Hiába vezetett két góllal az örökrangadón a Fradi, a vége iksz

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.02.27. 19:20
A labdarúgó NB I 23. fordulójának nagy rangadóján a Ferencváros hiába vezetett már két góllal is az MTK otthonában, a kék-fehérek egyenlíteni tudtak. A mérkőzés 2–2-re végződött, a csereként beálló Róbert Mak büntetőjét kivédte a hajrára fordulva a hazai kapus, Milan Mijatovics, a ráadásban pedig Tokmac Nguen elképesztően nagy helyzetet puskázott el.
Varga Roland belőtte... (Fotó: Árvai Károly)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Varga Roland belőtte... (Fotó: Árvai Károly) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

LABDARÚGÓ NB I
23. FORDULÓ

MTK Budapest–Ferencváros2–2(Nagy Zsombor 55., Varga R. 60. – 11-esből, ill. Zubkov 1., 22.)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Bogár

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Micsoda bombagól! Negyvenkilenc másodperce tartott a szombat esti örökrangadó, amikor Olekszandr Zubkov lövésre szánta el magát – és a ferencvárosiak máris ünnepelhettek.

A motiváció a lényeg?

Mint azt a szurkolók bizonyára jól tudják, az FTC a Mol Fehérvár FC elleni 2–1-es vereséggel kiesett a Magyar Kupából, és lapunk is többször cikkezett róla, hiába az utcahossznyi előny a bajnokságban, a zöld-fehérek meghatározó játékosai többször is halovány teljesítményt nyújtottak az utóbbi időszakban. Talán ennek is tulajdonítható, hogy a Hidegkuti Nándor Stadionban Tokmac Nguen, Miha Blazic vagy Franck Boli csak a kispadon kapott helyet, és bizony nem lett volna meglepő, ha az ukrán szélsővel szemben is elfogyott volna Szerhij Rebrov türelme. Olekszandr Zubkov azonban bekerült a kezdőbe, és könnyen lehet, érezte, hogy bizonyítania kell a stábnak.

Akárhogy is volt, egészen kivételesen kezdte és így a csapata is a mérkőzést.

A Ferencváros csapatában ott volt a nemrég Göteborgból érkező grúz Giorgi Haraisvili, aki a három belső középpályás egyike volt. Ezúttal Ihor Haratin szerepkörében (a fedezet bokasérülés miatt hiányzott) Aissa Laidouni futballozott, néhány méterrel előtte jobbra Sigér Dávid, balra pedig az előbb említett új szerzemény helyezkedett.

Az MTK, amelyben természetesen ott volt a Ferencvárostól megszerzett Varga Roland, négy védővel, egy szűrővel és négy középpályással kezdte a mérkőzést, de hiába az előzetesen megtervezett stratégia, mert a hazaiak nagyon nem találták a helyüket a pályán. A vezetés megszerzését követően három góllal vezethetett volna a Fradi! Minden vendégakció gólhelyzettel ért véget, előbb Mirto Uzuni beadásából Isael fejelt közelről a kapufára, majd a jobbhátvéd Lovrencsics Gergő előretörését nem tudták lekövetni a kék-fehérek védői, a csapatkapitány beadását követően a grúz középpályás lőhetett volna gólt, de nem találta el a labdát.

Nagyjából ennyi esemény kellett ahhoz, hogy az MTK játékosai megnyugodjanak, és csakis a ferencvárosiak helyzetkihasználásának köszönhették, hogy nem dőlt el jó öt perc alatt a mérkőzés.

A Zubkov-show pedig tovább folytatódott. Az ukrán támadó másodszor is a rosszabbik lábával, azaz jobbal talált a hálóba – míg az első őrületesen nagy lövés volt, ezt a gólt a finom elegancia jellemezte. Olekszandr Zubkov az előző huszonkét fordulóban egyetlen, a DVTK ellen szerzett góllal járult hozzá a Ferencváros összteljesítményéhez, vagyis szombat este nagyjából húsz perc alatt ennek dupláját „termelte”, és továbbra sem fékezett: a 30. percben megint ő került helyzetbe, és lövése nyomán a lécről vágódott fölé a labda.

Michael Borist annyira nem nyűgözte le, hogy a vendégek kimondottan élvezik a futballt, és alig tapasztalnak ellenállást csapata részéről, így fél óra elteltével cserélt is. Kata Mihály ment le, Cseke Benjámin lépett vissza a helyére szűrni a két belső védő elé. A cél egyértelmű volt, stabilizálni kell a védekezést.

Megnyugtató előnyre tudatában némileg visszavett a tempóból a Fradi, de még ez is elegendő volt ahhoz, hogy Dibusz Dénes munka nélkül töltse az első negyvenöt percet.

A szünet után az MTK Budapest hirtelen magához tért, és micsoda fordulat, egyenlíteni tudott! A 60. percben bánhatták igazán a fradisták, hogy a hatodikban nem vezettek három góllal…

Változatos, élénk volt a játék, a szépítő gól nagyon felpörgette az MTK játékát, az egyenlítés pedig látható önbizalmat adott a játékosoknak, míg a fradisták nem értették, mi történt velük –az egyenlítő találat az éppen az Üllői útról „átvezényelt” Varga Roland nevéhez fűződött. Az FTC ráadásul tizenegyest hibázott (talán hiba volt az első góljáért görcsösen küszködő Róbert Makra bízni a büntető elvégzését), ám mégsem mondanánk, hogy az utolsó percekben a zöld-fehérek lettek volna közelebb a sikerhez. Az MTK játékosai is rengeteget támadtak, többször megcélozták Dibusz Dénes kapuját, ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy a ráadás pillanataiban mégis Tokmac Nguen lőhetett volna gólt.

Simának tűnő meccsből lett kimondottan jó ütközet! A Ferencváros, akárcsak Mezőkövesden, 2–0-s előny után nem tudott nyerni, ezért csakis magában keresheti a hibát. Az MTK Budapest reménytelennek tűnő helyzetből megmentett egy pontot, ezért pedig minden dicséretet megérdemel.2–2

VARGA ROLAND TIZENEGYESGÓLJA

MAK KIHAGYOTT BÜNTETŐJE

Emlékezetes örökrangadó lett a mostani.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2020–2021, 23. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
FEBRUÁR 26., PÉNTEK
DVTK–Mezőkövesd 2–2
Miskolc, DVTK StadionPintér Csaba
FEBRUÁR 27., SZOMBAT
Budafoki MTE–Kisvárda 2–0
Budapest, Budafoki MTE SporttelepKáprály Mihály
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 1–2
Felcsút, Pancho ArénaBerke Balázs
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 2–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionBogár Gergő
FEBRUÁR 28., VASÁRNAP
14.30: Paksi FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Paks, Paksi FC Stadion
17.30: ZTE–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I góllövőlistája itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 23 16 6 1 47–14 +33 54
2. Puskás Akadémia 23 12 3 8 33–30 +3 39
3. MTK Budapest 23 9 7 7 33–30 +3 34
4. Mol Fehérvár 22 9 6 7 44–28 +16 33
5. Paksi FC 22 9 5 8 45–40 +5 32
6. Mezőkövesd 23 8 7 8 25–29 –4 31
7. Kisvárda 23 8 7 8 22–30 –8 31
8. Budafoki MTE 23 7 5 11 29–42 –13 26
9. Zalaegerszegi TE 22 7 4 11 40–41 –1 25
10. Újpest FC 22 7 4 11 26–48 –22 25
11. Budapest Honvéd 23 6 7 10 34–34 0 25
12. Diósgyőri VTK23631428–40–1221
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik