NB I: nyolc FTC-játékos az NSO-olvasók álomcsapatában, Nguené a legtöbb voks

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.13. 07:55
null
Olvasóinknál Tokmac Nguen, az InStat statisztikáiban Marcel Hesiter (jobbra) emelkedett ki leginkább az őszi teljesítményével (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Lezártuk olvasói szavazásunkat az ősz NB I-es csapatáról, és az eredményeket összevetettük az NS tudósítóinak osztályzatátlagai alapján kialakuló és az adatbank.mlsz.hu-n visszakereshető InStat-indexek szerint összeállítható álomcsapattal is. A Dibusz Dénes (FTC), Lovrencsics Gergő (FTC), Stopira (Mol Fehérvár FC), Marcel Heister (FTC), Alissa Laidouni (FTC), Tokmac Nguen (FTC), Hahn János (Paks) alkotta sor mindegyik együttesbe bekerült, így minden szempontból ők nyújtották a legmeggyőzőbb teljesítményt az őszi szezonban. Az NSO-olvasók válogatottjának rajtuk kívül Lasa Dvali (FTC), Ihor Haratin (FTC), Loic Nego (Mol Fehérvár FC) és Myrto Uzuni (FTC) a tagja még.

 

Általában az a tapasztalat, hogy a különböző szempontok szerint összeállított álomcsapatokban sok az eltérés, mert másra emlékszik egy szurkoló, másra helyezi a hangsúlyt a tudósító és megint mást emel ki a mérkőzésrengetegből egy InStat-elemző. Ezért van az, hogy az őszi és a tavaszi szezonok végén összeállított NB I-es válogatottak sokszor öt-hat helyen is eltérnek a Nemzeti Sport tudósítóinál, az NSO-olvasóknál és az InStat-elemzőrendszernél. A mögöttünk hagyott őszi szezonban azonban sokkal kevesebb volt a különbség a három névsorban, mint korábban.

A Dibusz Dénes (FTC), Lovrencsics Gergő (FTC), Stopira (Mol Fehérvár FC), Marcel Heister (FTC), Alissa Laidouni (FTC), Tokmac Nguen (FTC), Hahn János (Paks) alkotta sor mind a három együttesbe bekerült, ami annak a jele, hogy az ő teljesítményük minden szempontból kiemelkedő volt. Ráadásul a maradék négy helyre is többnyire olyan játékosok kerültek be, akik a három névsorból legalább kettőben helyet kaptak: Lasa Dvali (FTC) és Ihor Haratin az NS-tudósítóknál és az NSO-olvasóknál, Myrto Uzuni (FTC) olvasóinknál és az InStatnál is helyet kapott. Viszont az InStat átlagokból összeálló válogatott esetében azt nem vettük figyelembe, ki hány mérkőzésen szerepelt, így kerülhetett be a ferencvárosi Abraham Frimpong, aki a másik két listán azért nem szerepelhetett, mert csak hét bajnokin játszott az ősszel.

Az NS tudósítóinál az ősz legmeggyőzőbb teljesítményét a szezont végigjátszó kapusok közül a legkevesebb gólt kapó Dibusz Dénes nyújtotta, aki 6.44-es osztályzatátlaggal fejezte be a 2020-as esztendőt, míg olvasóinktól a 13 meccsen hét gólig jutó Tokmac Nguen kapta a legtöbb voksot (5710-et, 57.5 százalék). Az InStatnál egy harmadik ferencvárosi, a balhátvéd Marcel Heister zárt az élen 289-es indexszel (az adatbank.mlsz.hu-n fordulónként megosztott számok alapján).

Azt mind a három csapat kapcsán megállapíthatjuk, hogy többségében légiósok alkotják, a listavezető Ferencváros és a 2. helyen álló Mol Fehérvár futballistái – az egyetlen kivétel az NB I góllövőlistáját kilenc góljával vezető paksi csatár, Hahn János, aki mind a három álomcsapatba bekerült. A tolnaiak gólvágója leginkább a Puskás Akadémia ellen szerzett négy góljával hívta fel magára a figyelmet, aminek köszönhetően a Nemzeti Sporttól 10-es osztályzatot kapott – ilyenre kilenc év után volt ismét példa.

A legtöbb ferencvárosi játékos olvasóink csapatába került be – a bajnokságban veretlenül menetelő együttesből nyolc játékost választottak a legtöbben.

Az NSO-olvasók őszi NB I-es válogatottja: Dibusz Dénes (FTC, 5363 voks, 70.9 %) – Lovrencsics Gergő (FTC, 4417, 58.4%), Lasa Dvali (FTC, 3674, 48.6%), Stopira (Mol Fehérvár 2958, 39.5%), Marcel Heister (FTC, 4755, 62.9%) – Alissa Laidouni (FTC, 4296, 56.8%),Ihor Haratin (FTC, 4432, 58.6 %) – Loic Nego (Mol Fehérvár, 4691, 62%), Tokmac Nguen (FTC, 5710, 57.5%),Myrto Uzuni (FTC, 4826, 63.8%) – Hahn János (Paks, 3709, 49%)
Az olvasók szavazatai alapján.

Az NS-tudósítók csapata: Dibusz Dénes (FTC, 6.44-es osztályzatátlag) – Lovrencsics Gergő (FTC, 5.889), Lasa Dvali (FTC, 5.75), Stopira (Mol Fehérvár 5.867), Marcel Heister (FTC, 5.846) – Alissa Laidouni (FTC, 6.091), Ihor Haratin (FTC, 6.083) – Tokmac Nguen (FTC, 6.083), Lyes Houri (Mol Fehérvár 6.067), Ivan Petrjak (Mol Fehérvár, 6) – Hahn János (Paks, 6)
Az NS-tudósítók osztályzatai alapján.

Az ősz InStat-csapata: Dibusz Dénes (FTC, 261-es index) – Lovrencsics Gergő (FTC, 286), Abraham Frimpong (FTC, 282), Stopira (Mol Fehérvár, 279), Marcel Heister (FTC, 289) – Loic Nego (Mol Fehérvár, 287), Alissa Laidouni (FTC, 284) – Funsho Bamgboye (Mol Fehérvár, 275), Tokmac Nguen (FTC, 277), Myrto Uzuni (FTC, 269) – Hahn János (Paks, 261)
Az adatbank.mlsz.hu-n megtalálható InStat-indexek alapján. (Az InStat egy statisztikai elemzőrendszer, amely a játékosok összes megmozdulása alapján indexálja a teljesítményeket pontszámban kifejezve.)

Az olvasóink szavazatai döntöttek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik