NB I: Révész Attilára lazább élet vár, Horváth Dávid szomorú

B. L., B. Z.B. L., B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.05.16. 08:02
null
Így ünnepelték Kisvárdán az ezüstérmet (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulójában három meccset rendeztek vasárnap. A Puskás Akadémia–Honvéd (1–2) meccs edzői értékeléseivel már jelentkeztünk, most lássuk a másik két találkozó mestermérlegeit a lefújást követő sajtótájékoztatókról!

MTK–DVSC 3–0

HORVÁTH DÁVID, az MTK megbízott vezetőedzője

– Nagyobb ellenállásra számított a Debrecentől?
– Nehéz értékelni a meccset, hiszen lényegi kérdésekről döntött. Próbáltuk függetleníteni magunkat a másik mérkőzéstől, a játékosok tartották magukat a tervhez. A szünet előtt vezetést szereztünk, így nem kellett változtatnunk, a második félidő felszabadult játékot hozott.

– Mit érez: büszkeséget, szomorúságot?
– Egyéni szempontból örülnöm kellene, de egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a kieséstől, így szomorú vagyok. U19-es edzőként is nagyon szurkoltam a csapatnak, akkor is el voltam keseredve az eredmények miatt. Később talán átértékelem magamban, de csapatszemléletű ember vagyok, így most a keserűség az erősebb.

– Minek köszönhető leginkább, hogy az ön keze alatt megtáltosodott a csapat?

– Talán jól ráéreztünk a dolgokra, alig volt döntésünk, ami ne vált volna be. Mentális oldalról közelítettük meg a feladatot, kértük szakember segítségét is. Adatközpontú elemzéseket végeztünk, ez is telitalálat volt, illetve megtaláltuk a vezéregyéniségeket, ami kellett ahhoz, hogy a fiatalok függetleníteni tudják magukat a nehéz helyzettől.

JOAN CARRILLO, a DVSC vezetőedzője

– Biztosan nem ilyen búcsút szeretett volna az idénytől.

– Mindenekelőtt az MTK-nak kell gratulálnom, nagyszerűen játszott. Aránylag jól kezdtünk, az első fél órában az történt, amit elterveztünk, de utána sokat hibáztunk. Nagyon rosszkor jött a szünet előtt kapott gól. A második félidőre próbáltunk változtatni, de a tizenegyes lényegében eldöntötte a mérkőzést.

– A játékosai fejben mintha nem a pályán lettek volna.
– Nem értek ezzel egyet. Láttam a játékosaim egész heti munkáját, az edzéseken nem voltak megfigyelhetők ezek a rossz megoldások, amelyeket ezen a meccsen láttunk. Az MTK a góljait rögzített helyzetekből szerezte, ezeknél figyelhettünk volna jobban.

– Hogyan értékeli az idényt, amelyet a hetedik helyen zártak?
– Nehéz helyzetben lévő csapatot vettem át a bajnokság előtt, az elsődleges célunk csak a bennmaradás lehetett, így a hetedik helyezéssel elégedett lehetek. Bízom a vezetőkben, ők is látják, melyek a problémák, jövőre minimum ezt a helyezést szeretnénk elérni.

KISVÁRDA–ZTE 2–1

RÉVÉSZ Attila
a Kisvárda Master Good sportigazgatója

– Milyen volt az „ezüstmeccs”?

– Részünkről a mérkőzés egészét az óvatosság jellemezte, de a szünetben mindenki megtudta a másik, nekünk fontos meccs eredményét, emiatt akarva-akaratlanul megnyugodtak a játékosok. Ugyanakkor szerettünk volna megfelelni az elvárásnak, s megszereztük a tizenhatodik győzelmünket, ami méltó befejezése az idénynek.

– Mit játszódott le önben a győztes gól pillanatában?
– Sokszor éreztem már hasonlót, de most nem a győzelmet, hanem a méltó zárás érzése járt át. Ettől szebb második helyezés nem lehetett volna. A döntetlennel elégedetlen lettem volna, s már nem is nagyon hittem a győzelemben, ám az öt cserénknek köszönhetően érett a gólunk, s Jasir Asani személyében azt a játékost hagytuk fenn a pályán, aki gólpasszt adott.

– A jövőjével kapcsolatban van-e fejlemény: megy vagy Kisvárdán marad?

– Az elmúlt két hétben azt mondtam, csak a futballra koncentráljunk, nem is tárgyaltunk. Higgadt fejjel kell majd döntést hozni. Eddig túl sokat vállaltam, ez a következőkben megváltozik, kicsit lazább élet vár rám.

MOLNÁR BALÁZS
a ZTE FC megbízott vezetőedzője

– Milyennek látta a találkozót?
– Kiegyenlített mérkőzés volt, akadtak itt és ott is lehetőségek. Jobban koncentrált a hazai csapat, mi pedig megint hoztuk a formánkat, nem először buktunk el a hajrában.

– Rászolgáltak volna az egy pontra?
– Annyi pozitívumot láttam az előző meccsünkhöz képest, hogy a játékosaink hozzáállása jobb volt, sokat dolgoztak ezen a bajnokin, emiatt úgy érzem, megérdemeltük volna a pontszerzést, ami a helyzetünket ismerve bravúrnak számított volna. Sajnos a végén megint nem állt mellénk a szerencse, de valószínűleg azért, mert nem tettünk érte eleget.

– Miként értékeli a nyolcmeccses megbízott vezetőedzői időszakát?

– A mérkőzés előtt is elmondtuk már, hogy nem tudjuk, mi történt, mi változott meg a Honvéd elleni hazai találkozónk után, amely a tavaszi szezon legjobbja volt. A játékosaim fejben nem voltak elég élesek, ennek lett a következménye a vereségsorozat.

NB I, 2021–2022, 33. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Május 13., péntek
Mezőkövesd–Újpest 2–3
Mezőkövesd,Városi StadionKáprály Mihály 2286
Május 14., szombat
Gyirmót–Ferencváros 1–2
Győr, Gyirmót, Alcufer StadionZierkelbach Péter
2628
Fehérvár–Paks 2–2
Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóBerke Balázs
4224
Május 15., vasárnap
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 1–2
Felcsút, Pancho ArénaVad II István
3000
Kisvárda–ZTE 2–1
Kisvárda,Várkerti StadionPintér Csaba
3125
MTK–DVSC 3–0Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
4422
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik