NB I: Nem volt „vérszag” a levegőben – Hornyák Zsolt

Z. A., CS. A., V. GY.Z. A., CS. A., V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.11.21. 08:57
null
Hornyák Zsolt szerint nem volt „vérszag” a levegőben (Fotó: Meder István)
A Paks 4–1-re megverte odahaza a Puskás Akadémiát, a Gyirmót 1–1-re végzett a Kisvárdával, míg az Újpest nagy csatában, emlékezetes mérkőzésen 3–1-re legyőzte a Debrecent az NB I szombati játéknapján. Lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők a lefújás után!

 

GYIRMÓT FC GYŐR–KISVÁRDA 1–1

– Már-már úgy tűnt, pont nélkül marad csapata, a játékosok a sírból hozták vissza a mérkőzést.     
– Való igaz, a mérkőzés elején beragadtunk – kezdte Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője. – Olyan játékhelyzet végén kerültünk hátrányba, amelyről tudtuk, hogy az ellenfelünk jól csinálja. Voltak lehetőségeink az egyenlítésre, a játékosok ilyen nyomás alatt is jól teljesítettek.

– Nagy volt a különbség a Gyirmót első és második félideje között. Jól láttuk?     
– Igen. Vezetett az ellenfelünk, sokat tettünk az egyenlítésért, és bár a körülmények nem kedveztek, sikerrel jártunk.

– Nagyon feszültnek tűnt a kispadnál, és amíg hátrányban volt csapata, a játékosok is sokat reklamáltak...     
– Sok olyan részlete volt a mérkőzésnek, amelyet edző, labdarúgó egyaránt nehezen fogad el. Felül tudtunk kerekedni minden sérelmen, és ez a csapat erejét mutatja. Sokat jelent nekünk ez a pontszerzés.

– Aligha ilyen végjátékot képzelt el...     
– Ellenfelünknek sokáig nem volt helyzete, a végén azonban nyomást gyakorolt ránk – mondta Erős Gábor, a Kisvárda megbízott vezetőedzője. – A hajrában eltaláltuk a lécet, jobban meg kellett volna becsülnünk a labdát.

– Nem érzi úgy, hogy a Gyirmót többet tett az egyenlítésért, mint saját csapata a második gól megszerzéséért?     
– Lehet ebben igazság, de nem szabad elfelejteni, hogy a második félidőben három labdarúgónk vitte egy hazai játékosra a labdát, azért a befejezésig illett volna eljutni. Ott lezárhattuk volna a meccset.

– Mondhatni, történelmi mérkőzés volt az ön számára, hogyan érezte magát a kispadon?     
– Nagyszerűen. Bár jobban örülnék, ha megtartottuk volna az előnyünket, esetleg még növeljük is, úgy nyerünk. Ettől függetlenül gratulálok a Gyirmótnak a pontszerzéshez, sok sikert kívánok korábbi csapatomnak.

 

ÚJPEST FC–DVSC 3–1

–  Hogyan értékeli az összecsapást?     
– Az a legfontosabb, hogy sikerült megnyernünk ezt a rendkívül fontos meccset – felelte  Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője. – Örülök Mory Kone első újpesti góljának, kellett a lelkének, nagy lökést adhat neki. Ő csak belecsöppent az életünkbe, hiszen a felkészülést nem velünk végezte. Várta, hogy végre betaláljon, hiszen nyomta a vállát a teher: csatárként nem volt eredményes az Újpestben. Egészen eddig.

– Mit kért a csapattól a félidőben?     
– Hogy őrizzük meg a nyugalmunkat. Hangsúlyoztam, tartsuk kézben a meccset, használjuk ki az előttünk lévő területet, ez szerencsére meg is történt.

– Nem tartott attól, hogy a kettő egyes vezetés után a számos kihagyott helyzetért súlyos árat fizetnek? Fernando Viana az üres kapuba sem tudott betalálni.     
– Dehogynem, hiszen elég egy hiba, és minden megváltozik. Valóban igaz, ha nincs kétgólos vezetésünk, bármi megtörténhet. Jó jel, hogy sok ziccert kialakítottunk, az viszont rossz, hogy ezek közül sokat el is rontottunk. De a három szerzett gól jól mutat.

– Érthetően csalódott.     
– Ez nem is kérdés – reagált Joan Carrillo, a Debreceni VSC vezetőedzője. – Amíg lehetett, tartottuk a lépést az Újpesttel, de emberhátrányban már nehezebb feladatunk volt. Egyértelmű, sokat kell még fejlődnünk. Nincs más út előttünk, mint készülni a Paks elleni bajnokira.

– Dzsudzsák Balázsnak milyen szerepet szán hosszú távon?     
– Nemcsak Balázsnak, hanem mindenkinek megpróbálom a legjobb pozícióját megtalálni. Számítok a csapatkapitányra, igazi vezéregyéniség. Sajnálom, hogy nem tudtam győzelemmel bemutatkozni a Loki kispadján.

– A védelem többször is hibázott, Marko Nikolics piros lapot kapott. Hogyan élte meg a megingásokat?     
– Nyilván nem jó érzés látni a rossz megoldásokat. Nem akarok kifogásokat keresni, de rengeteg a sérültünk. Futballistáink felépüléséig is megpróbálom a legjobb megoldást megtalálni.

 

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA 4–1

„Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, a két ékkel az volt a célunk, hogy a játékot a Puskás Akadémia tizenhatosának környékére tereljük. Ez bejött, olyannyira, hogy a három szerzett gólon kívül is volt még két-három nagy helyzetünk, vagyis működött, amit kitaláltunk. Mivel egy ideje nem sikerült nyernünk, a második félidőben már óvatosak voltunk, az előnyt őrizte csapatunk. Lehet, hogy jót tett a válogatott meccsek miatt elrendelt szünet, de nem kellett rendet tenni a fejekben, mert ott eddig is rend volt” – értékelt Bognár György, a Paks vezetőedzője az M4 Sportnak és a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

 

– Felcsúton felejtették a tankelhárítókat...
– Téved, tökéletesen tisztában voltunk azzal, hogy Ádám Martin és Böde Dániel is játszik ellenünk – válaszolta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – Felkészültünk erre az edzéseken, ám minden hiába, az első félidőben eldőlt a meccs, mert egyetlen párharcot sem nyertünk meg. Spandler Csaba a válogatott kapuját döngeti, és Szolnoki Roland is a rutinos játékosok közé tartozik, mégsem bírtak a két erőcsatárral. Én már a mérkőzések előtt néhány rezdülésből is érzem, mi várhat a csapatra egy-egy mérkőzésen, és most, hogy úgy mondjam, nem volt „vérszag” a levegőben...

– A második félidőben mégis valami változott a csapat játékában – no, de mitől?
– Bátrabban, gyorsabban kezdtünk futballozni, és így már helyzetek is adódtak a hazai kapu előtt. Sőt két gólt is rúgtunk, kár, hogy az elsőt nem adta meg a játékvezető.

– Mi az oka annak, hogy a legutóbbi két egymás elleni meccsen tíz gólt kaptak a Pakstól?
– Nekem is érthetetlen, hiszen a csapat tud jól futballozni úgy, hogy mérkőzéseken át egyszer sem talál az ellenfél a hálónkba. A nyáron mégis kaptunk egy hatost, most meg négyet. Tudunk jól és rosszul is játszani, ezúttal sajnos az utóbbi jött elő..

NB I, 2021–2022, 13. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
November 19., péntek
ZTE FC–Mezőkövesd 1–1
Zalaegerszeg, ZTE ArénaAndó-Szabó Sándor
703
November 20., szombat
Paksi FC–Puskás Akadémia 4–1
Paks, Paksi FC StadionKarakó Ferenc
1019
Gyirmót FC Győr–Kisvárda 1–1
Gyirmót, Alcufer StadionKáprály Mihály
864
Újpest FC–DVSC 3–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
1667
November 21., vasárnap
17.30: Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
19.45: Budapest Honvéd–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Budapest, Bozsik Aréna
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 11 8 1 2 24–9 +15 25
2. Puskás Akadémia 12 8 1 3 19–15 +4 25
3. Kisvárda 13 7 3 3 21–15 +6 24
4. Mol Fehérvár 12 5 5 2 16–11 +5 20
5. Mezőkövesd 13 5 4 4 18–21 –3 19
6. Paksi FC 13 5 2 6 32–27 +5 17
7. Zalaegerszegi TE 13 4 3 6 18–29 –11 15
8. Budapest Honvéd 12 4 1 7 21–25 –4 13
9. Debreceni VSC 13 3 4 6 26–26 0 13
10. Gyirmót FC Győr 13 3 4 6 15–21 –6 13
11. MTK Budapest 12 3 3 6 10–16 –6 12
12. Újpest FC1325617–22–511
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik