NB I: Rómában és Kolozsváron sem kapott gólt, a Vidinél köthet ki – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 14:09
null
Busatto az Európa-ligában is bizonyított (Fotó: AFP)
Bolgár sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-ben folytathatja a karrierjét Gustavo Busatto, a szófiai CSZKA brazil kapusa. A 30 éves labdarúgó iránt a Mol Fehérvár és egy másik, a lap által meg nem nevezett magyar csapat érdeklődik – írja a temasport.com.

Busatto 2019 júliusában a brazil negyedosztályban szereplő Ituanótól ékezett a CSZKA-hoz, ahol másfél év alatt 43 tétmeccsen szerepelt, ezeken összesen 30 gólt kapott, és 22 találkozót hozott le kapott gól nélkül. A mostani idényben – minden sorozatot tekintve – 25 találkozón védett.

Az Európa-ligában minden csoportmeccsen és a selejtezőben is lehetőséget kapott, többek között az AS Roma és Kolozsváron, a CFR Cluj otthonában sem tudták bevenni a kapuját. A cikk szerint az El-szerepléssel keltette fel több klub érdeklődését is, köztük a két magyar csapatét.

A lap megjegyzi, a Mol Fehérvárnál nyár óta két korábbi CSZKA-játékos is szerepel, Evandro és Rúben Pinto. A brazil játékosért egymillió euró körüli átigazolási díjat fizethetett a magyar csapat, míg a portugál középpályás szabadügynökként, ingyen csatlakozott a székesfehérváriakhoz.

A Fehérvár első számú kapusa, a magyar válogatott kerettag, Kovácsik Ádám október végén, a Gárdony elleni Magyar Kupa-mérkőzésen szenvedett térdsérülést. A novemberi műtétet követően arról adott tájékoztatást a klub, fél évet is igénybe vehet a rehabilitációja. Kovácsik kiesése óta a 25 éves, nyáron megszerzett szerb kapus, Emil Rockov szerepel kezdőként Márton Gábor együttesében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik