Két góllal nyert odahaza a Puskás Akadémia

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 17:35
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a Puskás Akadémia 2–0-ra legyőzte odahaza az Újpestet.
Jobban akarta a győzelmet a felcsúti csapat 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)
Jobban akarta a győzelmet a felcsúti csapat A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Újpest FC 2–0 (Corbu 37., 61.)
Felcsút, Pancho Aréna, 2000 néző. Vezette: Bognár T.
Kiállítva: Skribek (64., Puskás Akadémia)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem biztos, hogy mindenki emlékszik: szinte napra pontosan három esztendeje, 2019. augusztus 3-án irányította először magyar bajnoki mérkőzésen a Puskás Akadémiát Hornyák Zsolt, ki más, mint éppen az Újpest ellen. A felcsúti együttes 3–1-re megnyerte az – Illovszky Rudolf Stadionban rendezett – összecsapást, és mert az azóta lejátszott nyolc egymás elleni párharcból hatot ugyancsak „behúzott”, minden túlzás nélkül kijelenthető, jól megy neki a hússzoros bajnok ellen.

Az előző idény befejezése óta mindkét csapat jelentős veszteséget szenvedett el: az Újpestből olyan meghatározó labdarúgók távoztak az átigazolási időszakban, mint Nikola Mitrovics, Giorgi Beridze és Budu Zivzivadze (Yohan Croizet pedig hosszú időre kidőlt), a Puskás Akadémia pedig az alapemberek közül a kapitány Szolnoki Rolandot és a válogatott Nagy Zsoltot is hónapokra elvesztette. Ahogy arra számítani lehetett, Hornyák Zsolt a mérkőzés hetében szerződtetett Batik Bencét azonnal a kezdő tizenegybe nevezte, ami már csak azért is indokolt döntés volt, mert a védelemből Spandler Csaba és Posztobányi Patrik a meccskeretbe sem került be koronavírus-fertőzés miatt.

Az összecsapás Tóth Balázs bravúrjával indult, a hazaiak kapusa hatalmasat védett Matija Ljulics lövésénél. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy hamarosan hasonlóan nagy mentést láthatunk a másik kapunál is: a Hornyák által az előző forduló után keményen kritizált Sahab Zahedi a jobbösszekötő helyén húzott kapura, lövőhelyzetet teremtett magának, a labda Banai Dávid kezéről a háló felé csorgott, Csongvai Áron azonban az utolsó pillanatban (vagy utána...) felszabadított.

Miután a felcsúti védők kis túlzással elfogytak, érdekes volt megfigyelni, a labdavesztést követően a jobb oldalon Kiss Tamás, a balon Komáromi György miként zár vissza – már csak azért is, mert mindkettőjüknek inkább a támadójáték az erőssége. Maradjunk annyiban, igyekeztek, de ez azzal is járt, hogy kevesebb energiájuk maradt a támadások segítésére. Aki rendszeresen jár az Újpest meccseire, tisztában lehet vele, Abdoulaye Diaby remekül képes menteni, ugyanakkor a szarvashibák is benne vannak a futballjában. Félórányi játékot követően gyermeteg módon adta el a labdát, egy kiugratásból Zahedi egyedül húzhatott kapura, ám 15 méterről fölé bombázott. Jöhetett volna a büntetés, Nemanja Antonov bal oldali beadásánál Patrizio Stronati lyukat rúgott a kapu előterében, de mozdulatával meglepte Katona Mátyást, aki így képtelen volt reagálni. A játékrész hajrájában Alexandru Baluta húzott el a bal szélen, az alapvonal közeléből okosan a második hullámban érkező Corbu Marius elé passzolt, aki 18 méterről futtából kilőtte a bal alsó sarkot.

Milos Kruscsics a szünetben védekező középpályás helyett támadót küldött be a pályára (Vincent Onovót Jack Lahne váltotta), és bár Abdoulaye Diaby viszonylag hamar egyenlített bal oldali szabadrúgás nyomán, VAR-vizsgálat után Bognár Tamás játékvezető les miatt visszavonta a találatot. Ment előre az Újpest becsülettel, de közben a hátsó alakzata fellazult, és a 62. percben Corbu Marius remek megindulást követően megduplázta csapata előnyét. Úgy tűnt, eldőltek a lényegi kérdések, Skribek Alen azonban meggondolatlanul kiállíttatta magát, így maradt még izgalom. Az Újpest játszott emberelőnyben, de életveszélyesek voltak a hazai kontrák, gólt azonban már nem látott a közönség. Hornyák Zsolt és a Puskás Akadémia folytatta jó sorozatát az Újpest ellen, a fővárosi klubnál pedig ki kell találni valamit, hogy a csapat ne ragadjon úgy be, mint az előző idényben. 2–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

GÓLVIDEÓK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 2 1 1 6–4 +2 4
2. Paksi FC 2 1 1 4–2 +2 4
3. Mol Fehérvár 2 1 1 4–2 +2 3
4. Puskás Akadémia 2 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 1 1 1–0 +1 3
5. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
7. Debreceni VSC 2 2 3–3 0 2
8. Vasas FC 2 2 2–2 0 2
9. Kecskeméti TE 2 2 1–1 0 2
10. Mezőkövesd 2 1 1 3–5 –2 1
11. Újpest FC 2 1 1 1–3 –2 1
12. Budapest Honvéd 2 2 0–5 –5 0
NB I, 2022–23, 2. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 5., péntek
Vasas FC–Paksi FC 2–2
Budapest, Illovszky Rudolf StadionPillók Ádám
2429
Augusztus 6., szombat
DVSC–Kecskeméti TE 1–1Debrecen, Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
4724
Augusztus 7., vasárnap
Kisvárda–Mezőkövesd 4–2Kisvárda, Várkerti Stadion
Andó-Szabó Sándor
1927
Puskás Akadémia–Újpest 2–0
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
2000
Mol Fehérvár–Budapest Honvéd 4–0
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Vad II István
3517
A Zalaegerszeg–Ferencváros bajnokit elhalasztották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik