NB I: Többet nem igazolok olyan helyre, ahol még nincs kész a stadion – Bódog

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 19:16
null
Bódog Tamás utoljára meccselhetett Honvéd-edzőként (Fotó: Földi Imre)
Kétgólos előnyt herdált el a Budapest Honvéd az MTK ellen a labdarúgó NB I 13. fordulójában. A döntetlen Bódog Tamás állásába került.

Az MTK trénere, Michael Boris a 2–2-es döntetlennel véget ért találkozó után elmondta: pontosan tudták, mi a helyzet Kispesten, mennyire fontos a Honvédnak ez a találkozó. Ennek szellemében készültek a mérkőzésre.

Tudtuk, hogy két magas csatárral kezdenek majd, így mi igyekeztünk nem túl magasan letámadni. Nem igazán találtuk a Honvéd ötvédős rendszerének ellenszerét, nem találtuk a ritmust, nem voltunk kellően agresszívek, talán egy helyzetünk volt. A Honvéd veszélyesebb játszott, és értékesítette a lehetőségeit. A második félidőben jobban teljesítettünk, működött az, amit a félidőben elterveztünk, főleg az utolsó tizenöt-húsz percben tetszett már a játékunk. Természetesen győzni szerettünk volna, de nem szégyen a Honvéd ellen idegenben csak egy pontot szerezni, örülünk, hogy nem maradtunk pont nélkül, mert ez így volt reális.”

Kíváncsiak voltunk: mekkora kihívás egy olyan csapat ellen készülni, melynek játékosai az edzőjükért küzdenek?

Nyilván nem könnyű, de az a feladatunk, hogy számítsunk a változtatásokra. Megpróbáltuk kitalálni, milyen rendszerben fognak játszani, és a második félidőben ez működött is. Büszke vagyok arra, hogy ez a csapat küzd hétről hétre. Briliáns, hogy kétgólos hátrányból fel tudtunk állni.”

A Honvéd vezetőedzője, Bódog Tamás utolsó sajtótájékoztatóját tartotta kispesti trénerként, igaz, a szerződésbontás akkor még nem volt hivatalos.

„Fájdalmasan végződő mérkőzésen vagyok sajnos túl. Úgy érzem, hogy az első félidőben domináltunk, agyonnyerhettük volna a meccset. Jól játszottunk, nagy helyzeteink voltak, de még így is megfelelő előnnyel mehettünk a szünetre. Utána már nem valósítottuk meg, amit elterveztünk, az MTK erőre kapott, és sajnos nem nyertük meg a meccset.”

Hozzátette: szégyen, hogy csapata az utolsó helyen áll a tabellán.

„Ha szurkoló lennék, ugyanúgy anyáznám az edzőt. Persze, megvannak az okok, a betegségek például, de ezek csak kifogások, az én szempontomból a tabella utolsó helye a döntő.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: gondolta volna-e, hogy ilyen rövid lesz a pályafutása a Honvédnál.

„Nem. Bíztam benne, hogy megérem az új stadiont. Volt már tapasztalatom abban, hogy mindig idegenben játszottunk otthon, aztán nem úgy alakultak a dolgok. Többet nem fogok olyan helyre igazolni, ahol még nincs kész a stadion…”

A humorérzékét nem veszítette el Bódog, aki arra utalt, hogy Diósgyőrből nem sokkal az új stadion átadása előtt menesztettek.

A Honvéd hivatalos oldalán a sajtótájékoztató után jelentette be, hogy elválnak útjaik Bódog Tamással.

LABDARÚGÓ NB I
13. FORDULÓ
Budapest Honvéd–MTK Budapest 2–2 (Tamás K. 20., Hidi 27., ill. Miovszki 55., Cseke 85. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik