NB I: százezer forintokért nem adja fel karrierjét a Honvéd védője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 13:45
null
Kálnoki-Kis (4) a Mezőkövesd ellen játszotta utolsó bajnokiját az Újpestben (Fotó: Dömötör Csaba)
Kálnoki-Kis Dávid néhány nappal ezelőtt került a Honvédhoz, miután három évet töltött az Újpest FC-nél. A váltás körülményeiről, a kútba esett külföldi lehetőségéről és álmairól is beszélt a Digi Sport reggeli műsorában.

 

A 27 éves védő lejárt szerződésű játékosként ingyen érkezett a kispestiekhez, s Szombathy Pál műsorában elárulta, miért nem maradt Újpesten.

„A szerződésem lejárt, és valahogy nem beszéltünk a folytatásról a klubbal, ők nem indokolták a döntést, hogy miért nem hosszabbítunk, én meg nem firtattam. Igazából, három év után szétváltak az útjaink, így döntöttünk” – mondta Kálnoki-Kis, akinek nem sok hiányzott, hogy külföldön, Izraelben folytassa, hiszen már próbajátékon is járt az FC Asdodnál, ám nem került sor a szerződés megkötésére.

„Az Asdoddal nagyjából mindenben megegyeztünk, jártam kint náluk próbajátékon, mert szerettek volna megnézni. Ez megtörtént, és abban maradtunk, hogy visszavárnak. Ügynökeim megállapodtak a klubbal, ki kellett volna utazni és aláírni. Itt halt el a dolog” – emlékezett vissza Kálnoki-Kis.

A védő végül szeptember közepén a Honvédnál kötött ki, ám a kispestiek nem először környékezték meg a játékost, hogy csatlakozzon hozzájuk.

„A kispestiek már három évvel ezelőtt is szerettek volna megszerezni, amikor az MTK-nál lejárt a szerződésem Most megint jelentkeztek, örömmel jöttem, mert a Honvéd stabil csapat, bár idősebbek, de tapasztaltabbak, érettebbek a játékosok, mint Újpesten” – árulta el a védő, aki a volt és a jelenlegi klubjában kapott javadalmazására is kitért.

„Nem voltam az élbolyban a kereseti listán, de Újpesten is megfizettek, és most, a Honvédnál sem panaszkodom. Viszont, ha az anyagi része érdekelt volna a dolognak, akkor most a nyáron elmehettem volna az egyik vidéki csapathoz, ám azt szakmailag nem éltem volna meg előrelépésnek. Éppen azért választottam a Honvédot, mert – nyilván sokat számít a pénz, de nem minden – én nem vagyok olyan ember, hogy százezer forintokért a karrierem adjam oda.”

„Huszonhét évesen nem vagyok már fiatal, de védőként a legjobb korban vagyok. Hiszek benne, hogy van bennem annyi, hogy megmutassam, milyen játékos vagyok. Nem adom fel az álmom, hogy külföldre igazoljak, ezért dolgozom mindennap. Amikor tizenhét évesen Angliában az Oldham Athleticnél voltam egy évig kölcsönben, nagyon megfogott az ottani hangulat. Főleg Anglia az álmom, de most már Németország is olyan színvonalat képvisel, hogy szívesen kipróbálnám magam” – fogalmazott Kálnoki-Kis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik