Újra nyert az MTK, Geráék hármat rúgtak Felcsúton a Puskásnak

ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 19:19
A labdarúgó NB I 7. fordulójában az MTK meglepetésre fölényesen, 3–0-ra győzött a Puskás Akadémia otthonában. Miovszki révén közvetlenül a meccs elején előnyt szereztek a kék-fehérek, majd a félidő közepén a szemfüles Gera a második gólt is belőtte. Hiába változtatott a szünetben kettőt Hornyák Zsolt, a felcsútiak mestere, csapata nem tudott fordítani, sőt a 80. percben a csereként beálló Prosser is betalált, így alakult ki a háromgólos különbség. Az MTK győzelmében nagy részt vállalt a több bravúrt is bemutató kapus, Mijatovics,
Már az első félidőben kétszer ünnepelhetett gólt a vendég MTK (Fotó: Dömötör Csaba)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Már az első félidőben kétszer ünnepelhetett gólt a vendég MTK (Fotó: Dömötör Csaba) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 0–3 (Miovszki 4., Gera D. 26., Prosser 80.)
Felcsút, Pancho Aréna, 957 néző. Vezette: Pintér Csaba

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Azért ez más helyzet volt Hornyák Zsoltnak, mint amibe az idény elején került. A Puskás Akadémia vezetőedzőjének a koronavírus-járvány alaposan megnehezítette a dolgát, így olyan labdarúgóknak is bizalmat kellett szavaznia, akik alapesetben nem mostanában mutatkoztak volna be az NB I-ben. A fiatalok nem okoztak csalódást, ugyanakkor szép lassan mindenki felépült, és bár a játékpercek hiányoznak a lábakból, mostanra kellemes feladat lett összeállítani a csapatot. Az MTK Budapest ellen olyan rutinos futballisták kerültek a kispadra, mint Kamen Hadzsiev, Urblík József vagy Josip Knezevic, s ez azért jelezte, hogy a felcsútiak kezdő tizenegye erős.

A szakembernek egyébként először volt lehetősége az MTK Budapest ellen meccselni, és joggal bízott abban, hogy győzelemmel mutatkozik be. A bajnokság elején többen elmondták, a Hungária körúti együttes hiába újonc, többre hivatott annál, mint hogy a bennmaradásért küzdjön, hiába indultak azonban jól Gera Dánielék (az első három fordulóban öt pontot szereztek), a legutóbbi három bajnokijukat elveszítették, gödörbe kerültek.

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet lehetőséget adott a sorok rendezésére, és az MTK idegenben is bátran kezdett. Alig három perce tartott a küzdelem, amikor „elcsúszott” a hazaiak védekezése, és bár Tóth Balázs elsőre még bravúrral védett, Bojan Miovszki lövésénél tehetetlennek bizonyult. A Puskás Akadémiát érezhetően megfogta a kapott gól, már az is gondot jelentett Szolnoki Rolandéknak, hogy a labdát átjuttassák a vendégek térfelére.

A kék-fehérek szakvezetője, Michael Boris ezúttal három belső védős rendszerben játszatta csapatát, ugyanakkor labdavesztés után a jobb oldalon Balázs Benjámin, a balon Sebastián Herrera zárt vissza fegyelmezetten, támadásban pedig mindketten sprintben közlekedtek az oldalvonalak mellett. Érkeztek is menetrendszerűen a beadások a hazai kapu elé, és bizony benne volt a levegőben, hogy egy ilyen próbálkozás akár góllal is zárulhat.

Nem sokkal az első játékrész fele után Sebastián Herrera remekül adott be balról, és ugyan Szrdjan Dimitrov fejesét Tóth Balázs bravúrral hárította, Gera Dániel szemfülessége és erőszakossága meghozta a második vendéggólt. A Puskás Akadémia akcióból nem tudott helyzetet kialakítani, egy jobb oldali szöglet mégis lehetőséget kínált a szépítésre, Jakub Plsek közeli lövésénél azonban nagyot védett Milan Mijatovics.

Borítékolni lehetett, hogy Hornyák Zsolt vezetőedző változtat a második félidőre: érkezett is Komáromi György, valamint Antonio Mance, de a hazaiak játékrendszere is módosult. A Puskás Akadémia ekkor már három védővel futballozott, David Vanecek mellé Antonio Mance lépett föl a támadósorba, a frissen beállt Komáromi Györgynek és Nagy Zsoltnak pedig már-már szélsőként kellett rohamoznia. Mezei Szabolcs lövésénél és Gera Dániel beadásánál (amelynél a bevetődő Szrdjan Dimitrov kevéssel maradt le) mégis az MTK járt közel a gólszerzéshez.

A Puskás Akadémiának ezúttal egy szabadrúgás adott esélyt a szépítésre, ám Komáromi György fejesét Milan Mijatovics a léc segítségével hárította. Érkezett Josip Knezevic és Urblík József, a hazai együttes csakugyan sokat tett a szépítésért, ez azonban nem az a nap volt a felcsúti együttes életében, amikor sok minden sikerült volna. Amikor csaknem tíz perccel a befejezés előtt a csereként pályára lépő Prosser Dániel betalált, már biztosan tudni lehetett, hogy borul a papírforma, s Hornyák Zsolt elveszíti az első meccsét az MTK Budapest ellen.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 12–3 +9 13
2. Mol Fehérvár 5 3 2 16–7 +9 11
3. Budafoki MTE 6 3 1 2 8–9 –1 10
4. Újpest FC 7 3 1 3 11–15 –4 10
5. Puskás Akadémia 6 3 3 9–10 –1 9
6. Kisvárda 6 3 3 9–11 –2 9
7. Zalaegerszegi TE 6 2 2 2 13–11 +2 8
8. MTK Budapest 7 2 2 3 9–12 –3 8
9. Paksi FC 6 2 1 3 9–11 –2 7
10. Mezőkövesd 7 2 1 4 6–8 –2 7
11. Budapest Honvéd 5 2 3 11–11 0 6
12. Diósgyőri VTK 6 1 1 4 8–13 –5 4
NB I, 2020–2021, 7. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
Nézőszám
OKTÓBER 16., PÉNTEK
Kisvárda–Ferencváros 0–2
Kisvárda,Várkerti StadionBerke Balázs
3122
OKTÓBER 17.,SZOMBAT
Budafoki MTE–DVTK 2–1Budapest,Budafoki MTE SporttelepIványi Zoltán
1400
Újpest–Mezőkövesd 1–0Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Erdős József
1019
Puskás Akadémia–MTK 0–3
Felcsút,Pancho ArénaPintér Csaba
957
OKTÓBER 18.,VASÁRNAP
14.30:Paks–ZTE
Paks,Városi Stadion
17.00:Honvéd–Mol Fehérvár
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
Az összes mérkőzést az M4 Sport közvetíti.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik