Tomiszlav Szivics ismét a magyar élvonalban lehet edző (Fotó: Török Attila, archív)

 

A Nemzeti Sport értesülése szerint már hétfőn bejelenthetik, ki követi Csertői Aurélt. Három szakvezető nevét hallani, a legutóbb az MTK-t irányító, de a Puskás Akadémiával is „hírbe hozott” Feczkó Tamásét éppúgy, mint a 2018–2019-es idény elején még Kisvárdán edzősködő Kondás Elemérét. De az sem zárható ki, hogy végül visszatérésről számolhatunk be: lapunk – és a szerb Sportski Zurnal is – úgy tudja, Tomiszlav Szivicsnek jó esélye van arra, hogy ismét leüljön a paksi kispadra.

A lap beszámolója kiemeli Tomiszlav Szivicsről, hogy a Kecskeméttel kétszer is bejutott a Magyar Kupa döntőjébe – egyszer, 2011-ben nyert – és 2014-ben elhódította a Ligakupát a lila-fehérekkel. Azt is megemlítik, hogy Szivics két és fél év után tér vissza a magyar élvonalba vezetőedzőként, ahol Marko Nikolics és Nebojsa Vignjevics mellett ő teszi majd teljessé a szerb edzői minikolóniát.

A szerb szakember a 2012–2013-as bajnokságban már dolgozott a zöld-fehéreknél, a 6. fordulóban vette át a csapatot, hogy aztán az idény végén átadja a helyét Horváth Ferencnek. Az 52 esztendős trénert aligha kellene bemutatni, korábban éveken át dolgozott a magyar futballban, volt a Kecskemét, a Diósgyőr és a Mezőkövesd szakvezetője is. Edzői pályája legutóbbi állomása éppen a Mezőkövesd, ahonnan 2017 májusában közös megegyezéssel távozott. Hogy két év elteltével lesz-e visszaút a magyar élvonalba, rövidesen kiderül.