Videoton: Tottiékról álmodozott, az Újpesthez nem volt kedve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.16. 14:43
A héten Loic Negóval, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton jobbhátvédjével készített hosszabb interjút a sofoot.com. A francia labdarúgó többek között szót ejtett eddigi pályafutásáról, valamint a Magyarországon szerzett tapasztalatairól.

A Videoton első spanyolországi felkészülési mérkőzésén győztes gólt szerző Loic Nego még csak 25 éves, de kalandos pályafutása alatt már öt különböző európai bajnokságban is szerepelt, így bőven van mire visszaemlékeznie. Nego 2010-ben U19-es Európa-bajnok lett – a többek között az Alexandre Lacazette és Antoine Griezmann fémjelezte – francia válogatottal, ami nagy lökést jelentett a karrierjében. A Videoton első spanyolországi felkészülési mérkőzésén győztes gólt szerző Loic Nego még csak 25 éves, de kalandos pályafutása alatt már öt különböző európai bajnokságban is szerepelt, így bőven van mire visszaemlékeznie. Nego 2010-ben U19-es Európa-bajnok lett – a többek között az Alexandre Lacazette és Antoine Griezmann fémjelezte – francia válogatottal, ami nagy lökést jelentett a karrierjében.

„Akkoriban a Saint-Etienne, a Porto és a Roma is érdeklődött irántam. Az ügynököm figyelmeztetett, hogy legyek óvatos, de én makacs voltam, és csak a Roma járt a fejemben. Tottiról és De Rossiról álmodoztam. Alá is írtam, pedig nem kellett volna.”

A római kaland után Belgiumban és Angliában is játszott, de Nego azt is elmondta, hogy nem volt egyszerű elfogadnia a magyar szerződést.

„Romából való távozásom után be kellett ismernem, hogy az túl magas szint volt nekem. A Standardhoz igazoltam, de az Újpestben kötöttem ki, ahol megéreztem a szint- és életstílusbeli különbséget is. Lógattam a fejem, nem volt hozzá kedvem. Őszintén szólva, lehet, hogy nem is folytattam volna a labdarúgást, ha az a helyzet marad fenn. Azonban Meissa, az ügynököm segített újra formába lendülni. Elmagyarázta, hogy mindenki hibázhat az útja során, de ezekből a helyzetekből fel kell állni.”

„Roderick ragaszkodott hozzá, hogy Újpestre szerződjek, ahonnan az édesapja, Roland Duchatelet tulajdonában álló Charlton Athletic vásárolt meg. Annak ellenére, hogy jól éreztem magam Londonban, nem passzoltam a csapat terveibe, így kölcsönben visszatértem Újpestre. Lett volna lehetőségem visszatérni Belgiumba is, de Duchatelet ezt megtiltotta, ami eléggé felidegesített.”

Végül jelenlegi csapatáról, a Videotonról és a magyar nyelvről beszélt a játékos.

„Ez az első alkalom a pályafutásomban, hogy boldog vagyok a klubom edzőjével. Horváth Ferenc folyamatosan építő jellegű kritikákkal próbál segíteni. Nemcsak állandónak érzem a helyzetemet, hanem a Videoton egyet jelent az állandósággal. Most nem vagyok válogatós, így folytatom a munkát a Videotonnal.”

„Nem tanulok magyarul, mivel itt főleg angolul beszélek, de az edzések alatt azért rám ragadt néhány szó, mint például a vigyázz vagy a tesó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik