A Mol Fehérvár nagy csatában legyőzte a Kisvárdát

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 18:05
A Mol Fehérvár 2–1-re legyőzte odahaza a Kisvárdát a labdarúgó NB I 4. fordulójában rendezett mérkőzésen. A hazaiak kilenc emberrel fejezték be a meccset, Fiola Attila és Stopira is piros lapot kapott ugyanis a második félidőben.
Nem ment ma a várdaiaknak (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nem ment ma a várdaiaknak (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–Kisvárda 2–1 (Zivzivadze 44., ifj. Dárdai P. 75., ill. Mesanovic 90+1.)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2429 néző. V: Berke
Kiállítva: Stopira (52., Fehérvár), Fiola (90+5., Fehérvár)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem biztos, hogy mindenki emlékszik, Szabics Imre irányításával a Mol Fehérvár éppen a Kisvárda ellen játszotta az első bajnokiját: az a találkozó a Várkerti Stadionban gól nélküli döntetlennel ért véget. A 40 esztendős szakember azóta még nyolc NB I-es meccsen ült a fehérváriak kispadján, s bármennyire hihetetlen, csapata csak kétszer volt házigazda. Az Újpest elleni összecsapás fölényes, 4–0-s győzelmet hozott, a Ferencváros (1–2) ugyanakkor elvitte a három pontot a Mol Aréna Sóstóból, ám azt a találkozót is még áprilisban játszották. Tegyük hozzá, az együttes ebben az idényben is volt már pályaválasztó, azonban a második fordulóra kiírt, Fradi elleni ütközet a rivális Bajnokok Ligája-szereplése miatt elmaradt, így Szabics Imre augusztus 21-én jutott el hosszú idő után újabb otthoni kilencven percig.

A Mol Fehérvár annak ellenére két döntetlennel kezdte a bajnokságot, hogy Zalaegerszegen (1–1) és Gyirmóton (1–1) is megszerezte a vezetést, ráadásul helyzetét nehezítette, hogy szombati ellenfele, a Kisvárda Master Good története legjobb NB I-es rajtjával, három győztes meccsel a háta mögött érkezett Székesfehérvárra. Hamar bebizonyosodott, önbizalomnak nincsenek híján a vendég labdarúgók: egy kifejelt labdát a második hullámban érkező Hej Viktor 23 méterről kapásból küldött kapura, próbálkozása kevéssel kerülte el a bal sarkot. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy annak a csapatnak, amelyik a Ferencváros és az MTK Budapest vendégeként is nyerni képes, egyetlen rivális otthonában sincs félnivalója, de azért láttunk már olyat, hogy ilyenkor az „idegenben jó az egy pont is” az irányelv.

Ami a Mol Fehérvárt illeti, a középpályán Szendrei Norbert és az ukrán válogatott Jevhen Makarenko mélyebben futballozott, ugyanakkor támadásban Dárdai Pál és Ivan Petrjak fellépett Nikolics Nemanja és Budu Zivzivadze mellé, és mert mélységből Fiola Attila és Marcel Heister is érkezett az oldalvonalak mellett, ilyenkor igencsak támadóvá vált a házigazda. A két csatár felváltva lépett vissza, ilyenkor 4–2–3–1-re módosult a felállás, ugyanakkor hiába mozogtak viszonylag sokat a fehérváriak, játékukban jó ideig nem volt meg az átütőerő, amely helyzeteket, esetleg vezetést hozott volna.

A 35. percben Fiola Attila beindulása és jó visszagurítása után Ivan Petrjak került a 16-os vonalánál kecsegtető lövőhelyzetbe, labdája a bal sarokba tartott, azonban Mateus Leoni fejjel óriásit mentett. A második hazai helyzet már meghozta a vezetést is, Dárdai mesteri kiugratása után Budu Zivzivadze került ziccerbe, és nem is hibázta el a lehetőséget.

Ahogy már említettük, a fehérvári együttes mindkét korábbi bajnokiján előnybe került az idényben, ám egyszer sem nyert, így adta magát a kérdés, lehet-e harmadszor is ugyanabba a folyóba lépni. Alig két és fél perce tartott a második félidő, Budu Zivzivadze éles szögből próbálkozhatott, Dombó Dávid azonban lábbal védeni tudott. Aztán jött a dráma... Stopira felszabadítani akart Jaroslav Navrátil elől, el is rúgta a labdát, de továbblendülő lába hason találta a vendégek játékosát, Berke Balázs játékvezető pedig a VAR segítségével kiállította a hazaiak védőjét – alapjaiban változott meg minden.

Szabics Imre azonnal reagált, Nikolics Nemanja helyett Viszar Muszliu érkezett a védelem stabilizálására, és bár a Kisvárda mezőnyfölénybe került, helyzetet ez nem eredményezett. A 75. percben egy villámgyors hazai kontratámadás végén Ivan Petrjak nem túl jó passzát Dárdai Pál gólra váltotta, s ekkor már sejteni lehetett, hogy Szabics Imre harmadik hazai bajnokija győzelmet hoz. És bár a Kisvárda Jasmin Mesanovic révén szépített, majd Fiola Attilát is kiállította a játékvezető, végeredményben a Mol Fehérvár legyőzte listavezető ellenfelét – a Kisvárda nem tudott azzal élni, hogy a második játékrész nagy részében emberelőnyben játszott.

NB I, 2021–2022, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 21., szombat
Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE 1–2 Debrecen, Nagyerdei StadionKarakó Ferenc
4800
Mol Fehérvár FC–Kisvárda 2–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Berke Balázs
2429
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–1
Budapest, Bozsik Aréna
Pintér Csaba
2411
Augusztus 22., vasárnap
15.45: Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr (Tv: M4 Sport+)Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő
18.00: Újpest FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+)Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás
2022. január 26., szerda
19.00: Puskás Akadémia–FerencvárosFelcsút, Pancho Aréna
Az NB I góllövőlistája itt!
AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 3 1 7–5 +2 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Puskás Akadémia 3 2 1 6–8 –2 6
4. Debreceni VSC 4 1 2 1 10–8 +2 5
5. Mol Fehérvár 3 1 2 4–3 +1 5
6. Paksi FC 4 1 1 2 12–10 +2 4
7. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
8. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 6–8 –2 4
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–7 –2 4
10. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
11. Újpest FC 3 2 1 4–5 –1 2
12. Gyirmót FC Győr3213–4–12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik