NB I: norvég középpályás a Vidi első téli igazolása – hivatalos

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 18:35
null
Tobias Christensen először áll légiósnak (Fotó: molfehervarfc.hu)
Bejelentette első téli igazolását a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár: a norvég Tobias Christensen 2025 nyaráig írt alá. A Valerengából érkező játékosért a Transfermarkt információi szerint 850 ezer eurót fizetett a Vidi.


Tobias Christensen
2018-ban mutatkozott be hazája élvonalában az IK Start színeiben, majd egy évvel később a Moldéhoz szerződött. A védekező középpályás a 2021-es idény elején váltott a Valerengába – innen érkezik Székesfehérvárra.

Az utánpótlás-válogatottak ranglétráját az U16-ostól az U21-esig végigjárta, nemzetközi tapasztalatot pedig klubszinten is szerzett: 2020-ban a Ferencváros akadályozta meg, hogy akkori együttesével, a Moldéval a Bajnokok Ligája főtáblájára jusson. Christensen az FTC ellen egyik találkozón sem lépett pályára (a hazai 3–3 során a kispadon ült), csapata azt megelőző három meccsén viszont játszott a BL-selejtezőben.

A playoffban történt kiesést követően a Moldénak maradt az Európa-liga csoportköre: a fiatal középpályás itt egy meccsen játszott, majd az azt követő rájátszásban szintén egy találkozón kapott lehetőséget. Tavaly nyáron az Ekl-selejtezőben is kipróbálhatta magát.

„Helló, Fehérvár, hajrá Vidi!” – köszönt be a klub honlapján megjelent videóban a 22 éves játékos, aki a 20-as mezszámot viseli majd.

„Amikor hallottam a Vidi érdeklődéséről, utánanéztem a klubnak, és úgy láttam, hogy ez remek lehetőség számomra, hogy első alkalommal kipróbáljam magam egy külföldi bajnokságban. A klubnál kiválóak a körülmények, szép a stadion és az edzőpályák is, egy kifejezetten ambiciózus klubról beszélhetünk, ezek döntöttek az ideigazolásom mellett. A csapatból eddig nem ismertem senkit személyesen, de már korábban is hallottam a klubról. Az angoltudásom rendben van, így a kommunikáció biztosan menni fog a csapattársakkal, valamint remélem, a magyar nyelvből is sikerül majd minél többet elsajátítanom, ezen a téren is megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Elsőként szeretnék beilleszkedni és bekerülni a csapatba, és segíteni a klubot a céljai elérésben. Készen állok arra, hogy már az első mérkőzéstől a pályán legyek, és remélem, hogy minél előkelőbb helyen fejezzük be a bajnokságot” – nyilatkozta a klubhonlapnak Christensen.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Szappanos Péter (Bp. Honvéd), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Budu Zivzivadze (grúz, a tartalékcsapatból – ?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik