NB I: Papp Kristóf a nyolcadik idényét kezdi a Paksnál

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 08:45
null
Papp Kristóf kiheverte a sérülését, és ismét bátran vállalkozik lövésekre (Fotó: Török Attila)
Az előző idény hajráját bokatörés miatt ki kellett hagynia Papp Kristófnak, a paksiak középpályásának, ám újra egészséges, és várja, hogy elkezdődjön a bajnokság.

 

Ami bevált, azon felesleges változtatni. A Paksi FC tavaly is Szlovéniában edzőtáborozott az idény előtt, és mert minden adva volt a nyugodt felkészüléshez, ezúttal is Zrece volt a labdarúgók bázisa. Az immár Waltner Róbert által felkészített csapat az előző héten hat nap alatt három mérkőzést is játszott: először 5–2-re legyőzte a montenegrói Arszenal Tivatot, aztán 1–1-re végzett a cseh Sparta Praha ellen, szombaton pedig kétgólos hátrányból fordítva verte meg 3–2-re az ugyancsak cseh Sigma Olomouc együttesét.

„Nem kezdtük jól az Olomouc elleni találkozót, noha nagy helyzete sokáig nem volt az ellenfélnek – mondta lapunknak az összecsapás másnapján, immár hazatérve Papp Kristóf, a paksiak középpályása. – Még a szünet előtt két elkerülhető gólt kaptunk, az öltözőben Waltner Róbert vezetőedző természetesen nem ment el szó nélkül a történtek mellett, de mi magunk is tudtuk, nem voltunk az igaziak. A második játékrész már úgy alakult, ahogyan szerettük volna: nemcsak három gólt szereztünk, hanem további helyzeteket dolgoztunk ki. Rendben, ez még mindig csak felkészülési meccs volt, de nyerni ilyenkor is jó, és mert befejeződött az edzőtábor, egyáltalán nem volt mindegy, milyen élménnyel térünk haza. Kaptunk két szabadnapot, legközelebb kedden kell edzésre jelentkeznünk, de nem vagyok biztos benne, hogy akkor is ez lenne a helyzet, ha nem tudunk változtatni az első játékrészben mutatott játékunkon...”

A 29 esztendős futballista már a nyolcadik idényére készül a Paksi FC labdarúgójaként – eddigi 164 élvonalbeli bajnokiját kivétel nélkül a legutóbbi Magyar Kupa-döntős színeiben játszotta. Mondjuk arra nem számíthatott, hogy az előző bajnoki év már márciusban, a 23. fordulóban befejeződik neki: miközben a Mezőkövesd Zsóry ellen 4–0-ra megnyert összecsapáson felszabadító rúgásnál eltalálta a labda, s olyan balszerencsésen ért földet, hogy eltörött a külbokája. A tavasszal már egyszer sem léphetett pályára, és kiesését megsínylette a csapat, az addig remeklő Paks a hátralévő tíz bajnokijából csak kettőt nyert meg, és a negyedik helyről a hatodikra csúszott vissza – igaz, közben Magyar Kupa-döntőt játszott (és veszített el 3–0-ra) a Ferencváros ellen.

„A nyári szünetet végigdolgoztam a rehabilitációs szakemberekkel, így nem volt akadálya, hogy a felkészülést már a csapattal kezdjem – folytatta Papp Kristóf. – Volt, hogy bedurrant a lábam, egy-egy napot ki kellett hagynom, de igazából akkor ijedtem meg, amikor a BFC Siófok elleni mérkőzésen néhány perc játék után kifordult a műtött bokám. Szerencsére nagyobb volt az ijedség, mint a baj, csak néhány napot kellett pihennem, azóta is rendben vagyok. Úgy érzem, sokat léptünk előre az edzőtáborban, nem is bánom, hogy viszonylag hosszú a felkészülés, hiszen Waltner Róbert személyében új vezetőedzőnk van, időre kell az összecsiszolódáshoz. Jósolgatni nem akarok, hogy mire lehetünk képesek, a tizenkét csapatos mezőny nagyon kiegyenlített, de úgy érzem, amikorra kell, rendben leszünk. Csaknem két hetünk még van a rajtig, ez jól jöhet nekünk, de nem tagadom, várom, hogy a Mol Fehérvár elleni bajnokival elkezdődjön az idény.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik