Óriási gólok, veretlen maradt a Mol Vidi és a Debrecen is

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 19:50
null
Kemény párharcok és egy-egy szép gól (Fotó: Török Attila)<br />
A Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Mol Vidi FC nem bírt a Debrecennel Felcsúton, a címvédő a 91. percben egyenlített csak, Tamás Krisztián szép találatával.


NB I

4. FORDULÓ
Mol Vidi FC–Debreceni VSC 1–1 (Tamás K. 91., ill. Varga K. 13.)
Felcsút, Pancho Aréna, 1446 néző. V: Kassai

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem lett igazuk azoknak, akik azt gondolták, hogy a Mol Vidi FC vezetőedzője, Marko Nikolics az alapemberei többségét pihenteti a keddi, Malmö elleni Bajnokok Ligája-visszavágó előtt. Noha a szerb szakember csupán hat labdarúgót hagyott a kezdő tizenegyben a kedden Svédországban 1–1-et játszó együttesből, az akkor eltiltását töltő Huszti Szabolcsot, illetve Pátkai Mátét, és még Varga Józsefet sem lehet peremembernek nevezni – talán csak Tamás Krisztiánra, meg az éppen Debrecenből átigazolt Sós Bencére mondható, hogy általában a kispadon kezdi a bajnokikat.

Tegyük hozzá, Marko Nikolics már a mérkőzés előtt megjegyezte: csapatának minden pontra szüksége van, így egyelőre nem a Malmö elleni visszavágóra, hanem a DVSC elleni bajnokira összpontosít, és arra készül, hogy legyőzze a bajnokságot jól kezdő vetélytársát. A Loki csakugyan jó rajtot vett, összehasonlíthatatlanul jobbat, mint tavaly nyáron, amikor három kört követően a mostani héttel szemben csupán egy pontja volt. Annak idején a fordulópontot épp a Videoton elleni felcsúti meccs jelentette (az 5. fordulóban vívott párharcot Danko Lazovics 96. percben lőtt büntetője döntötte el), hiszen a DVSC a folytatásban kilenc bajnokiból álló veretlenségi sorozattal rukkolt ki.

Jó iramban indult a találkozó, a Lokinak a szerencsére is szüksége volt ahhoz, hogy Marko Scsepovics lövése után ne kerüljön már a 10. percben hátrányba. Nem könnyítette meg a vendégek szakmai stábjának helyzetét, hogy ezt követően nem sokkal Szécsi Márkot kényszerből le kellett cserélnie, ám ennek ellenére egy nagyszerű Varga Kevin-lövés révén a DVSC jutott előnyhöz.

A középpályás egyébként meglehetősen régen, még tavaly szeptember 23-án volt eredményes (a Puskás Akadémia elleni 3–0 alkalmával), s most tagadhatatlanul gyönyörű villanást láttunk tőle. Miként Juhász Rolandtól is a játékrész közepén. A hazaiak kapitánya a saját tizenhatosának előteréből indult meg a labdával, s arra is maradt ereje, hogy felérjen a vendégek kapujához – perdítésénél Nagy Sándornak bravúrral kellett védenie. A hazaiaknál élmény volt nézni a hetek óta jól futballozó Kovács István megmozdulásait, de azt a szervezett játékot is, amelyet a Debrecen mutatott.

A szünetben Marko Nikolics úgy érezte, változtatnia kell, Varga József és Sós Bence helyén Boban Nikolov, valamint Anel Hadzic lépett pályára. A házigazda megpróbált magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, egy jobb oldali Loic Nego-elfutás után veszélyeztetett is, ám a másik oldalon Bereczki Dániel villanása ugyancsak sokat ígért. Danko Lazovics pályára küldése egyértelműen annak szólt, hogy a Vidi nem volt képes akkora nyomás alá helyezni ellenfelét, amely legalább az egyenlítéshez elegendő lett volna.

Tény, a meglehetősen rossz állapotban lévő gyep nem kedvezett a Vidi játékának, de tegyük hozzá, a DVSC ugyanezen a pályán futballozott – jobban a vetélytársánál. A 83. percben a csereember, Bereczki Dániel végleg eldönthette volna a meccset, csakhogy elhibázta a ziccerét, s ezért megbűnhődött a Loki.

Már lejárt a rendes játékidő, amikor Tamás Krisztián elképesztően nagy gólt lőtt, így a Mol Vidi egy veszni látszó mérkőzésen egy pontot azért otthon tartott. A DVSC közelebb állt a győzelemhez ellenfelénél, azonban egyetlen kihagyásáért nagy árat kellett fizetnie.

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 3 3 11–3 +8 9
2. Budapest Honvéd 3 3 8–2 +6 9
3. Debreceni VSC 4 2 2 5–2 +3 8
4. MTK Budapest 3 2 1 5–5 0 6
5. Mol Vidi FC 3 1 2 6–2 +4 5
6. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
7. Újpest FC 3 1 1 1 3–4 –1 4
8. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–5 –2 1
9. Szombathelyi Haladás 3 1 2 5–8 –3 1
10. Paksi FC 3 1 2 2–5 –3 1
11. Diósgyőri VTK 3 1 2 3–8 –5 1
12. Kisvárda 3 3 0–9 –9 0

NB I, 2018–2019, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mol Vidi FC–Debreceni VSC 1–1Felcsút,
Pancho Aréna, 1446 néző
Kassai Viktor
AUGUSZTUS 11., SZOMBAT
19.30: Kisvárda–Ferencváros
(Tv: M4 Sport)
Kisvárda,
Várkerti Sporttelep
Pintér Csaba
19.30: Haladás–Puskás Akadémia
Szombathely,
Haladás Stadion
Solymosi Péter
19.30: MTK Budapest–Diósgyőri VTK
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Andó-Szabó Sándor
AUGUSZTUS 12., VASÁRNAP
17.00: Paksi FC–Újpest FC
(Tv: M4 Sport)
Paks, Városi Stadion
Berke Balázs
19.00: Mezőkövesd–Bp. HonvédMezőkövesd, Városi StadionErdős József
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik