NB I, NB II: az MLSZ is reagált a rasszista megnyilvánulásokra

Vágólapra másolva!
2022.10.23. 19:39
null
Ricardo Monizt kiállította Bognár Tamás játékvezető a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is reagált a hétvégi, rasszista incidensekre, amelyek a ZTE FC–Budapest Honvéd labdarúgó NB I-es mérkőzésen, illetve az MTK Budapest–BFC Siófok NB II-es bajnoki meccs után történtek. A szervezet leszögezi, a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

Mint arról beszámoltunk, tíz percig állt a játék a ZTE FC–Budapest Honvéd mérkőzésen a labdarúgó NB I 12. fordulójában azok után, hogy az 55. percben elszabadultak az indulatok Christy Manzinga és Szabó II Alex afférja miatt, s a fővárosi szurkolók huhogtak. A zalaiak játéktérre lépő vezetőedzőjét, Ricardo Monizt kiállította Bognár Tamás játékvezető, de a tréner lehívta a pályáról csapatát, és percekig állt a játék, de végül folytatódott a mérkőzés.

Az NB II-ben az MTK–Siófok mérkőzés után a fővárosiak szerint a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg az MTK-drukkerek egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került.

„Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt. Minden ilyen esetben eljárás indul” – írta Twitter-oldalán az MLSZ.

 

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ

Zalaegerszegi TE FC–Budapest Honvéd 0–2 (0–1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2216 néző. Vezette: Bognár
Gólszerző: Samperio (43., 54.)

LABDARÚGÓ NB II
13. FORDULÓ

MTK Budapest–BFC Siófok 1–1 (1–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1626 néző. Vezette: Nagy N.
Gólszerző: Futács (39.), ill. Horváth P. (80. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik