NB I: Thomas Dollt egyelőre nem kereste meg a Honvéd

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.01. 11:29
null
Thomas Doll Budapesten vészeli át a koronavírus miatti nehéz időszakot (Fotó: Török Attila)
Első számú otthonában, Magyarországon tartózkodik Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője. A német szakember szívesen elutazna a családjához, ám nem szeretne karanténba kerülni. A Budapest Honvéd megüresedett edzői posztjával kapcsolatban is megszólalt.

 

„December végén visszatértem Magyarországra, azóta is itt vagyok, így nem voltam karanténban. Hála istennek makkegészséges vagyok. Jó érzés itthon lenni Magyarországon, amit már első számú otthonomnak tekintek. A négy fal között is igyekszem odafigyelni a mozgásra, keveset nézek tévét, viszont mostanában egyre többet bújom a könyveket. Ha pedig foci, akkor legutóbb a Németország–Olaszország Eb-meccset néztem az interneten. Napi szinten tartom a kapcsolatot a húgaimmal, a szüleimmel és a barátaimmal” – idézi a csakfoci.hu a Fradival bajnoki címet és három Magyar Kupát nyerő Thomas Dollt.

„A koronavírus veszélye a családomat is érinti, elég csak a húgaimra gondolni, akik Németországban nővérként dolgoznak az egészségügyben. A szüleimet sem hanyagolom el, naponta beszélek édesanyámmal, aki sajnos a beteg édesapámat ápolja a testvéreimmel együtt. Szívesen kiutaznék Észak-Németországba, segítenék nekik, de ha visszatérnék Magyarországra, akkor karantén alá helyeznének. Kitartásra és szolidaritásra kell buzdítanunk egymást, bármennyire is embert próbáló időszakot élünk napról napra!”

„Az utóbbi időben nem sok lehetőségem volt tüzetesen foglalkozni a magyar focival. Hála a mai kor technikájának, megfelelően vagyok informálva. Tudom, hogy korábbi csapatom, a Ferencváros vezeti a bajnokságot, és nagyon jól szerepelt az Európa-ligában. Új edző érkezett, vele együtt új játékosok is, egy új várat építettek. Négy és fél évet töltöttem el a Fradinál, amiért rendkívül hálás vagyok” – tette hozzá az 54. életévét április 9-én betöltő német tréner, akit decemberben menesztett a ciprusi APOEL, jelenleg nincs munkája.

A korábbi kiváló német futballistának felvetették a Budapest Honvéd megüresedő vezetőedzői posztját…

„Hallottam róla, hogy Giuseppe Sannino úgy döntött, a munkáját feladja és ebben a rendkívüli időszakban a családjával szeretné tölteni az idejét. Megértem, hiszen most a család az első, mindenek felett! Egyelőre nem kerestek a Honvédtól, ha mégis, akkor sem mondhatnám el” – árulta el Doll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik