnek milyen kiváló támadói vannak. Előre megmondtam a játékosoknak, az a csapat fog nyerni, amelyik többet vállalkozik, aki nem a feszültséget hozza ki magából." (Sport Tv)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik