Remek mérkőzést játszott egymással a Mol Fehérvár és a Paks...

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 20:50
A 92. percben mentett pontot a házigazda Mol Fehérvár FC a 80. percben vezetést szerző Paks ellen a labdarúgó NB I 2. fordulójában rendezett izgalmas, hajtós mérkőzésen.
Kemény mérkőzés volt! (Fotó: Török Attila)
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI AZ NB I 2. FORDULÓJÁNAK A GALÉRIÁJÁT!
Kemény mérkőzés volt! (Fotó: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI AZ NB I 2. FORDULÓJÁNAK A GALÉRIÁJÁT!

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–Paksi FC 1–1 (Hodzic 92., ill. Szélpál 80.)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3231 néző. V: Karakó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az első mondat az időjárásé: este kilenckor kezdődött a mérkőzés, nyilván nem érződött olyan forróság, mint délben, de még az esti órákban is óriási volt a hőség.

Ennek ellenére mindkét fél kimondottan aktívan kezdett. Márton Gábor hazai bemutatkozása alkalmából a hagyományos 4–4–2-es hadrendben küldte pályára csapatát, és a szándék nyilvánvaló volt: a labdabiztos játékosoknak kellett kiemelkedniük az összecsapáson. Persze, az idényt az Újpest elleni hazai 2–1-es vereséggel indító Paks láthatóan felkészült erre: a védelmet ezúttal is Szélpál Norbert irányította, a négy védő előtt négy fedezet helyezkedett úgy, hogy közülük Windecker József és Balogh Balázs volt a klasszikus szűrő pozíciójában, Hahn János a jobb, Ádám Martin a bal oldalról csatlakozott a támadásokhoz, míg az elöl futballozó Böde Dániel mögött Bognár István amolyan kötetlen, irányító szerepkörben kapott feladatot.

Az első ígéretes akciót a vendégek vezették, és látni lehetett, hogy a jobb oldali védő, Osváth Attila is felzárkózott az első támadásukhoz, üresen kapta a labdát, és bár végül nem lett ziccer az akció vége, ez figyelmeztető jel volt, hogy a házigazdának szorosabban le kell zárnia az oldalvonal melletti területeket.

Az első félidő közepe Holczer Ádámról szólt: a paksiak kapusa előbb rosszul végzett el egy kirúgást, Armin Hodzicnak ajándékozta a labdát, aki így veszélyes helyzetbe került, de hiába lőtt nagy erővel, nem találta el a kaput. Néhány pillanattal később már igen – ismét a légiós szerezhette volna meg a vezetést, ám a vendégek kapuvédője feledtette korábbi technikai hibáját, bravúrral lábbal hárítani tudott. Közben Stopira fejelhetett volna gólt, így azt rögzíthettük, hogy a félidő derekán már egyértelműen a Mol Fehérvár FC uralta a játékot. Aztán következett a harmadik Armin Hodzic, Holczer Ádám összecsapás – a helyzetnél a fehérvári szurkolók már nem hittek a szemüknek, hogy nem lett gól.

Az új szerzemény, Evandro indított remekül, a paksi védelem tagjai nem értették meg egymást, így a támadó egyedül vihette kapura a labdát, válaszképpen Bognár István próbálkozott két lövéssel. Látni lehetett, ha a vendégegyüttes labdát veszít, legalább hét mezőnyjátékosnak a labda és a paksi kapu között kell helyezkednie; ha a szűrők előremerészkedtek, akkor sem volt ezzel probléma, mert sokszor Ádám Martin vagy éppen Böde Dániel nyargalt vissza a védősor elé, hogy kellő létszámban várják a fehérvári akciót.

Még a szünet előtt le kellett cserélni Hangya Szilvesztert, aki azért is bánatos lehetett, mert a nézőtéren helyet foglalt Marco Rossi szövetségi kapitány, akivel tisztáztak egy korábbi félreértést, így a védő – ha egészséges – akár a kerettagságban is reménykedhet.

A szünet után nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Mol Fehérvár FC – immár a második, mélységből érkező indításra volt képtelen reagálni a paksi védelem, nem működött a lesre állítás, a brazil Evandro lépett ki teljesen egyedül (tegyük hozzá: Stopira passza is minden dicséretet megérdemelt); a dél-amerikai játékos is megpróbálta kicselezni Holczer Ádámot, de a kapufát találta el. Azonnal megjött a hangjuk a fehérvári szurkolóknak, a piros-kékek pedig próbálták fokozni a nyomást: Loic Nego többször is megiramodott a jobb szélen, a másik oldalvonal mentén is járatták a labdát, egyértelmű volt, hogy a széleken próbálja feltörni a zárt paksi védelmet Márton Gábor együttese.

Miközben a Mol Fehérvár FC egymás után küldte be a támadókat és próbált helyzeteket kialakítani, a Paks e periódusban ráérzett arra, hogy igenis van keresnivalója ezen a mérkőzésen, és bár a kontratámadásai nem voltak igazán veszélyesek, egy szabadrúgást követően Szélpál Norbert közelről a hazai kapuba fejelte a labdát.

De az utolsó pillanatban egy pontot mégis megmentett a házigazda: Armin Hodzic tudott egyenlíteni.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. MTK Budapest 2 1 1 4–2 +2 4
2. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
2. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
2. Budafoki MTE 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 2 2 4–4 0 2
5. Mol Fehérvár 2 2 4–4 0 2
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
8. Paksi FC 2 1 1 2–3 –1 1
8. Mezőkövesd 2 1 1 2–3 –1 1
10. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
11. Kisvárda 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–3 –2 0
NB I, 2020–2021, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–ZTE 1–1Mezőkövesd, Városi Stadion2018Solymosi Péter
MTK–Budapest Honvéd 3–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion3199Pillók Ádám
AUGUSZTUS 22., SZOMBAT
Mol Fehérvár–Paks 1–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó3231
Karakó Ferenc
AUGUSZTUS 23., VASÁRNAP
17.45: Újpest–Budafok
Budapest, Szusza Ferenc StadionZierkelbach Péter
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
20.00: Kisvárda–Puskás AkadémiaKisvárda, Várkerti Stadion
A FERENCVÁROS–DVTK BAJNOKIT ELHALASZTOTTÁK!
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik