NB I: Oenning elárulta, lemond-e a kiesés után; Supka a távozókról beszélt

Vágólapra másolva!
2018.06.03. 08:07
null
Könnyen lehet, hogy Michael Oenning utoljára ült a Vasas kispadján (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I utolsó fordulójában a Honvéd 3–1-re legyőzte a Vasast és kiharcolta az Európa-liga-indulást érő negyedik helyet, míg az angyalföldiek kiestek az élvonalból. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két edző értékelt.

A sajtóeseményt a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning kezdte, érthetően roppant csalódottan.

„Először is gratulálok a Honvéd csapatának. A második félidei teljesítmény alapján megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az első félidőben nyílt volt a meccs, létfontosságú lett volna, hogy nyerjünk ma. A szünetben a többi pályán is jónak tűnt a helyzet, aztán a második félidőben megkaptuk az első gólt, majd rögtön a másodikat is. Onnantól muszáj volt nekünk kitámadni, próbáltunk javítani a helyzetünkön, de ma a Honvéd jól játszott. A mérkőzés egészét tekintve elmondható, hogy a játékosok megpróbálták megnyerni, de ez sajnos nem jött össze. Az első félidőben némi szerencsénk is volt, mert a Honvédnak voltak egészen nagy helyzetei, így sajnos úgy gondolom, megérdemelten nyertek. Elveszítettük ezt a meccset, és ami a legkeserűbb, hogy ezzel kiestünk. Ami a teendőnk most, hogy leüljünk, átbeszéljük, kielemezzük a történteket és eldöntsük, hogyan tovább."

Az előző szezonhoz képest jóval gyengébben szerepelt idén a Vasas, hiszen tavaly bronzérmes lett a bajnokságban, a kupában pedig a döntőig menetelt. A vezetőedző szerint sokrétű a probléma.

„Azért sok oka van, ezeknek egy része régóta ismert. Létszámban kevesen voltunk most is, tizennyolc épkézláb játékost nem tudtunk nevezni a meccskeretbe, sérültek ültek a padon és ez a probléma az egész szezonban végigkísért minket. De mégis odáig el tudtunk jutni, hogy minden esélyünk megvolt a bennmaradásra az utolsó fordulóban is. Nagyon sokrétű a probléma, amit nagyon sokáig lehetne elemezni, ez az elemzés meg is fog történni. Nagyon sajnálatos, hogy idáig jutottunk."

Választ adott arra a kérdésre is, hogy a kiesés után lemond-e.

„Én vagyok az edző, természetesen nekem is meg van a felelősségen és nem is bújok el előle. Én állítom össze a meccskereteket, az edzéseket, de én sem vagyok varázsló, nem vagyok a csodát hozó ember. Ezek a keretek között kellett dolgoznom, amik adottak voltak. Sajnos nem sikerült összehozni, amit az előző évben, hogy olyan csapatot küldjek pályára, amivel jól tudtunk volna szerepelni. Nekem június harmincadikán lejár a szerződésem, le fogunk ülni a klubvezetéssel átbeszélni a dolgokat, és meg fogják hozni a megfelelő döntést. De nem érzem szükségét, annak hogy a lemondásomon gondolkodjak."

A Honvéd vezetőedzője, Supka Attila elégedetten nyilatkozott a győztes mérkőzés után, hiszen csapata kiharcolta a nemzetközi kupaindulást. A tréner, kollégájához hasonlóan szintén kitért a szűk keret miatti problémákra, ugyanakkor bizakodó a fiatal játékosokat illetően.

„Úgy kezdtük a meccset, ahogy megbeszéltük, tudtuk, hol vannak a Vasas sebezhető pontjai, ahol megnyerhetjük a meccset. Az első félidőben is több gólt szerezhettünk volna, úgy gondolom már akkor eldönthettük volna a meccset, de nem koncentráltunk eléggé. A második félidőben még jobban játszottunk, a helyzetek nagy részét belőttük. A meccset megérdemelten nyertük meg, a negyedik helyen végeztünk és kijutottunk az Európa-ligába. Tudtuk, hogy a harmadik hely nem rajtunk múlik, de nem a mai mérkőzésen rontottuk el a harmadik helyet, hanem azokon, amelyeket itthon nem tudtunk behúzni. Gondolok itt elsősorban az Újpest elleni meccsünkre, ahol jobban játszottunk, domináltunk, szabályos gólunkat nem adták meg. A DVSC ellen, amikor szintén jobbak voltunk. Ezek most nagyon hiányoztak, ezekkel nem lehetett volna kérdéses a harmadik hely megszerzése. Sok problémával küzdöttünk, sok sérült játékosunk volt az egész tavasz folyamán. Most is az U19-ből hoztunk fel fiatalokat, akik a padon ültek és be is szállt egy két játékos közülük. Bízunk benne, hogy még több játéklehetőséget kapnak a jövőben és egyre több Honvéd nevelésű fiatal játékos lesz a keretben, illetve a kezdőcsapatban is."

Supka szerint csapata nem hozta ki a maximumot a szezonból, az ugyanis az a dobogó alsó foka lett volna.

„A maximum a harmadik hely lett volna. Ennél több nem lehetett volna, a Videoton és a Ferencváros nagyon elment a mezőnytől. Az hogy nem sikerült a harmadik hely, megmondtam, miért nem, de úgy gondolom ez egy jó teljesítmény volt a csapat részéről."

A Honvéddal kapcsolatban több kulcsember távozásáról is hallani, a tréner is megerősítette, hogy lesznek változások a keretben.

„Elég nehéz időszak elé nézünk, mert több olyan futballista is elmegy tőlünk, aki meghatározó volt. Új játékosokat kell találnunk, olyanokat, akik beleillenek a klub elképzeléseibe. Nehéz lesz a felkészülési időszak, ráadásul rövid is, hiszen ma befejeztük a bajnokságot, de június tizenkettedikén már edzünk, meglátjuk, hogy mennyien maradunk még. Két játékos, Ikenne-King és Bobál Dávid már biztosan elmegy, többeknek pedig lehetőségük van, hogy esetleg elviszik őket tőlünk. Jó lenne, ha minél többen együtt tudnánk maradni, mert úgy nehéz lesz csapatot építeni és az Európa-ligában indulni, ha sok új játékost kell beépíteni."

LABDARÚGÓ NB I
33. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–VASAS FC 3–1
(Eppel 53., Lanzafame 65., Holender 76., ill. Gaál 87.)
Budapest,
Bozsik József Stadion, 3783 néző. V: Solymosi Péter

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Videoton FC 33 20 8 5 65–28 +37 68
2. Ferencvárosi TC 33 18 12 3 69–31 +38 66
3. Újpest FC 33 12 13 8 41–38 +3 49
4. Budapest Honvéd 33 13 8 12 50–53 –3 47
5. Debreceni VSC 33 12 8 13 53–47 +6 44
6. Puskás Akadémia FC 33 11 10 12 41–46 –5 43
7. Paksi FC 33 11 9 13 43–48 –5 42
8. Szombathelyi Haladás 33 11 5 17 35–50 –15 38
9. Mezőkövesd Zsóry FC 33 9 10 14 35–52 –17 37
10. Diósgyőri VTK 33 10 6 17 44–53 –9 36
11. Balmazújváros 33 8 12 13 39–46 –7 36
12. Vasas FC 33 9 7 17 38–61 –23 34
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik